Uusi älykäs hakukone helpottaa ostamista ja tehostaa verkkokauppasi myyntiä

MyCashflow’n uusi, entistä tehokkaampi sisäinen hakukone helpottaa ostamista ja tehostaa verkkokaupan myyntiä. Nykyaikainen hakutoiminto kätkee sisäänsä älykkäitä ominaisuuksia, joiden avulla verkkokaupan asiakkaat löytävät haluamansa heikommillakin hakusanoilla.

MyCashflow-verkkokauppojen sisäinen hakukone uudistuu. Tässä artikkelissa kerromme, miksi verkkokaupan sisäinen haku on tärkeää ja miksi päätimme uudistaa MyCashflow-verkkokauppojen hakukoneen. Kerromme myös, miten nyt käyttöönotettu kokonaan uusi älykkäämpi hakutoiminto helpottaa ostamista ja tehostaa verkkokauppasi myyntiä.

Uuden hakukoneen ominaisuuksiin voi tutustua tarkemmin hakutoiminnon esittelysivulla.

Haku palvelee parhaiten verkkokaupan ostovalmiita kävijöitä

Verkkokaupan sisäistä hakua käyttävät kävijät ovat yleisesti ottaen muita valmiimpia ostamaan. He viihtyvät yksittäisillä sivuilla pidempään, selailevat useampia tuotteita ja tekevät tilauksia todennäköisemmin kuin muut asiakkaat. Hakutoiminnon merkitys kasvaa kaupan valikoiman kasvaessa, sillä laajasta tuotevalikoimasta on vaikeampi löytää etsimäänsä tuotetta.

Haun kehittäminen on tärkeä osa verkkokaupan konversio-optimointia, ja hakuun panostaminen on myös kohtalaisen kustannustehokas keino parantaa verkkokaupan konversioastetta. Hakutoiminnolla on suuri merkitys verkkokaupan käytettävyydessä ja monipuolisella haulla paitsi parannetaan verkkokaupan konversiota myös ohjataan asiakkaita haun käyttöön ja näin ollen helpotetaan myös heidän asiointiaan verkkokaupassa. Hakua voidaan parantaa panostamalla tuotekuvauksiin, mikä itsessäänkin jo helpottaa ostamista ja tehostaa myyntiä.

Lue myös ohjeet hakukoneoptimointiin MyCashflow-alustalla.

Verkkokauppojen hakuominaisuudet ovat tutkitusti heikkoja

Baymard Institute on selvittänyt verkkokauppojen sisäisten hakujen toimivuutta suurimpien yhdysvaltalaisten verkkokauppojen osalta. Smashing Magazinessa julkaistu The Current State Of E-Commerce Search -tutkimus paljasti karun totuuden verkkokauppojen hakukoneiden puutteista.

Puutteita löydettiin kaikilta verkkokauppojen sisäisen hakutoiminnon osa-aluilta. Heikoimmiksi arvioitiin hakutermien käsittely sekä hakutulosten rajaus- ja suodatusmahdollisuudet kauppojen hakutulossivuilla.

Lähtökohtana verkkokaupan hyvässä käytettävyydessä on, että kauppa toimii nopeasti. Jo yli yhden sekunnin kestävät sivulataukset vähentävät kaupan myyntiä merkittävästi. Hidas hakutoiminto, joka edellyttää usein myös useita tarkentavia hakuja, voi tehdä ostamisesta tuskallisen kokemuksen.


MyCashflow’n uusi hakukone on paitsi nopeampi myös älykkäämpi

MyCashflow’n uusi sisäinen hakukone helpottaa asiakkaidesi ostamista ja tehostaa verkkokauppasi myyntiä. Nykyaikainen hakutoiminto kätkee sisäänsä älykkäitä ominaisuuksia, joiden avulla verkkokaupan asiakkaat löytävät haluamansa heikommillakin hakusanoilla.

Uusi hakukone vastaa normaalisti 10-50 millisekunnin vasteajalla, joka on yli 60-kertainen parannus perushakukoneeseemme. Ero korostuu etenkin suurilla tuote- ja hakumäärillä, koska raskain työ tehdään vain kerran tietojen indeksointivaiheessa eikä reaaliaikaisesti haun yhteydessä.

Verkkokaupan välitön reagointi kuluttajan toimiin tekee ostamisesta sujuvaa ja sopivat tuotteet löytyvät nopeasti vaikka haku vaatisi useita hakuehtojen tarkennuksia.

