Tiedote varastopäivityksestä 21.6.2016

Julkaisimme 21.6.2016 varastopäivityksen, joka toi mukanaan useita perustavia, teknisiä muutoksia MyCashflow'n varaston toimintaperiaateeseen. Päivitys parantaa verkkokaupan suorituskykyä ja mahdollistaa tulevaisuudessa hyödyllisten ominaisuuksien toteuttamisen.

Varastopäivitys ei näy kauppiaalle hallintatyökalussa monessa kohdassa. Kyseessä on erittäin laajamittainen tekninen päivitys, joka muuttaa ohjelmiston toimintalogiikkaa, mutta ei vaikuta moniin näkyviin ominaisuuksiin – lukuun ottamatta pieniä muutoksia tuotekortin käyttöliittymässä.

Yleistä

Varastopäivityksen yhteydessä joitakin tuotelomakkeen kenttiä siirretään tuotekortin Varasto-välilehdelle. Siirrettäviä kenttiä ovat Viivakoodi ja Varastopaikka. Jos tuotteella on ollut ennen päivitystä viivakoodi tai varastopaikka, ne on kopioitu automaattisesti kaikille tuotteen variaatioille.

Kaikki näihin kenttiin tallennetut tiedot siirretään automaattisesti kenttien mukana, joten muutos ei vaadi kaupassa mitään erillisiä toimenpiteitä.

Lisäksi päivityksen jälkeen varastohälytys on mahdollista asettaa kokonaan pois päältä jättämällä kenttä tyhjäksi. Sille voidaan antaa myös arvo -1, jolla ilmaistaan että tuote on erillistilattava, eikä sitä ole koskaan valmiina varastossa. Tällöin varastohälytys laukaistaan vasta kun asiakas tilaa tuotteen ja varastosaldo menee miinukselle.

Alla on käyty läpi päivityksen tuomat edut pääpiirteittäin ja esitelty ominaisuuksia, joita tämä tekninen päivitys mahdollistaa.

Suorituskyky

Varastopäivitys parantaa suorituskykyä varsinkin verkkokaupoissa, jossa on suuri tuotevalikoima ja pitkiä tuotelistoja asiakaspuolella. Varastopäivityksessä optimoitiin tuotteiden saatavuustietojen hakemista tietokannasta, mikä auttaa pitkiä tuotelistoja latautumaan nopeammin.

Lisäksi varastopäivitys auttaa verkkokauppaa suoriutumaan ruuhka-ajoista, jolloin verkkokauppaan tehdään suuria tilausmääriä lyhyen ajan sisällä. Myös tämä päivitys hyödyttää suuria verkkokauppoja, joissa kävijäliikenne on vilkasta, etenkin sesonkiaikoina.

Saatavuusilmoitukset

Varastopäivityksen yhteydessä julkaisimme myös uuden ominaisuuden: saatavuusilmoituksien tilaamisen ja lähettämisen. Asiakkaat voivat saatavuusilmoituksien avulla tilata itselleen säköposti-ilmoituksen varastosta loppuneista tuotteista.

Saatavuusilmoituksien käyttöönotto vaatii muutoksia kaupan ulkoasuteemaan, joten ota asia puheeksi ulkoasun suunnittelijasi tai jonkin MyCashflow'n kumppanin kanssa.

MyCashflow'n vanhaan ja uuteen oletusteemaan saatavuusilmoituksien vaatimat muutokset on tehty valmiiksi.

Lue lisää saatavuusilmoituksista.

Tuotepaketit

Tämän vuoden aikana MyCashflow'hun tullaan lisäämään tuotepakettiominaisuus, jossa kauppias voi koota verkkokaupan tuotteista paketteja omalla myyntihinnallaan (esim. Jääkiekkokypärä ja -maila yhteishintaan 25 €).

Tuotepaketteja on toivottu meiltä pitkään, ja nyt toteuttamamme varastopäivitys mahdollistaa niiden toteuttamisen järkevästi ohjelmistossamme.

Varastoraportit

Eräs tärkeä tuleva uudistus on mahdollisuus seurata varastotuotteen historiaa. Tämä tarkoittaa, että varastopäivityksen jälkeen ohjelmistoon on mahdollista toteuttaa takautuvien varastoraporttien lataaminen kaupasta. Voit siis esimerkiksi tarkistaa, mikä oli tietyn tuotteen varastosaldo viime vuoden huhtikuussa.

Varastoraporttien päivityksen jälkeen voit myös nähdä jälkikäteen, mikä oli varaston arvo haluttuna ajankohtana. Tämä ratkaisee merkittävän kirjanpidollisen ongelman varastonhallinnassa.

Raporttien uudistus ei ole osa tämänkertaista päivitystä, mutta ominaisuus tullaan lisäämään ohjelmistoon tulevaisuudessa.

API

Varastopäivitys vaikuttaa myös MyCashflow API:in. Rajapintaan on lisätty /stock-resurssille uusia kenttiä. Katso lisätiedot API:n dokumentaatiosta.

Varastopäivityksessä rajapinta on pyritty pitämään mahdollisimman yhteensopivana aikaisemman toteutuksen kanssa. Päivityksen yhteydessä lisäsimme kuitenkin rajoituksen, eli päivityksen jälkeen tuotenumeron perusteella hakeminen ja päivittäminen onnistuu vain uniikin tuotenumeron perusteella. Ennen päivitystä uniikki tuotenumero oli suositeltu, mutta ei pakollinen.

Haku ja päivitys kohdistettiin aiemminkin johonkin tuotteeseen tai variaatioon, jolla tuotenumero oli. Päivityksen jälkeen sekä haku että päivityspyyntö palauttaa 404 Not found -vastauksen, mikäli tuotenumero ei ole uniikki. Tuotenumeron yksilöllisyyteen eivät vaikuta sellaisten tuotteiden tuotenumerot, joilla on variaatioita.

 GET /api/v1/stock -kutsu ei enää palauta tuotteita, joille ei ole asetettu varastotietoja. Tiedot ovat kuitenkin haettavissa ja päivitettävissä uniikin tuotenumeron perusteella (GET / PATCH /api/v1/stock/{product_code}) kuten aikaisemminkin.

Jatkoa

Varastopäivityksen ansiosta voimme vastata helpommin varastoa koskeviin muutospyyntöihin ja kehittää varastonhallintaa entistä paremmaksi. Jos sinulla on ohjelmiston varastoa koskevia tarpeita, välitä ne asiakaspalvelullemme.