Maksutapojen luominen ja muokkaaminen

MyCashflow-verkkokauppojen maksutapoja voit lisätä ja muokata hallintatyökalun sivulla Asetukset » Maksutavat .

Jos haluat luoda uuden maksutavan, aloita painamalla vasemman palstan Lisää maksutapa -painiketta.

Jos haluat muokata aiemmin luotua maksutapaa, valitse maksutapa maksutapalistalta, ja paina näkymän oikeassa yläkulmassa Muokkaa-painiketta.

Maksutapalomakkeen kaikki kentät ja toiminnot on esitelty alla:


 1. Maksutavan nimi näytetään asiakkaillesi verkkokaupan julkisella puolella, joten nimen on hyvä kertoa mahdollisimman kattavasti maksutavasta (esim. PostiennakkoVerkkopankki- ja luottokorttimaksu, Paypal, tms.).
 2. Valitse kauppa- ja kieliversiot, joissa haluat maksutavan olevan käytössä. Näin voit luoda eri kieliversioihin erilaisia maksutapoja, jos käyt kansainvälistä kauppaa.
  • Jos et valitse yhtään versiota, maksutapa ei tule lainkaan käytettäviin verkkokaupassasi.

 3. Halutessasi voit vaatia asiakasta kirjautumaan sisään, jotta hän voi käyttää maksutapaa. Rastita tällöin Vaadi kirjautuminen -ruutu.
  • Voit myös rajata maksutavan vain haluamiesi asiakasryhmien käyttöön. Valitse tai hae haluamasi asiakasryhmät kentästä Käytössä vain asiakasryhmille.
  • Kun valitset asiakasryhmät, maksutapa näkyy kassalla vain silloin, kun asiakas on kirjautunut sisään ja kuuluu johonkin valituista ryhmistä.

 4. Anna halutessasi maksutavalle logokuva, joka voidaan näyttää maksutavan valinnan yhteydessä kassalla.
 5. Maksutavan tuotenumero vaaditaan esimerkiksi joissakin taloushallinnan työkaluissa. Jos tiedossasi ei ole, että jokin käyttämäsi ulkoinen palvelu vaatii maksutavan tuotenumeroa, voit jättää kentän tyhjäksi.
 6. Maksutavan kuvaus näytetään oletusteemassa kassalla. Voit antaa kuvauksessa yksityiskohtia maksutavasta, ja näin auttaa asiakasta valitsemaan sopivimman maksutavan.
 7. Voit kirjoittaa myös maksuohjeet, jotka näytetään MyCashflow'n oletusteemassa asiakkaalle ennen siirtymistä maksamiseen ja tilausvahvistusviestissä, jos maksu on avoinna.

 8. Valitse toimitustavat, joiden kanssa luomaasi maksutapaa voidaan käyttää.

  • Maksutapa jää piiloon, jos et valitse sille yhtään toimitustapaa.

 9. Valitse maksutavassa käytettävä maksupalvelu.
  • Jos maksupalveluun vaaditaan tunnistautuminen, anna myös palvelun käyttäjätunnus ja salainen avain. Muussa tapauksessa jätä nämä kentät tyhjiksi.

  • Huomio

   Useimpien maksupalveluiden käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä palveluihin, ja niiden asetusten määrittelyä ennen käyttöönottoa. Jos luot maksutavan, ennen kuin maksupalvelun asetukset on määritetty, maksunvälitys ei välttämättä toimi.

   Katso MyCashflow'n tukemat maksupalvelut

   MyCashflow'n omat Lasku, Postiennakko ja Ennakkomaksu-palvelut toimivat automaattisesti ilman erillisten asetusten määrittelyä.

   Kun olet valinnut maksutavalle jonkin maksupalvelun, sitä ei ole mahdollista vaihtaa jälkikäteen. Jos valitsit väärän maksupalvelun ja tallensit maksutavan, luo tilalle uusi maksutapa ja poista entinen.

 10. Määritä mahdolliset maksukulut asiakkaalle. Maksukulujen määrittely ei ole pakollista, vaan kentät voi jättää tyhjäksi.
  • Kiinteät kulut ovat aina samanhintaiset.
  • Muuttuvat kulut lasketaan tilauksen loppusumman perusteella.

Kun olet määrittänyt kaikki tarvittavat asetukset, muista tallentaa tekemäsi muutokset.

Muista testata maksutapa

Testaa uusi maksutapa aina joko kauppasi kehitysversiossa tai rajaamalla maksutapa näkymään vain omalle tunnuksellesi käyttämällä asiakasryhmää.

Testaaminen on tärkeää varsinkin silloin, kun maksutapa käyttää jotain ulkoista maksupalvelua.

Luokat