Verkkokaupan suunnittelun helppous

Kuinka helppoa/vaikeaa verkkokaupan ulkoasun suunnittelu on MyCashflown avulla? Se on suhteellista. MyCashflown Interface-merkkaus rakentuu Internetin peruskielen HTML:n varaan ja noudattelee sen standardeja. Siten kavereille, joille verkkosivujen tekeminen HTML-kielellä on tuttua, MyCashflow on nopeasti opittavissa. Vastaavasti kaverille, jolle verkkoon suunnittelu on uutta, tulee olemaan enemmän opiskeltavaa. Kaverille, jolle tavallisten kotisivujen toteutus ja HTML on hepreaa, myös MyCashflown…

Kuinka helppoa/vaikeaa verkkokaupan ulkoasun suunnittelu on MyCashflown avulla? Se on suhteellista. MyCashflown Interface-merkkaus rakentuu Internetin peruskielen HTML:n varaan ja noudattelee sen standardeja. Siten kavereille, joille verkkosivujen tekeminen HTML-kielellä on tuttua, MyCashflow on nopeasti opittavissa. Vastaavasti kaverille, jolle verkkoon suunnittelu on uutta, tulee olemaan enemmän opiskeltavaa.

Kaverille, jolle tavallisten kotisivujen toteutus ja HTML on hepreaa, myös MyCashflown Interface-merkkaus tulee olemaan hepreaa. Ainakin aluksi. HTML-koodauksen lisäksi verkkokaupan ulkoasun toteutuksessa on eduksi myös CSS-tyylitiedostojen tuntemus. Jos ponnistaa tyhjästä, niin opeteltavaa on. MyCashflown kanssa ei kuitenkaan tarvitse tuntea palvelinpuolen ohjelmointikieliä (esim. PHP) eikä tietokantoja (esim. MySQL), kuten esimerkiksi avoimen lähdekoodin ohjelmistojen kanssa on.

Kaverille, joka on toteuttanut kotisivuja ja tuntee HTML-kielen, MyCashflow on heti helpompi. Interface-merkkauksen oppimiskynnys on pieni ja suunnittelija pääsee nopeasti ”työntämään kädet saveen”. Toki opittavaa on, esimerkiksi sivupohjien ja Interface-tagien kanssa.

Kaverit, jotka ovat toteuttaneet verkkokauppoja muilla ohjelmistoilla, ovat päässeet yleensä nopeasti sisään MyCashflown maailmaan ja antaneet jälkikäteen kiitollista palautetta erityisesti suunnittelun nopeudesta ja helppoudesta, sekä siitä ettei ulkoasua muuttamalla voi ”rikkoa” verkkokaupan toimintaa. Suunnittelija voi keskittyä ulkoasun ja käyttökokemuksen suunnitteluun, koska palvelinohjelmoinnista tai tietokannoista ei tarvitse huolehtia.

Ensimmäiselle ryhmälle valitettavasti MyCashflowssa ei ole vedä-ja-pudota -tyyppistä työkalu ulkoasun rakentamiseen. Lähtökohtaisesti suosittelemme näissä tilanteissa ulkoasun suunnittelijan palkkaamista. Ei siksi, että HTML/CSS olisi vaikeaa (lopulta se on aika helppoa) vaan siksi, että verkkosivustojen suunnittelu on laaja-alainen tehtävä, joka vaatii osaamista myös käyttöliittymäsuunnittelusta, informaatioarkkitehtuurista, käytettävyydestä, ostamisen psykologiasta, hakukoneista, parhaista käytännöistä, verkkokäyttäytymisestä, eri selaimista (ts. bugeista selaimissa) ja monesta muusta asiasta, joiden täytyy loksahtaa kohdalleen, jotta verkkokauppa myy tehokkaasti. Kaiken tämän opiskeleminen nopealla aikataululla on haasteellinen tehtävä jopa meistä fiksuimmille.

Meillä on toki useita asiakkaita, jotka ovat toteuttaneet verkkokaupan ulkoasun itse käytännössä ensimmäisenä verkkosivusto-projektinaan ja verkkokaupan liiketoiminta lähtenyt lupaasti liikkeelle. Ulkoasun toteuttaminen MyCashflow verkkokauppaan on siis mahdollista ilman aikaisempaa kokemustakin, mutta se edellyttää opiskelua. Siihen en pysty ottamaan kantaa, oliko opiskeluun panostaminen lopulta ulkopuolisen palkkaamista järkevämpi ratkaisu, mutta toivotaan, että verkkokauppiaat kommenteissa kertovat omia kokemuksiaan.

Kun sanomme, että MyCashflowssa ulkoasun suunnittelu on helppoa, niin tarkoitamme, että se on helppoa näille kahdelle jälkimmäiselle ryhmälle. MyCashflow ohjelmistoa on alusta alkaen toteutettu helposti ylläpidettäväksi verkkokauppiaalle ja ulkoasultaan mahdollisimman joustavaksi ulkoasun suunnittelijalle, joka lähtökohtaisesti tuntee webiin tekemisen työkalut ja vaatimukset. Tällöin Interface-merkkaus on helppoa ja luontevaa, koska se rakentuu tunnettujen web-standardien päälle ja helpottaa suunnittelijan elämää piilottamalla palvelinpuolen ohjelmoinnin, tietokannat ja muut nörttien asiat yksinkertaisten tagien taakse. Näin esimerkiksi {NewProducts} tulostaa uudet tuotteet HTML-muodossa ja suunnittelijan tehtäväksi jää tagin laittaminen oikeaan kohtaa sivua sekä HTML-koodin tyylien muotoilu CSS:llä.

 

  • MyCashFlow:n verkkokaupan osasin suunnitella HTML/CSS perusosaamisella, mutta rakennettaessa menestyvää verkkokauppaa kannattaa panostaa koodaajan palkkaamiseen. Ne kustannukset ovat nopeasti voitettu verkkokaupan kasvaneella myynnillä.