Kuinka määritän nimipalvelinten asetukset niin, että sähköpostini pääsevät varmasti perille?

Jos haluat varmistaa, että verkkokaupastasi lähetettävät sähköpostit menevät varmasti perille vastaanottajilleen, verkkotunnuksesi DNS-tietueet on määritettävä tietyllä tavalla.

Jos et ole ennen määrittänyt nimipalvelimien asetuksia, tai sinulla ei ole pääsyä verkkotunnuksesi hallintaan, ota yhteyttä verkkotunnustasi ylläpitävään tahoon.

Ylläpidetyn sähköpostipalvelun (esim. Gmail, Yahoo, Hotmail) käyttäminen verkkokaupan sähköpostiosoitteena ei ole suositeltavaa. Mikäli sähköpostipalveluun ei ole liitetty omaa verkkotunnusta, verkkokaupan automaattisia sähköposteja ei välttämättä saada lähetettyä lainkaan.

Jos tarvitset luotettavan sähköpostin, voit tilata MyCashflow'n kautta oman verkkotunnuksen ja sähköpostipalvelut.

Jos verkkotunnuksesi on MyCashflow'n ylläpitämä, määritämme DNS-tietueet oikein puolestasi.

Jos verkkotunnuksesi ei ole MyCashflow'n ylläpidossa, lisää nimipalvelimillesi seuraavat TXT-tietueet:

DKIM
Host

20130612074221.pm._domainkey.OMAVERKKOTUNNUKSESI.fi

TXT Value
k=rsa; p=MIGfMA0GCSqGSIb3DQEBAQUAA4GNADCBiQKBgQCL1OjmHUO0+z5xMw9a/U8KYLJq1JIsLR19omLJNxYzQSuZ9GJo/MiIVbJjr7fHoVxBdb5sz9Rjpx+ExQdYBMxgRrppZHaMcja2WjsbxUL73VdI3bqV6DaxssJel9gv1UXH2uKmkC9fpNQagKq40ORL0NPqccMEX1Dfj0vED1kVuwIDAQAB

SPF/SenderID

HostOMAVERKKOTUNNUKSESI.fi
TXT Valuev=spf1 a mx include:spf.mtasv.net ~all

Kuvailluilla asetuksilla määritetään, että MyCashflow'n palvelimet saavat lähettää sähköpostia verkkokauppasi domainin puolesta, mikä parantaa sähköpostiviestien perillepääsyn mahdollisuuksia.

DKIM ja SPF ovat sähköpostien validointimenetelmiä, joiden avulla voidaan varmistaa, että lähettävällä sähköpostipalvelimella on oikeudet lähettää viestejä tietyn verkkotunnuksen nimellä.

Aiheeseen liittyviä ohjeartikkeleita