Pitkäperjantain linkkipaketti

Edellisestä perjantain linkkipaketista on jo vierähtänyt lähes kaksi kuukautta. Ja voi pojat, sen jälkeen on tapahtunut jos jonkinlaista. Nettikauppa on kasvanut voimakkaasti samalla kun muu talous on vuosisadan kriisissä Verkkokauppa kasvoi viidenneksen taantuman aikana (itviikko.fi) Verkko-ostaminen on kasvanut Suomessa taantuman aikana 20 prosenttia, Suomen Verkkomaksut Oy tiedottaa. Monet yrittäjät ovat löytäneet internetissä tapahtuvasta myynnistä kustannustehokkaan…

Edellisestä perjantain linkkipaketista on jo vierähtänyt lähes kaksi kuukautta. Ja voi pojat, sen jälkeen on tapahtunut jos jonkinlaista.

Nettikauppa on kasvanut voimakkaasti samalla kun muu talous on vuosisadan kriisissä

Verkkokauppa kasvoi viidenneksen taantuman aikana (itviikko.fi)

Verkko-ostaminen on kasvanut Suomessa taantuman aikana 20 prosenttia, Suomen Verkkomaksut Oy tiedottaa.

Monet yrittäjät ovat löytäneet internetissä tapahtuvasta myynnistä kustannustehokkaan myyntikanavan kivijalkaliikkeensä rinnalle, kertoo toimitusjohja Lennu Keinänen.

Verkkokauppa kasvaa hitaasti (mtv3.fi)

Suomalaiset kuluttajat ostivat tavaroita viime vuonna 1,4 miljardilla eurolla verkkokaupasta. Se on neljä prosenttia vähittäiskaupasta ja eurooppalaista keskitasoa.

Kasvua edellisvuodesta oli 8 prosenttia. Kymmenessä vuodessa tavaroiden verkkokauppa on lähes kolminkertaistunut. Luvut käyvät ilmi ASML:n ja Itellan tekemästä tilastolaskelmasta.

Verkkokauppaan pieni notkahdus ensimmäisellä neljänneksellä (Verkkokauppaopas.com)

Gagarin verkkokauppaindeksin mukaan verkkokauppa notkahti jonkin verran ensimmäisellä kvartaalilla. Eniten notkahti myynnin arvoindeksi ja vähiten tilausten keskiarvo, joka laski 98 euroon. Kokonaisuutta mittaava verkkokauppaindeksi laski arvosta 889 arvoon 813 eli 8,55%.

Verkkokauppaopas.comin Janne kertoi blogissaan verkkokauppaindeksin kehityksestä, joka luonnollisesti laski suhteessa joulumyyntiin. Viime vuoden ensimmäiseen kvartaaliin verrattuna kasvua oli reippaat 100 pistettä eli yli 10%.

Ja nettikaupan uskotaan kasvavan edelleen

Suomalaisella nettikaupalla paljon tekemistä (tietokone.fi)

Tietokone-lehti uutisoi Itella suuresta verkkokauppatutkimuksesta, johon vastasi yli 22 000 suomalaista netinkäyttäjää. Suomalaiselle nettikuluttajalle luotettavuus on tärkeää.

Suomalaiset tarkoittavat luotettavuudella annettujen lupausten lunastamista. Oikeanlaisen tuotteen täytyy tulla luvattuna aikana perille. Uutta verkkokauppaa etsiessään kuluttajalla ei tietenkään voi olla vielä omaa kokemusta kyseisen kaupan luotettavuudesta. Tällöin puntarissa painavat suosittelut ja kaupan tunnettuus. Suomalaisilla verkkokauppiailla onkin vielä työtä markkinoinnissa, Itellan verkkokauppapalvelujen johtaja Mikko Marsio toteaa.

Mikko Marsio toteaa, ettei hän näe mitään estettä sille, että ennusteet verkkokaupan 10–20 prosentin kasvusta toteutuisi. ”Vertailu ja edullisimpien vaihtoehtojen etsiminen sopii hyvin laman henkeen”, hän sanoo.

Suomi on otollinen kasvualusta verkkokaupalle (tivi.fi)

TNS Gallupin digitaalisen median tutkimusjohtaja Seppo Ropponen kertoo Brutto ja netti -blogissaan uuden Online Shopping 2009 -tutkimuksen tuloksista.

Yksi tärkeimpiä asioita on kuluttajien ostokokemusten kehitys. Paljon ostoksia tehneiden kuluttajien määrä on jyrkässä nousussa. Kolmannes verkko-ostajista on ostanut jo yli 20 kertaa suomalaisista verkkokaupoista. Kun vielä muistetaan, että yli 1,3 miljoonaa suomalaista on ostanut verkosta viimeisen kuukauden aikana, on syytä pieneen hymyyn

Mutta kuinka käy kivijalan?

Netti jyrää Markantalon myymälät (Talouselämä)

Markantalon omistaja Elkjøp Nordic aloittaa yt-neuvottelut, joilla se tähtää 19 Suomen-myymälänsä sulkemiseen ja hallinnon karsimiseen. Työttömäksi jää pahimmillaan 253 ihmistä.

Yksi Markantalon vaikeuksien syy löytyy omasta talosta: kehittyvä ja kasvava verkkokauppa. Verkkokauppaa ja yritysmyyntiä Markantalo jatkaa.

Ei ihme, sillä nettimyynti ahnehtii osuutta kodinkone- ja elektroniikkakaupassa.

Verkkokauppa.com ei tunne taantumaa (Talouselämä)

Yhtiön myynti kasvoi viime vuonna yli neljänneksen ja oli 143 miljoonaa euroa. Alkaneen vuoden tammikuussakin Verkkokauppa.com kertoo myyntinsä kasvaneen 16 prosenttia.

Verkkokauppa.comin myynnin kasvu on hurjaa, sillä elektroniikan kokonaismyynti laski nelisen prosenttia. Kilpailijoista esimerkiksi Gigantit ja Markantalot omistava DSG International on kertonut myyntinsä laskeneen 7 prosenttia, ja Kesko raportoi Mustan Pörssin myynnin laskeneen viime vuonna lähes 17 prosenttia.

Viva la sananvapaus

Herättikö ajatuksia? Jaa mielipiteesi kommentoimalla. Puuttuuko joku uutinen? Lähetä meille vinkki sähköpostitse tai nakkaa kommenttia. Sana on vapaa.