B2B-kauppa 1/6: Jälleenmyyjien asiakasryhmä ja kauppaversio

Kun luot verkkokauppaasi jälleenmyyjien aluetta, sinun on luotava verkkokauppaan jälleenmyyjiä varten ainakin uusi asiakasryhmä. Joissain tapauksissa on hyvä luoda jälleenmyyjille myös oma kauppaversio, mistä voit lukea alta lisää.

Milloin tarvitsen jälleenmyyjille oman kauppaversion?

Seuraavissa tapauksissa sinun on hyvä luoda verkkokauppaan uusi kauppaversio, joka on rajattu vain jälleenmyyjien käyttöön:

 • Jotkut verkkokaupan tuotteet ovat vain jälleenmyyjien saatavilla. Kauppaversion avulla voit säätää tuotteet näkymään vain sisäänkirjautuneille jälleenmyyjille.
 • Haluat jälleenmyyjäkaupalle oman ulkoasun. Jotta voit räätälöidä jälleenmyyjäkaupan ulkoasua, joudut todennäkiöisesti luomaan uuden ulkoasuteeman, joka voidaan ottaa käyttöön jälleenmyyjien versiossa.
 • Haluat esittää jälleenmyyjille verottomat hinnat. Tässä tapauksessa oman kauppaversion luominen ei ole pakollista, mutta se helpottaa verottomien hintojen esittämistä, sillä tämä on kätevintä tehdä luomalla jälleenmyyjäversioon erilinen ulkoasuteema.
 • Haluat että jälleenmyyjät voivat itse hakea jälleenmyyjätiliä verkkokaupan julkiselta puolelta. Voit myös itse luoda jälleenmyyjätilit hallintatyökalusta, mutta jos haluat että jälleenmyyjät voivat lähettää sinulle jälleenmyyjähakemuksia, tarvitset erillisen, suljetun kauppaversion.

Jälleenmyyjien asiakasryhmät

Luo ensin uusi asiakasryhmä sivulla Asiakkaat painamalla Lisää asiakasryhmä -painiketta. Anna uuden asiakasryhmän nimeksi esim. Jälleenmyyjät.

Kaikki jälleenmyyjäasiakkaat lisätään tähän asiakasryhmään. Lue lisää jälleenmyyjätilien rekisteröinnistä.

Jos verkkokaupassasi on esim. useita jälleenmyyjätasoja, voit luoda useita jälleenmyyjäryhmiä. Lisää tällöin kaikki jälleenmyyjät yhteen yhteiseen ryhmään ja muihin luomiisi ryhmiin tarpeen mukaan.

Jälleenmyyjien kauppaversio

 1. Luo uusi kauppaversio sivulla Ulkoasu » Versiot painamalla Uusi versio -painiketta. Anna versiolle nimeksi esimerkiksi B2B.
  • Jos verkkokauppasi on suunnattu vain jälleenmyyjille, sinun ei tarvitse luoda uutta versiota, vaan voit tehdä muutoksia kaupan oletusversioon.
 2. Valitse kauppaversion asetuksissa kohta Vaadi kirjautuminen ja salli kaikki tarvittavat jälleenmyyjien asiakasryhmät.
  • Tällöin tähän versioon eivät pääse muut kuin asiakkaat, jotka ovat kirjautuneet sisään ja kuuluvat johonkin valittuun jälleenmyyjien asiakasryhmään. Muut asiakkaat ohjataan kirjautumissivulle, josta he voivat myös hakea jälleenmyyjätiliä.
  • Kirjoita asiakasryhmäkentän alle tarvittaessa jälleenmyyjien omat toimitusehdot, jos ne eroavat verkkokaupan kuluttajapuolen ehdoista.