Opas linkinhankintaan, osa 1

Lyhyesti hakukoneoptimointi koostuu kolmesta osa-alueesta: Tekninen puoli ei aiheuta esteitä sivujen indeksoitumiselle Sivuilla on relevanttia sisältöä Sivuille on ulkopuolisilta sivuilta paljon linkkejä Verkkokaupassasi on monessa mielessä hyvä tilanne. MyCashflow on hakukoneoptimoinnin kannalta teknisesti todella hyvä alusta, joten harvoin tarvitsee paneutua. Todennäköisesti suurin osa juuri sinun verkkokauppasi hakukoneoptimoinnista tulee liittymään sisällön tuotantoon ja optimointiin, sekä linkinhankintaan. Eniten…

Lyhyesti hakukoneoptimointi koostuu kolmesta osa-alueesta:

  • Tekninen puoli ei aiheuta esteitä sivujen indeksoitumiselle
  • Sivuilla on relevanttia sisältöä
  • Sivuille on ulkopuolisilta sivuilta paljon linkkejä

Verkkokaupassasi on monessa mielessä hyvä tilanne. MyCashflow on hakukoneoptimoinnin kannalta teknisesti todella hyvä alusta, joten harvoin tarvitsee paneutua.

Todennäköisesti suurin osa juuri sinun verkkokauppasi hakukoneoptimoinnista tulee liittymään sisällön tuotantoon ja optimointiin, sekä linkinhankintaan. Eniten Google arvostaa linkkejä jotka ovat relevantteja ja sisältävät sivustosi kannalta tärkeitä avainsanoja.

Lyhyesti: Hankkimalla mahdollisimman arvokkaita avainsanalinkkejä verkkokauppaasi, korotat erittäin tehokkaasti verkkokauppasi tuloksia Googlessa!

Millaisia ovat hyvät linkit?

Hyvät linkit johtavat avainsanalla kyseisen avainsanan sisältävälle sivulle.

Esimerkki: Sisällytä tekstin sisään sana Piilolinssit ja lisää kyseiseen sanaan linkki: http://www.cybershop.fi/category/13/piilolinssit

Miten hankkia linkkejä?

– Käy läpi yhteistyökumppanisi ja pyydä heitä linkittämään sivuillesi. Nämä voivat olla esimerkiksi jälleenmyyjiä tai muuten vain verkkokauppasi tukijoita.
– Lisää linkkisi erilaisiin netin linkkilistoihin.
– Älä pelkää kirjoittaa foorumeille verkkokaupastasi. Muista kuitenkin kohtuus!
– Osta linkkejä. Lähesty rohkeasti bloggaajia, urheiluseuroja ja vastaavia. Linkit ovat oikeasti arvokkaita! Investointi on pieni niiden lisätessä liikevaihtoasi.
– Mikäli verkkokaupassasi tapahtuu jotakin erikoista, tiedota siitä medioille. Linkit medioista ovat äärimmäisen arvokkaita.
Kerromme myöhemmin lisää linkinhankinnan saloista. Pyhy kuulolla ja muista seurata meitä myös Facebookissa.
  • Linkkien ostossa kantsii tosin olla hyvin varovainen että ”ostaa” niitä oikeita. Parempi on lähettää omia tuotteita arvioitavaksi, jolloin tuotetut linkit ja sisältö on arvokasta myös blogin lukijoille.

  • Kiitos näistä ohjeista. Tästä on paljon apua aloittelevalle verkkokauppiaalle.