MyCashflow Sync – työkalu teemamuutosten synkronointiin

MyCashflow Sync on maksuton komentorivityökalu, jonka avulla ulkoasun kehittäminen nopeutuu huomattavasti. Työkalu synkronoi teematiedostojen muutokset verkkokaupan tiedostonhallintaan automaattisesti. Työkalu sisältää myös Sass-esikääntäjän.

Julkaisimme hiljattain teemakehittäjille suunnatun MyCashflow Sync -komentorivityökalun, jonka avulla teematiedostot on vaivatonta synkronoida omalta tietokoneelta verkkokaupan tiedostohakemistoon. Työkalu nopeuttaa teeman kehittämistä huomattavasti, sillä sen avulla ulkoasun suunnittelija voi keskittyä teemaan FTP-siirtojen sijaan. Työkalu mahdollistaa Sass-esikääntäjänsä ansiosta myös tyylien paremman hallinnan sekä muuttujien käytön tyylien määrittelyssä.

MyCashflow Sync -työkalu

  • synkronoi muutokset FTP-palvelimelle automaattisesti (tai halutessasi manuaalisesti)
  • noutaa teeman tiedostot/muutokset FTP-palvelimelta
  • päivittää muuttuneet tiedostot FTP-palvelimelle
  • päivittää sivut selaimissa (helpottaa useammalla selaimella testausta)

Työkalu on Node.js-pohjainen ja sitä voidaan käyttää Windows-, Mac OS X- ja Linux-käyttöjärjestelmillä. MyCashfow Syncin käyttöönotto on helppoa: suorita vain haluamassasi teemakansiossa mycashflow-sync init -komento ja määritä teemakohtaiset synkronointiasetukset.

Katso myös tarkemmat ohjeet työkalun käyttämiseen ja asentamiseen.

Synkronointi manuaalisesti tai automaattisesti

Työkalu voidaan asettaa valvomaan teematiedostojen muutoksia automaattisesti tai manuaalisesti. Automaattinen synkronointi tapahtuu komennolla

mycashflow-sync watch

Tällöin kaikki tarvittavat tiedostot lähetetään verkkokaupan hakemistoon aina kun niihin tehdään muutoksia. Komento lähettää aina uusimmat tiedostot, eikä koskaan poista tiedostoja.

Vaihtoehtoisesti synkronointi voidaan suorittaa myös manuaalisella komennolla

mycashflow-sync sync

Huomaa, että https-osoitteista selain voi antaa suojausvaroituksen, joka täytyy manuaalisesti ohittaa.

Sisältää Sass-esikääntäjän

MyCashflow Sync sisältää Sass-esikääntäjän, joka kääntää teeman Sass-tiedostot CSS-tyyleiksi ennen jokaista synkronointia. Määritä vain init-komennon suorituksen yhteydessä Sass-lähdesijainti ja CSS-tyylien kohdesijainti, joiden perusteella työkalu suorittaa käännöksen.

Sass-tiedostojen avulla tyylien määrittelyssä voidaan hyödyntää muuttujia, joiden avulla tyylien hallinta helpottuu huomattavasti. Tyylit voidaan myös pilkkoa paremmin omiin tiedostoihinsa, mikä helpottaa teeman ylläpidettävyyttä. Lisätietoja Sass:stä: http://sass-lang.com/.

Voit myös asettaa työkalun ohittamaan Sass-tiedostot synkronoinnissa, jolloin työkalu suorittaa Sass-käännöksen, mutta synkronoi verkkokauppaan vain luodut CSS-tyylit.

Lataa MyCashflow Sync -työkalu osoitteesta https://www.npmjs.com/package/mycashflow-sync.