B2B-kauppa 5/6: Tuotevalikoiman rajaaminen jälleenmyyjille

Jos kaikki verkkokauppasi tuotteet eivät ole saatavilla kuluttaja-asiakkaille, vaan jälleenmyyjille on oma valikoima, voit rajata verkkokauppasi tuotteita näkymään vain sisäänkirjautuneille jälleenmyyjille.

Tuotevalikoima voidaan asettaa täysin erilaiseksi, täysin samaksi tai osittain erilaiseksi kuluttaja-asiakkaille ja jälleenmyyjille. Myös tuotteiden hinnat voidaan asettaa erilaisiksi eri ryhmille.

Voit rajata jälleenmyyjille yksittäisiä tuotteita tai kokonaisia tuoteryhmiä ja -merkkejä. Näin rajaat sisältöjä vain jälleenmyyjien nähtäville.

  1. Avaa haluamasi tuote, tuoteryhmä tai -merkki.
  2. Valitse sivulle sallituksi vain jälleenmyyjien versio.
    • Jos rajaat kokonaisia tuoteryhmiä jälleenmyyjien nähtäville, niihin kuuluvat tuotteet ovat saatavilla suoran linkin kautta kaikissa versioissa. Tuotteet eivät kuitenkaan näy haussa eikä niihin ole mahdollista navigoida verkkokaupassa.
    • Jos haluat rajata tuotteet täysin jälleenmyyjien nähtäville, sinun on merkittävä ne erikseen näkymään vain jälleenmyyjien versiossa.

Voit myös valita jälleenmyyjäkaupalle kauppaversion asetuksissa oman tuoteryhmän, jonka aliryhmät ja tuotteet näytetään jälleenmyyjäversiossa. Näin voit pitää jälleenmyyjien tuotteet helposti erillään kuluttajakaupan valikoimasta.

Näin voit myös luoda jälleenmyyjäkaupalle esim. omannäköisensä etusivun luomalla valitsemallesi tuoteryhmälle Web Desginer- laajennuksen avulla oman sivupohjan.