Uutta: Saatavuusilmoitukset varastosta loppuneista tuotteista

Saatavuusilmoitusten avulla voit tarjota asiakkaille mahdollisuuden tilata sähköpostiin ilmoitus, kun tuotetta on taas saatavilla. Ilmoitukset voit lähettää näppärästi samalla, kun päivität tuotteen varastosaldon.

Uusimman ohjelmistopäivityksen mukana julkaisimme saatavuusilmoitukset, joiden avulla verkkokaupan asiakkaille voidaan tarjota mahdollisuus tilata varastosta loppuneesta tuotteesta sähköposti-ilmoitus, kun tuotetta on taas saatavilla. Kyseessä on todella toivottu ominaisuus, jonka toteuttaminen vaati aiemmin julkaisemamme laajamittaisen varastopäivityksen.

Kerää tuotteista kiinnostuneiden sähköpostiosoitteet

Saatavuusilmoitusten selkein käyttötarkoitus on kertoa tuotteesta kiinnostuneille, eli ilmoituksen tilanneille, asiakkaille kyseisen varastosta loppuneen tuotteen olevan taas saatavilla. Ominaisuutta voi kuitenkin hyödyntää myös esimerkiksi valikoimaan mahdollisesti myöhemmin lisättävän tuotteen kysynnän kartoitukseen.

GIF Saatavuusilmoituksen tilaaminen

Ilmoitukset ovat variaatiokohtaisia eli asiakas voi tilata ilmoituksen juuri haluamansa mallin saatavuudesta. Kauppias voi samoin myös lähettää saatavuusilmoitukset variaatiokohtaisesti, mutta tilatut ilmoitukset voi lähettää myös kerralla kaikista tuotteen varastoon lisätyistä variaatioista.

Lähetä viestit, kun tuote on taas saatavilla

Tilatut saatavuusilmoitukset näkyvät verkkokaupan hallinnassa kyseisen tuotteen tuotekortilla erillisessä ilmoituksessa. Saatavuusilmoitukset on näppärä lähettää aina varastosaldon päivityksen yhteydessä tuotekortilta.

GIF Saatavuusilmoituksien lähettäminen

Tuotteet-sivun Saatavuusilmoitus-suodattimen avulla löydät helposti tuotteet joista on tilattu saatavuusilmoituksia.

Näin saat saatavuusilmoitukset käyttöön

Saatavuusilmoitusten käyttöönotto vaatii minimissään vain ilmoituksen tilauslomakkeen lisäämisen kaupan tuotesivulle. MyCashflow’n perinteiseen oletusteemaan sekä uusiin valmisteemavariaatiohin lomake on jo lisätty valmiiksi, joten ylläpitämissämme ulkoasuissa ominaisuus on automaattisesti käytössä.

Omiin ulkoasuteemoihin saatavuusilmoituslomake tulostetaan lisäämällä {AvailabilityNotificationForm}-tagi tuotteen sivupohjatiedostoon. Lomake voidaan asettaa tagin attribuuteilla näytettäväksi tuotesivulla eri tilanteissa ja lisäksi saatavuusilmoituksen tilauksen yhteydessä asiakkaalle voidaan antaa mahdollisuus liittyä uutiskirjelistalle.

Saatavuusilmoitusten sähköpostiviestin voi muotoilla haluamakseen lisäämällä sivupohjan back-in-stock.html teeman /emails/product -kansioon. Sivupohjan puuttuessa viesteissä käytetään oletusteeman sivupohjaa.

Lue lisää saatavuusilmoituksista ohjeestamme.