Verkkokaupan SSL-salaus

SSL-salausprotokolla estää ulkopuolisia näkemästä tietoa, joka liikkuu verkkokauppasi ja kaupan asiakkaiden välillä. SSL-protokollan käyttöönotto verkkokaupassa lisää kaupankäynnin ja kaupankäyntiin liittyvien toimintojen turvallisuutta, kun asiakkaiden osto- ja rekisteröitymistapahtumissa antama tieto salataan. Tämä lisää verkkokauppasi luotettavuutta merkittävästi.

SSL-protokollan käyttöönottamiseksi tarvitset SSL-sertifikaatin, jonka voit tilata itsellesi verkkosivuiltamme löytyvän lomakkeen avulla. Lomakkeen yhteydestä löydät myös MyCashflow'n kautta tilattavien sertifikaattien hinnat.

SSL-sertifikaatit ovat aina sidottuja verkkotunnuksiin. Tarvitset erillisen sertifikaatin jokaista verkkotunnusta varten, jonka liikenteen haluat salata.

Kaikkiin MyCashflow-kauppoihin kuuluu maksuton salaus oletusarvoiselle http://KAUPANNIMI.mycashflow.fi-osoitteelle.

Ilmainen salaus koskee vain verkkokaupan juuriosoitetta. Mahdollisia alidomaineja (http://alidomain.KAUPANNIMI.mycashflow.fi) ei salata oletusarvoisella salauksella.

Uuden sertifikaatin tilaaminen

Vain verkkokaupan omistajalla on oikeus tilata SSL-salaus verkkokauppaan. Verkkokaupan kulloisenkin omistajatilin näet hallintatyökalun Tili-sivun oikeassa reunassa.

Jotta voit tilata uuden sertifikaatin, sinun on luotava sähköpostiosoite, joka vastaanottaa sertifikaatin vahvistusviestin. Osoitteen on oltava hostmaster@SALATTAVA-VERKKOTUNNUS.fi.

Jos verkkokaupassasi ei vielä ole yhtäkään mainituista sähköpostiosoitteista, toimi jollakin seuraavista tavoista:

 • Jos verkkotunnuksesi ei ole MyCashflow'n ylläpitämä, luo sähköpostiosoite itse.

  • Jos et ole varma, kuinka verkkotunnuksellesi luodaan uusi sähköpostiosoite, ota yhteyttä verkkotunnustasi hallinnoivaan tahoon.
  • Voit myös luoda hostmaster-osoitteen uudelleenohjauksena osoitteeseen ssl@mycashflow.fi. Tällöin voimme vahvistaa tilauksen puolestasi.
 • Jos verkkotunnuksesi on MyCashflow'n ylläpitämä, voimme luoda osoitteen puolestasi.

  • MyCashflow-tilien sähköpostiosoitteet maksavat 50 € / vuosi / käyttäjä, ja ne laskutetaan vuosittain.

   Jos verkkokaupallasi on jo MyCashflow'n ylläpitämiä sähköposteja, osoite on myös mahdollista luoda aliaksena olemassaolevalle osoitteelle, jolloin tästä ei aiheudu lisäkustannuksia.

Kun tilausvahvistuksen vastaanottava sähköpostiosoite on luotu, voit tilata uuden SSL-sertifikaatin täyttämällä hakemuslomakkeen.

Käsittelemme yhteydenottosi mahdollisimman pian, ja ilmoitamme sinulle kun SSL-salaus on valmis käyttöönotettavaksi.

Oman sertifikaatin liittäminen MyCashflow-kauppaan

Mikäli olet tilannut itse SSL-sertifikaatin, voit liittää sen MyCashflow-verkkokauppaasi. Toimi tällöin seuraavasti:

 1. Ilmoita meille, että tarvitset CSR:n (certificate signing request) salattavalle verkkotunnukselle. Mainitse yhteydenotossa kaikki verkkotunnukset, joille tarvitset SSL-salauksen.

 2. Lähetä osoitteseen ssl@mycashflow.fi viesti, jossa mainitset liittäväsi oman SSL-sertifikaatin verkkokauppaasi.

  • Liitä viestiin myös seuraavat oman sertifikaattisi tiedot:
   • Certificate
   • Intermediary certificate
  • Halutessasi voit myös antaa asiaa käsittelevälle henkilölle ohjeet, kuinka hän voi itse hankkia mainitut tiedot.

 3. Lähetämme sinulle vastauksena IP-osoitteen, johon liikenne täytyy verkkotunnukselta ohjata ja kerromme kuinka salaus aktivoidaan.

Oman sertifikaatin asennuskustannukset MyCashflow'ssa ovat 60 € / sertifikaatti

Kun käytät omaa sertifikaattia verkkokaupassasi, sertifikaatin uusiminen on omalla vastuullasi. MyCashflow ei lähetä ilmoitusta vanhenevasta sertifikaatista.

Salauksen käyttöönotto verkkokaupassa

Kun olet tilannut ja vahvistanut sertifikaatin, se täytyy ottaa käyttöön MyCashflow'n asetuksissa:

 1. Avaa salattavan kauppaversion asetukset.
 2. Varmista että kauppaversion URL-osoitteena on verkkotunnus, jonka liikenteen haluat salata.
 3. Rastita kohta Käytä SSL-salausta.
 4. Muista tallentaa kauppaversion asetukset.
 5. Testaa, että salaus toimii: siirry salatun kauppaversion osoitteeseen verkkoselaimella. Monet verkkoselaimet näyttävät salauksen tilan osoiterivillä:

Salauksen uusiminen

Olet itse vastuussa SSL-sertifikaattisi uusimisesta. Aina kun uusit sertifikaatin, toimita uusi sertifikaatti MyCashflow'n asiakaspalveluun. Liitä viestiisi myös tieto siitä, mihin verkkotunnukseen sertifikaatti on liitetty, ja omat yhteystietosi.