Uuden hakukoneen älykkäämpi hakukenttä

MyCashflow’n uusi hakutoiminto nopeuttaa asiointia tarjoamalla suosituimmat hakusanat ja ehdottaa sopivimpia hakusanoja jo hakukentässä. Livehaku kaivaa osuvia tuotteita sitä mukaa kun hakutermi muodostuu. Hakukone ymmärtää myös kirjoitusvirheet ja taivutusmuodot sekä erikseen kirjoitetut yhdyssanat. Uusi hakukone myös oppii käyttäjien tekemistä hauista, ja optimoi hakutuloksia niiden mukaan.

Uuden hakukoneen älykkäisiin ominaisuuksiin voit tutustua tarkemmin hakutoiminnon esittelysivulla.


MyCashflow’n sisäisen hakukoneen päivitys – usein kysyttyä

Päivitämme MyCashflow Small, Medium, Max ja Enterprise -verkkokauppojen hakukoneita kesäkuusta 2015 alkaen.

Milloin saan haun käyttööni?

Tuomme päivityksen verkkokauppojen käyttöön vaiheittain niin, että suurin osa asennuksista tehdään kesäkuun 2015 aikana.

Mitä verkkokauppoja päivitys koskee?

Päivitämme hakukoneen MyCashflow Small-, Medium-, Max- ja Enterprise-verkkokauppoihin.

Mitä tapahtuu MyCashflow Free ja Mini -verkkokauppojen hakukoneelle?

Ei mitään, MyCashflow Free- ja Mini-palvelupakettia käyttävät verkkokaupat jatkavat vanhan perushakukoneen käyttöä. Uuden hakukoneen saa käyttöön päivittämällä Basic-, Advanced-, Pro- tai Enterprise-pakettiin, jolloin uusi hakukone on käytettävissä noin vuorokauden kuluttua paketin päivittämisestä.

Vaatiiko päivitys toimenpiteitä?

Ei välttämättä, päivitys on täysin taaksepäin yhteensopiva ja saat paremmat hakutulokset myös ilman toimenpiteitä. Vaikka et tekisi mitään, haku toimii laajemmalla aineistolla käyttäen kaikkia tuotteesta saatavilla olevaa dataa, hakutulokset järjestetään paremmin ja haku on huomattavasti nopeampi.

Suosittelemme kuitenkin, että hyödynnät kauppasi teemassa uusia Interface-tageja, joiden avulla teet hakukokemuksesta sujuvamman. Uusien Interface-tagien avulla voit lisätä hakutoimintoon suosituimmat hakusanat, asiakkaan hakusanoihin perustuvat hakuehdotukset sekä hakutulosten rajauksen hakutulossivulle.

Hakutoiminnon uudet Interface-tagit löydät MyCashflow’n teemaoppaasta.

Mitä muutoksia teemaan tarvitaan?

Muutosten tarve riippuu hyvin pitkälle siitä, missä laajuudessa ominaisuuksia halutaan hyödyntää. Teemaan on mahdollista lisätä esimerkiksi haun suodatustyökalut, suosituimpien hakusanojen lista sekä kävijän antamaan hakusanaan liittyvien hakusanojen lista.

Lisäämme uuden haun kaikki työkalut MyCashflow’n oletusteemaan. Jos haluat toteuttaa oman verkkokauppasi haun samalla tavalla, sinun kannattaa kopioida oletusteemasta haun skriptit ja HTML-merkkaus, joita voit käyttää suunnittelun pohjana.

Löydät teknisen kuvauksen haun toteuttamisesta MyCashflow’n suunnittelijoiden oppaasta.

Voinko tilata muutokset MyCashflow asiakaspalvelun kautta?

Voimme toteuttaa muutokset asiakastyönä. Yleisesti ottaen kyse on vain muutamien tuntien työstä. Hinta riippuu hyvin pitkälle siitä missä laajuudessa ominaisuuksia halutaan hyödyntää (uudistettu pikahaku, rajaavan haun toiminnot, jne) ja perustuuko teema oletusteemaan tai teemakauppa.fi:stä hankittuun teemaan.

Huomaa, että emme pysty kesälomien vuoksi laittamaan heti ns. käsiä saveen vaan työjonoa aletaan purkamaan vasta heinä-elokuun aikana. Toteutamme asiakastyöt tilausjärjestyksessä. Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan muutokset MyCashflow kautta, niin ota yhteyttä asiakaspalveluun sopiaksesi muutostöiden yksityiskohdista.