Toimitustavat

Jotta voit käsitellä tilauksia ja lähettää verkkokauppasi tuotteita, tarvitset verkkokaupallesi sopivia toimitustapoja. Voit myös integroida verkkokauppaasi  toimituspalveluja, jolloin voit tulostaa palvelujen tuottamia osoitekortteja suoraan verkkokaupan hallinnasta.

Toimitustapoja hallitaan sivulla Asetukset » ToimitustavatTällä sivulla näet listan kaikista verkkokaupassasi käytössä olevista toimitustavoista. Toimitustavoista näytetään listalla joitakin tietoja; painamalla toimitustavan nimeä pääset tarkastelemaan sen tietoja tarkemmin.

Kaikki toimitustavat, jotka ovat käytössä jossain kauppaversiossa näytetään listalla sinisenä – piilotetut taas harmaana.

Toimitustavat eivät välttämättä näy verkkokaupan kassalla, vaikka ne olisivat aktiivisena hallinnan toimitustapalistalla: esimerkiksi jos tilauksessa on pakettikokoja, joita ei ole valittu yhdenkään toimitustavan asetuksissa, toimitustapaa ei näytetä.

Lue lisää toimitustapojen valikoinnista tilaukselle.

Kaikissa MyCashflow-verkkokaupoissa on oletusarvoisesti käytössä muutama toimitustapa. Kun aloitat verkkokaupan asetusten määrittämistä, voit käyttää näitä toimitustapoja lähtökohtana 

Osoitekortit

MyCashflow'ssa on mahdollista tulostaa tilaukselle PDF-muotoinen osoitekortti suoraan verkkokaupan hallinnasta. Osoitekortti luodaan automaattisesti tilauksen, tilaajan ja toimitustavan tietojen mukaan.

Toimitustapalomakkeella valitaan palvelu, jonka kautta halutaan tulostaa toimitustavalle osoitekortti.

Valinnalla MyCashflow käytetään MyCashflow'n omaa osoitekorttia, jolle voidaan luoda ulkoasuteemassa oma sivupohja. MyCashflow'n oletusteema sisältää valmiin toteutuksen yksinkertaiselle osoitekortille. Jos omassa ulkoasuteemassasi ei ole osoitekortin sivupohjaa, oletusteeman pohjaa käytetään automaattisesti sen tilalla.

Ulkoisten palvelujen osoitekorttien sisältöä tai ulkoasua ei ole mahdollista muokata MyCashflow'n järjestelmässä.

Katso myös MyCashflow'hun integroitavissa olevat kuljetuspalvelut.

Pakettikoot, toimitustapojen painorajat ja toimituskulut

MyCashflow'ssa toimitustapojen valikointi tilaukselle perustuu tilauksessa olevien tuotteiden ja toimitustavoilla sallittuihin pakettikokoihin.

Tuotteiden pakettikoot määritellään tuotelomakkeen Perustiedot-osiossa. Samassa yhteydessä asetetaan tuotteen paino.

Tuotteella voi olla vain yksi pakettikoko. Tuotteen painon ja pakettikoon perusteella valitaan automaattisesti sille sopiva toimitustapa tilauksen tekemisen yhteydessä.

Toimitustapoja ei ole mahdollista asettaa manuaalisesti käyttöön tietyille tuotteille tai tuoteryhmille, vaan ne valikoidaan aina automaattisesti.

Jotta toimitustapa voi näkyä kassalla tilauksen tekemisen yhteydessä, sen ylimmän painorajan on ylitettävä tilauksen kokonaispaino ja sillä on oltava sallittuna kaikkien tilattavien tuotteiden pakettikoot. Toimitustavan sallitut pakettikoot valitaan toimitustapalomakeen kohdassa Toimitustavan rajaus.

Lue lisää toimitustapojen valikoinnista tilaukselle.

Toimitustapojen järjesteleminen

Toimitustapojen järjestys hallintatyökalun Asetukset » Toimitustavat -sivun vasemman reunan listalla on sama joka esitetään asiakkaille verkkokauppasi kassalla. Oletusarvoisesti toimitustavat järjestellään niin, että noutotyyppiset toimitustavat ovat ensimmäisenä, ja kaikki maksulliset toimitustavat toimituskulujen mukaisessa suuruusjärjestyksessä.

Järjestyksessä ylintä toimitustapaa käytetään oletustoimitustapana, joka on automaattisesti valittuna, kun asiakas siirtyy kassalla toimitustavan valintaan.

Voit järjestellä toimitustavat itse raahaamalla ne haluamaasi järjestykseen Asetukset » Toimitustavat -sivun listalla.

  1. Tartu toimitustapalistalla haluamasi rivin reunassa näkyvään -kuvakkeeseen.
  2. Raahaa rivi haluamallesi kohdalle listalla:

Luokat