Vetuma (poistunut)

Vetuma on julkishallinnon yhteisen verkkotunnistamisen ja -maksamisen palvelu, jonka avulla asiakkaan on mahdollista maksaa sähköisesti kaikissa niissä asiointipalveluissa, joihin palvelu on liitetty.

 Palvelu sisältää pankkien verkkomaksupalvelut ja Nets Oy:n eMaksupalvelun.

MyCashflow tukee vain Vetuman verkkomaksamista, ei tunnistautumista.

Vetuman käyttö edellyttää, että verkkotunnuksellasi on SSL-sertifikaatti. Voit tarvittaessa tilata sertifikaatin MyCashflow'n kautta.

Käyttöönotto

 1. Tilaa Vetuma-palvelu Vetuma-palvelun ohjeen mukaisesti. Käyttöönoton yhteydessä saat tarvittavat tunnukset verkkokauppasi asetuksia varten. 
 2. Luo uusi maksutapa MyCashflow'n hallinnassa. Valitse maksutavan maksupalveluksi Vetuma.
 3. Hae Vetumalta kirjautumiseen tarvittavat tiedot:
  • RCVID: Maksun turvatarkisteen (MAC) muodostamisessa käytetyn jaetun salaisuuden tunnus.
  • AP: Asiakaskonfiguraatioilla mukautetaan Vetuma-palvelun toimimaan tietyn asiakkaan tietyntyyppisiä asiointisovelluksia varten. Tietyllä asiakkaalla voi olla käytössään useita konfiguraatioita.
  • AVAIN: Vetuman ja verkkokaupan välillä jaettu salainen avain.
 4. Anna tunnistautumistiedot  seuraavassa muodossa:
  • Kauppiasnumero → RCVID-AP (esim. TESTIASIAKAS11-TESTIASIAKAS1)
  • Salainen avain → RCVID-AVAIN
  • esim. TESTIASIAKAS11-873C992B8C4C01EC8355500CAA709B37EA43BC2E591ABF29FEE5EAFE4DCBFA35
 5. Muista tallentaa maksutapa.

Jos kohtaat ongelmia maksupalvelun käyttöönotossa, voit etsiä vastausta ongelmaasi usein kysytyistä kysymyksistä tai ottaa yhteyttä MyCashflow'n asiakaspalveluun.

Maksujen testaaminen

Testaa, että maksaminen Vetuman kautta toimii, ennen kuin asetat luomasi maksutavan asiakkaiden käyttöön.  Kehittämisen aikana voit käyttää yllä näkyviä testitunnuksia. Muista testata maksaminen myös kun vaihdat omat tunnukset paikalleen.

Mikäli saat maksussa virheilmoituksen, tarkista että version asetuksissa on käytössä verkkotunnus, jolle on asennettu SSL-sertifikaatti ja että SSL-salaus-kenttä on valittuna.