Kampanjan luominen ja muokkaaminen

Kampanjoita luodaan ja muokataan verkkokaupan hallintatyökalun Tuotteet-sivulla.

Näet sivun vasemmalla palstalla Kampanjat-valikon, jossa listataan kaikki voimassaolevat kampanjat. Valikon alla on Lisää kampanja -painike, josta voit aloittaa uuden kampanjan luomisen.

 1. Jos haluat luoda uuden kampanjan, aloita painamalla verkkokaupan hallintatyökalun Tuotteet-sivulla vasemman palkin Lisää kampanja -painiketta.
 2. Jos haluat muokata aiemmin luotua kampanjaa, valitse kampanja hallintatyökalun Tuotteet-sivun vasemman palkin listasta painamalla kampanjan nimeä.
  • → Kampanjanäkymä aukeaa. Tässä voit muokata kampanjan hinnoittelua, ja kampanjan tietoja pääset muokkaamaan painamalla yläkulman Muokkaa-painiketta.
 3. Anna kampanjalle kuvaava nimi ja valitse kauppaversiot, joissa kampanja on käytössä.
  • Jos et valitse yhtään kauppaversiota, kampanjaa ei näytetä verkkokaupan julkisella puolella lainkaan.

 4. Luo halutessasi kampanjalle oma kampanjasivu.
  • MyCashflow'n oletusteemassa kampanjasivulla näytetään kampanjan tuotteet sekä tietoja itse kampanjasta. Kaikki kampanjasivut myös listataan verkkokaupan navigaatiopalkissa.
  1. Aloita kampanjasivun luominen rastittamalla Kampanjasivu-kenttä.
   • → Kampanjasivun oma alue aukeaa.
  2. Jos rastitat kohdan Näytä aina valikossa, kampanjasi pysyy aina näkyvillä navigaatiolistoilla, vaikka kampanjan ehdot olisivat umpeutuneet.
  3. Kirjoita halutessasi kampanjalle esittelyteksti.
  4. Voit antaa kampanjalle kuvan, joka oletusteemassa näytetään kampanjasivun bannerina.
  5. Kampanjalinkin avulla voit luoda kampanjakuvasta linkin valitsemaasi verkkokaupan sisäiseen tai ulkoiseen osoitteeseen.

   • Jos olet ottanut käyttöön Web Designer -laajennuksen, näet lomakkeen lopussa myös kohdan Hakukoneoptimointi ja sivupohja, jossa voit edistää tuotteesi näkyvyyttä hakukoneille. Lue lisää Web Designer -laajennuksen ohjeista.

 5. Lisää kampanjalle haluamasi ehdot Lisää ehto -valikosta:

  • Ehtojen perusteella määritellään, milloin asiakkaat saavat kampanjassa määritellyt alennukset käyttöönsä. Voit määrittää useita ehtoja, jolloin niiden kaikkien on täytyttävä alennuksen myöntämiseksi.

  • Kampanja aika: Voit asettaa kampanjalle alkamis- ja päättymisajankohdat. Voimassaoloajan umpeuduttua kampanja piilotetaan verkkokaupasta ja hallintatyökalun kampanjalistasta. Saat loppuneet kampanjat näkyviin painamalla Näytä kaikki -linkkiä Tuotteet-sivun kampanjalistassa.

  • Sallitut asiakasryhmät: Voit kohdistaa kampanjan luomillesi asiakasryhmille. Tällöin asiakas saa kampanjan alennuksen käyttöönsä vain silloin, kun hän on kirjautunut sisään ja kuuluu johonkin valituista asiakasryhmistä.

  • Kampanjakoodi: Voit luoda koodin, jonka antamalla asiakkaat saavat kampanjassa määritellyt tuotealennukset. Voit käyttää tähän tarkoitukseen myös alennuskuponkeja.

  • Huomio

   Kun käytät kampanjakoodeja, varmista että kaikki koodit ovat yksilöllisiä.

   Et voi myöskään käyttää samoja alennuskoodeja kampanjoilla ja alennuskupongeilla.

 6. Valitse kampanjan alennustyyppi. Kampanjalla voi olla samaan aikaan voimassa 3 erityyppistä alennusta. Alla on selitetty eri alennustyyppien toiminta.

  • Alennusrivi: Tällä alennustyypillä voit määrittää euromääräisen tai prosentuaalisen alennuksen, joka voidaan myöntää koko tilauksen summasta tai vain tilauksen tuotteista.
  • Tuotealennukset: Voit määrittää kampanjan tuotteille yhteisen alennusprosentin. Alennushinta voidaan pyöristää, jos rastitat Käytä hintojen pyöristystä -kohdan.

  • Jos valitset tuotealennukset, voit asettaa haluamillesi tuotteille myös määräalennuksia (3 kappaletta tuotetta A myydään yhteishintaan XX €).
  • Katso myös ohjeet tuotteiden hinnoitteluun kampanjassa, jos käytät tuote- tai määräperustaisia alennuksia.
  • Ilmaiset toimitukset: Voit määrittää, että kampanjaehtojen täyttyessä tilauksilta ei peritä toimituskuluja, kun käytössä on jokin valitsemistasi toimitustavoista.

  • Voit asettaa myös minimitilaussumman, joka tilauksen loppusumman on ylitettävä, jotta alennus myönnetään.

  • Kampanjoiden ilmaiset toimitukset koskevat aina kampanjan ehtojen täyttyessä kaikkia verkkokaupan myytäviä tuotteita.

 7. Tallenna kampanja, ja siirry lisäämään kampanjaan tuotteita.

Jos olet asentanut Web Designer -laajennuksen, näet lomakkeen lopussa Hakukoneoptimointi & sivupohja -osion, jossa voit asettaa hakukoneoptimoinnin kannalta tärkeitä tietoja sekä valita mahdollisen vaihtoehtoisen sivupohjan (jos kaupan teemaan on luotu sellaisia).

Lue lisää verkkokaupan hakukoneoptimoinnista MyCashflow'ssa ›

Huom! Kampanjasivun on oltava käytössä, jotta voit käyttää hakukoneoptimoinnin kenttiä.

Luokat