Joulukalenteri: 7. Paljon sisäisiä linkkejä ristiinmyynneillä

Hakukoneoptimoinnin kannalta linkit verkkokauppaasi ovat erittäin merkittävässä asemassa. Pääsääntöisesti verkkokauppasi nousee luonnollisissa hakutuloksissa sitä korkeammalle mitä enemmän, mitä relevantimmilta (eli saman aihepiirin) sivustoilta ja mitä laadukkaammilta sivustoilta on linkkejä verkkokauppaasi. Mutta hakutuloksiin eivät vaikuta pelkästään ulkoiset linkit muilta sivustoilta vaan myös verkkokaupan sisäisillä linkeillä on merkitystä. Yksi helppo tapa luoda paljon sisäisiä linkkejä tuotesivujen välille…

Hakukoneoptimoinnin kannalta linkit verkkokauppaasi ovat erittäin merkittävässä asemassa. Pääsääntöisesti verkkokauppasi nousee luonnollisissa hakutuloksissa sitä korkeammalle mitä enemmän, mitä relevantimmilta (eli saman aihepiirin) sivustoilta ja mitä laadukkaammilta sivustoilta on linkkejä verkkokauppaasi. Mutta hakutuloksiin eivät vaikuta pelkästään ulkoiset linkit muilta sivustoilta vaan myös verkkokaupan sisäisillä linkeillä on merkitystä.

Yksi helppo tapa luoda paljon sisäisiä linkkejä tuotesivujen välille on ottaa käyttöön MyCashflow’n ristiinmyyntiominaisuus. Ristiinmyynnin avulla pyydystät helposti kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Katso esimerkiksi tämä kahvallinen teippikone Pakkaustarvikkeita.fi verkkokaupassa. Tuotesivulta on linkki yli neljäänkymmeneen aiheeseen liittyvään tuotteeseen ja jokaisella linkillä on merkitystä liittyvien tuotteiden hakukonesijoituksiin. Mutta linkit eivät ole hyödyllisiä ainoastaan hakukoneoptimoinnin kannalta vaan ne auttavat myös asiakasta tekemään ostopäätöksen tarjoamalla vaihtoehtoisia samankaltaisia teippikoneita, yhteensopivia teippejä sekä muita hyödyllisiä tuotteita kuten pahvilaatikoita ja postituskoteloita.

Ristiinmyynnin avulla teet ostamisesta helpompaa ja sivutuotteena syntyy paljon sisäisiä linkkejä, jotka auttavat sivua nousemaan korkeammalle luonnollisissa hakutuloksissa.