Tilaushallinnan päivitys 10.4.2019 alkaen (viikko 15)

Tilausten käsittely kokee keväällä 2019 merkittävän uudistuksen. Tässä artikkelissa käydään läpi muutokset ja niiden julkaisuaikataulu.


Uudistuksen tarkoituksena on selkeyttää tilausten käsittelyä ja palautuksia sekä tarjota monipuolisemmat mahdollisuudet jälkitoimitusten käsittelyyn.


Uuden tilaushallinnan käyttöönotto

Uusi tilaushallinta julkaistaan lopullisesti kaikille verkkokaupoille 10.4.2019 alkaen. Tämän jälkeen vanha tilauskortti korvataan ohjelmistopäivitysten yhteydessä uudella.

Tilaushallinnan uudet työkalut on kuitenkin julkaistu jo tällä hetkellä kokeellisena ominaisuutena, jonka voit ottaa käyttöön hallintatyökalun sivulla Asetukset » Kokeelliset ominaisuudet.

Ominaisuutta ei ole mahdollista ottaa pois käytöstä

Kun olet ottanut ominaisuuden käyttöön, kaupan vanha tilaussivu korvataan pysyvästi uudella.

Ennen 10.4.2019 kokeellinen ominaisuus sisältää pääsyn myös käsittelylistoihin (lue lisää tämän artikkelin lopussa), jotka ovat jatkossa saatavilla vain alkaen Advanced-paketista.

Uusi tilaussivu

Päivityksen kenties näkyvin osa on tilaussivun uusi layout.

Päivityksen yhteydessä seuraavat työkalut vaihtavat paikkaa:

  • Tilausdokumenttien tulostaminen sekä tilauksen peruminen ja arkistointi siirretään sivun yläreunaan.
  • Tilaushallinnan päivityksen yhteydessä lisätään myös mahdollisuus jakaa tilaus useaan lähetykseen (lue lisää seuraavassa kappaleessa). Lähetykset listataan jatkossa aiemman tuotetaulukon paikalla.
  • Lähetysten tiedot näytetään sivun vasemmassa yläreunassa Lähetystiedot-osiossa.
  • Tilauskommentit ja sähköposti-ilmoitukset siirretään sivun yläreunaan.
  • Tilaajan tiedot ja toimitustiedot siirtyvät sivun oikeaan reunaan.

Lue lisää tilausten käsittelemisestä uudella tilaussivulla ›

Lähetykset ja osittaistoimitukset

Päivityksen myötä tilausten käsittelyn logiikka muuttuu: tilaus voidaan jakaa useaan lähetykseen, jotka voidaan toimittaa eri aikoihin ja käyttäen esimerkiksi eri toimitustapoja.

Aiemmin tilauskohtaisia asetuksia siirretään lähetyskohtaisiksi. Näitä ovat:

  • Toimitustapa
  • Seurantakoodi
  • Osoitekortit ja lähetyslistat

Tämä mahdollistaa useampien lähetyksien käsittelyn ja toimittamisen joustavammin ja helpommin kuin vanhassa tilausten käsittelyssä.

Lue lisää lähetysten hallinnasta ›

Uusi palautustyökalu

Myös palautusten käsittely uudistetaan. Aiemmin palautukset on käsitelty erillisellä palautussivulla – jatkossa palautukset käsitellään helppokäyttöisessä modal-ikkunassa, joka avautuu tilaussivun päälle.

Palautuksia on myös mahdollista käsitellä lähetyskohtaisesti.

Uudistuksen tarkoitus on helpottaa varsinkin osittaispalautusten ja vaihtojen käsittelyä sekä estää virheitä palautusten käsittelyn yhteydessä.

Lue lisää palautuksien ja vaihtojen käsittelystä uudella työkalulla ›

Palautusten syiden raportointi

Päivityksessä lisäsimme palautusten käsittelyn yhteyteen myös mahdollisuuden kirjata ylös palautuksen syy. Syitä on mahdollista myös tallentaa ja käyttää uudelleen tulevilla palautuksilla.

Palautusten syitä keräämällä saat tallennettua verkkokaupan hallintaan hyödyllistä tietoa asiakkaiden tekemistä palautuksista, mitä voit käyttää esimerkiksi asiakaspalvelussa ja verkkokaupan tuotevalikoiman suunnittelussa.

Tällä hetkellä palautuksen syy kirjataan tilauksen tietoihin vain sisäisesti. Tulevaisuudessa julkaisemme kuitenkin ominaisuuksia, joiden avulla voit tarkastella tuotteiden palautusten syitä hallintatyökalun kautta.

Tilausten massakäsittely ja tilausdokumenttien massatulostus

Käsittelylistojen avulla voit koota yhteen useita tilauksia ja pikakäsitellä ne vaivattomasti yhdellä napinpainalluksella. Voit myös massatulostaa kaikkien käsittelylistan tilauksien tilausdokumentit.

Käsittelylistojen käyttö nopeuttaa sellaisten tilausten käsittelyä, jotka toimitetaan yhdessä erässä ja jotka eivät vaadi mitään erityisiä toimenpiteitä.

Lue lisää tilausten massakäsittelystä ja tilausdokumenttien massatulostuksesta ›

Käsittelylistat ja massatulostus ovat olleet saatavilla viime syksystä asti testauksen alaisena kokeellisena ominaisuutena. Tulevan päivityksen myötä massakäsittely- ja tulostus julkaistaan ydinominaisuutena, jota ei tarvitse ottaa erikseen käyttöön.

Tilausten massakäsittely ei tue tilauksia, jotka sisältävät useamman kuin yhden lähetyksen.

Tilausten massakäsittely on saatavilla vain Advanced-paketista eteenpäin.