Posti Prinetti ja SmartPOST (poistuva)

MyCashflow'n Posti Prinetti -laajennuksen avulla saat liitettyä  Postin kuljetuspalvelut MyCashflow-verkkokauppaasi ja tulostaa Postin osoitekortteja suoraan verkkokaupan hallintatyökalusta.

Postin Prinetti-palvelu poistuu käytöstä ja se korvataan uudella SmartShip-järjestelmällä

Prinetin integraatiotuki päättyy 31.5.2018 mennessä, jolloin myös MyCashflow'n Prinetti-laajennus poistetaan.

Vanhoja Prinetti-tunnuksia ei voi käyttää Posti SmartShip -järjestelmässä, vaan palveluun on tilattava omat tunnukset. Ohjeet löydät tältä sivulta.

Uudistuksen yhteydessä myös Postin palveluvalikoima muuttuu. Lue lisää ›

Olemme julkaisseet integraation Postin uuteen Posti SmartShip -järjestelmään.

Katso palvelun asennusohjeet ›

Laajennuksen avulla saat käyttöösi seuraavat Postin palvelut:

 • Osoitekorttien tulostaminen: Voit luoda ja  tulostaa tilauksille pakettikortit yhdellä klikkauksella. Säästät huomattavasti aikaa tilausten käsittelyssä ja virheiden mahdollisuus vähenee.
  • Voit seurata kaikkia verkkokauppasi lähetyksiä Prinetin verkkopalvelussa.
  • Postin sopimusasiakkaana saat Prinetin osoitekorttien tulostusohjelman sekä tulostusmateriaalit maksutta käyttöösi – maksat ainoastaan postimaksuista.
 • Lähetysten seuranta: Voit tarjota asiakkaillesi myös mahdollisuuden lähetyksen seurantaan. MyCashflow hakee lähetyksen JJFI-seurantakoodin automaattisesti ja liittää sen mukaan toimitusvahvistukseen.
  • Sinä ja asiakkaasi voitte näin seurata paketin kulkua Postin lähetyksen seurannasta.
 • Tekstiviesti-ilmoitukset: Kun Prinetti on käytössä, ja asiakas on antanut matkapuhelinnumeronsa, hänelle lähetetään tekstiviestillä saapumisilmoitus paketin saapuessa toimipaikkaan.
  • Puhelinnumeron puuttuessa ilmoitus toimitetaan postitse.
  • Lisäksi asiakkaalle lähetetään kaksi sähköposti-ilmoitusta noutamattomasta paketista. Viestit lähetetään paketin saapumisen jälkeisenä viidentenä ja kahdeksantena päivänä.
 • SmartPOST-pakettiautomaatit: Pakettiautomaatti on edullinen toimitustapavaihtoehto. Lähetykset hinnoitellaan koon mukaan (ei painon) ja maksat ne Postin sopimusasiakkaana jälkikäteen laskulla.

Postin sopimusasiakkuus vaaditaan

Jotta voit ottaa laajennuksen käyttöön, sinun on tilattava itsellesi Postin Prinetti-tunnukset. Tunnuksia varten sinulla on oltava myös Postin asiakastunnus.

Saat tunnukset Postin yrityspalveluista.

Asennus ja käyttöönotto

Lue myös laajennuksien yleiset asennus- ja käyttöönotto-ohjeet.

Laajennukset eivät ole käytettävissä MyCashflow Free -palvelupaketissa.

 1. Hanki Postin yrityspalveluista yrityksellesi Postin asiakasnumero ja logistiikan tunnus.
 2. Tilaa Postin Prinetti-tunnukset.
  • Jos et ole vielä avannut Prinetti käyttäjätunnusta, täytä tilauslomake. Mainitse Lisätiedot-kenttässä että tarvitset tunnukset MyCashflow-verkkokauppaohjelmaan.
  • Jos olet jo Prinetti-käyttäjä, tilaa palautelomakkeella tunnukset MyCashflow-verkkokauppaan.
 3. Lisää saamasi Prinetti-laajennuksen asetuksiin Prinetti-tunnuksesi ja Postin logistiikkasopimusnumero.

 4. Anna tilinumero (IBAN ja BIC), jonka haluat vastaanottavan postiennakkomaksut.

 5. Jos haluat että jokaisen osoitekortin kanssa tulostetaan myös palautuskortti, valitse kohta Luo lähetyksille automaattisesti palautuskortti.

 6. Lisää lähettäjän yhteystiedot, jotka näytetään tulostettavilla osoitekorteilla. Valitse tällöin myös kohta Käytä lähettäjän osoitteena alla olevaa osoitetta.

  • Jos et täytä yhteystietoja laajennuksen asetuksiin, osoitekortille tulostetaan yhteystiedot sivulta Asetukset » Yleiset asetukset.
 7. Muista lopuksi tallentaa asetukset.

Kun olet syöttänyt Prinetti-laajennuksen asetuksiin kaikki tarvittavat tiedot, luo toimitustapoja, jotka käyttävät Postin palveluja:

 1. Valitse toimitustavan Osoitekortin luonti -valikosta vaihtoehto Prinetti ja palvelukoodiksi haluamasi Postin palvelu, esim. Posti Economy 16 normaalille postipaketille.
 2. Kun olet valinnut osoitekortin luontiin Prinetti-vaihtoehdon, näet myös valintaruudun, jossa voit asettaa toimituskulut laskettavaksi Postin maksuvyöhykekertoimien avulla.
  • Maksuvyöhykekertoimien avulla hinnoiteltujen tilausten toimituskulut määräytyvät vastaanottajan paikkakunnan mukaan. Maksuvyöhykekertoimia käytetään vain kotimaisten toimitusten hinnoitteluun.
  • Katso myös Postin maksuvyöhykekertoimien viitetaulukko (pdf).
 3. Muista tallentaa toimitustapa määritettyäsi toimituspalvelun asetukset.

Prinetti on nyt käytössä verkkokaupassasi. Muista testata kaikki toimitustavat, jotka käyttävät Postin palveluja.
 

Tilausten seuranta ja osoitekorttien tulostaminen

Kun Prinetti-laajennus on käytössä, voit seurata Postin palvelun avulla toimitettuja lähetyksiä painamalla Lähetyksen seuranta -linkkiä haluamasi tilauksen tiedoissa.

Linkin kautta pääset Postin Verkkoposti-palveluun, jossa sinä ja asiakas voitte seurata tilauksen toimitusta.

MyCashflow'n oletusteemassa tilauksen seurantakoodi lähetetään lisäksi toimitusvahvistuksen mukana asiakkaalle. Jos käytät omaa teemaasi, voit lisätä seurantakoodin teemasi sähköposteihin käyttämällä {OrderTrackingCode}-tagia.

Tilauksen Dokumentit-listalta voit myös tulostaa Prinetin kautta luodut osoitekortit tilauksille.

Lue myös