Milloin monikielinen MyCashflow?

Meiltä kysytään lähes joka päivä, että milloin MyCashflow’n monikielinen versio tulee saataville. Suoraan kysymykseen suora vastaus kuuluu, että ”emme tiedä”. Ohjelmistoprojektissa, olipa sitten kyse ohjelmistotuotteen tekemisestä tai asiakasprojektista, on kolme osatekijää, joita täytyy pystyä hallitsemaan. Nämä tekijät ovat budjetti, aikataulu ja laatu. Jos asiat eivät mene niinkuin on suunniteltu — ohjelmistoprojekteissa tämä on sääntö eikä…

Meiltä kysytään lähes joka päivä, että milloin MyCashflow’n monikielinen versio tulee saataville. Suoraan kysymykseen suora vastaus kuuluu, että ”emme tiedä”.

Ohjelmistoprojektissa, olipa sitten kyse ohjelmistotuotteen tekemisestä tai asiakasprojektista, on kolme osatekijää, joita täytyy pystyä hallitsemaan. Nämä tekijät ovat budjetti, aikataulu ja laatu. Jos asiat eivät mene niinkuin on suunniteltu — ohjelmistoprojekteissa tämä on sääntö eikä poikkeus — näistä jonkun tai kaikkien täytyy joustaa. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että:

Jos budjetti ei jousta, täytyy laadun tai aikataulun joustaa.

Kun budjetti on ylhäältä annettu ja kiviin kirjoitettu, tulee projektin muiden tekijöiden joustaa. Silloin joko projektin valmistuminen siirtyy myöhemmäksi tai laatutavoitteita lasketaan sen verran, että pysytään sekä budjetissa että aikataulussa.

Jos aikataulu ei jousta, täytyy budjetin tai laadun joustaa.

Kun keskeneräinen projekti pitää saada valmiiksi alkuperäisessä aikataulussa, jää vaihtoehdoiksi karsiminen laadusta (esim. ominaisuuksista, viimeistelystä, testauksesta…) tai lisärahan kaataminen projektiin vaikkapa lisähenkilöstön palkkaamiseksi tai osan teetättämiseksi alihankkijalla.

Jos laatu ei jousta, täytyy budjetin tai aikataulun joustaa.

Jos laadusta ei voida joustaa, jää vaihtoehdoiksi lisätä projektin budjettia tai antaa projektin valmistumiselle lisää aikaa, jotta laatutavoitteitteet saavutetaan.

MyCashflow’n monikielisen version valmistumisessa joustaa aikataulu.

Me emme aio joustaa laadusta. Tulemme tekemään päivityksen, joka tekee MyCashflow’sta nykyistä huomattavasti paremman ja helppokäyttöisemmän. Meidän tapauksessamme budjetin lisäämisellä ei olisi erityistä vaikutusta. Käytännössä aikataulu on siis ainoa elementti, joka joustaa projektin edetessä. Toimimme näin myös silloin, kun lanseerasimme MyCashflow’n emmekä ole katuneet sitä päätöstä. Päinvastoin, olemme saaneet paljon hyvää palautetta viimeistelystä ja ohjelmiston laadusta. Sillä on meille ja asiakkaillemme paljon enemmän merkitystä, kuin sillä valmistuiko projekti aikataulussa vai ei.

Meidän tavoitteemme oli ja on edelleen julkaista monikielinen versio tämän vuoden alkupuoliskolla. Jos julkaisu siirtyy, niin kyse on vain ja ainoastaan siitä, että laatu ei vieläkään vastaa meidän vaatimuksiamme.

  • Moni kauppias on minulta kysellyt monikielisyyden perään, joten hienoa että sellainen mahdollisuus on MyCashflowhun tulossa.