Miten voin tehdä massamuutoksia tuotteisiin tai muihin sisältöihin?

Jos verkkokaupassasi on hyvin paljon tuotteita, on monesti hyödyllistä tehdä muutoksia esimerkiksi hintoihin tai varastosaldoihin niin, että teet saman muutoksen kerralla useille tuotteille.

Tähän tarkoitukseen voit käyttää MyCashflow'n CSV-työkaluja. MyCashflow'hun on mahdollista tuoda tietoja, kuten tuotteita ja tuoteryhmiä, syöttämällä kauppaan ennalta määrätyn muotoinen CSV-tiedosto, johon tiedot on tallennettu. Tiedostoon voidaan määritellä esimerkiksi useita tuotteita, jotka luodaan kauppaan, kun syötät tiedoston verkkokaupan hallintaan.

Syötettävät tiedot määritellään MyCashflow'n omilla CSV-tunnisteilla. Jokainen tuotavan CSV-tiedoston rivi voi olla esimerkiksi uusi tuote. Rivin eri sarakkeissa määritellään tiedot, jotka tuotteelle annetaan, ja jokaisen sarakkeen ylimmäksi annetaan tunniste, joka kertoo mitä tietoa sarake sisältää. Alla esimerkki:

ProductName;  ProductVisibility; ProductPrice;  ProductTaxRate;   ProductWeight;   ProductParcelType; ProductCategoryNames;
Lapaset;    1;         14.95;     24;         0.2;        KIRJE;       /Vaatteet/Käsineet;  
Rukkaset;    1;         15.95;     24;         0.2;        KIRJE;       /Vaatteet/Käsineet;
Sormikkaat;   1;         5.95;      24;         0.1;        KIRJE;       /Vaatteet/Käsineet;

Esimerkissä tuotteelle määritellään:

 • Nimi (ProductName)
 • Näkyvyys (ProductVisibility)
 • Hinta (ProductPrice)
 • Veroprosentti (ProductTaxRate)
 • Pakettikoko (ProductWeight)
 • Tuoteryhmät (ProductCategoryNames)

Listan kaikista saatavilla olevista tunnisteista löydät täältä.

Kun haluat muokata olemassaolevia tietoja, tarvitset muokattavien sisältöjen ID-numerot. Esim. jos haluat tehdä muutoksia kuudelle tuotteelle, tarvitset kaikkien näiden tuotteiden ID-numerot, jotka syötetään CSV-tiedostossa sarakkeeseen ProductID. ID:n perusteella syötettävät tiedot kohdistetaan oikeille tuotteille kaupassa.

Kun tuontitiedosto on laadittu, se tallennetaan .csv-muodossa ja syötetään hallintatyökalun sivulle Raportit » Tuo tietoja CSV-tiedostosta.

Katso myös tarkemmat ohjeet CSV-tuonnin käyttämiseen.