Tuotehaun tallentaminen

Tallennettujen tuotehakujen avulla voit hakea nopeasti tietoa, jota tarvitset usein tai säännöllisesti. Voit käyttää tallennettuja hakuja myös valitaksesi haluamiasi tuotteita esimerkiksi kampanjoiden kohteeksi.

Tallennettuja tuotehakuja voit luoda verkkokaupan hallintatyökalun Tuotteet-sivulla vasemman renan Tallennetut haut -kohdassa.

 1. Aloita tuotehaun luominen painamalla Luo tallennettu haku -painiketta.
  • → Tallennetun haun luontilomake aukeaa.
 2.  Luo ensimmäinen hakuehto. Hakuehto voi sisällyttää tuotteita hakutuloksiin tai sulkea tuotteita pois. Ensimmäisen hakuehdon on kuitenkin pakko olla sisällyttävä.
  • Lisää hakuun uusia hakuehtoja jokaisen rivin oikean reunan 

 3. Kohdista hakuehto johonkin annetuista vaihtoehdoista.
  • Tuotemerkkituoteryhmätoimittajakieliversio ja kampanja hakevat kaikki valitun luokan alle sijoitetut tuotteet. Valitse luokittelutavalle arvo, jos haet jollakin näistä ominaisuuksista. Esimerkissä haetaan tuotteita, joiden tuotemerkki on Adidas.
  • Suodatin-vaihtoehdolla voit hakea tuotteita niiden saatavuustietojen perusteella. Esimerkissä valitaan vain tuotteet, joita on varastossa.
  • Tallennettu haku -vaihtoehdolla voit käyttää itse määrittämääsi tai oletusarvoisesti luotua tallennettua hakua hakuehtona. Saatavilla olevat arvot ovat osittain päällekkäiset Suodatin-vaihtoehdon kanssa.
  • Ominaisuus-vaihtoehdon avulla voit sisällyttää hakuun tuotteita niiden ominaisuuksien perusteella. Voit käyttää esimerkiksi tuotekuvauksen sisältöä tai tuotteen nimeä hakukriteerinä, kuten esimerkissä. Hakuehdon loogisten operaattorien avulla voit hakea tuotteita, joiden valittu ominaisuus sijoittuu esimerkiksi tietylle arvovälille.
  • Halutessasi voit valita myös kauppa- tai kieliversion, josta haet tuotteita.
 4. Kun olet luonut tarvittavan määrän hakuehtoja, valitse hakutuloksille järjestys.
 5. Suorita haku painamalla Etsi-painiketta.
  • → Näet luomasi haun tulokset hakulomakkeen alla, ja voit valita tuloksille haluamasi järjestyksen.
 6. Tarkista vielä, että haku löytää kaikki tarvittavat tuotteet. Voit vielä muuttaa hakuehtojasi tai lisätä uusia, jotta saat hakuun mukaan kaikki tarvittavat tuotteet.
 7. Jos olet tyytyväinen haun sisältöön, tallenna haku painamalla Tallenna -linkkiä.