Tuoteryhmät

Tuotteiden jaottelu ryhmiin on tyypillinen tapa organisoida tuotevalikoima selkeisiin kokonaisuuksiin, joista asiakkaat löytävät haluamansa tuotteet. 

Kaikki verkkokauppasi tuoteryhmät näet hallintatyökalun Tuotteet-sivun vasemmalla palstalla kohdassa Tuoteryhmät.

Uusia tuoteryhmiä luodaan valikon alla Lisää tuoteryhmä -painikkeella. Myös CSV-työkaluilla ja tuotelomakkeella on mahdollista luoda tuoteryhmiä.

Tuoteryhmät verkkokaupan julkisella puolella

Verkkokauppasi asiakasnäkymässä tuoteryhmät voidaan esittää useilla tavoilla. Esitysmuoto määritellään ulkoasuteemassa. MyCashflow'n oletusteemassa tuoteryhmät on toteutettu sivupalkissa helposti selattavana valikkona.

Tuoteryhmillä on kaksi erilaista näkymää – näyteikkuna ja tuotelista – jotka valitaan tuoteryhmälomakkeella. Näkymien sisältö ja ulkoasu riippuu myös ulkoasuteemasta. Oletusteeman näyteikkunassa näytetään tuoteryhmän aliryhmät sekä suosituimpia ja myydyimpiä tuotteita. Tuotelistalla taas nimensä mukaan vain lista tuoteryhmän tuotteista.

Myös verkkokaupan etusivu on tuoteryhmä. Kaikki muut verkkokaupan tuoteryhmät sijoitetaan etusivun alle tuoteryhmävalikossa. Etusivulla on myös käytettävissään kolmas näkymätyyppi – etusivu – jonka avulla verkkokaupan etusivusta voidaan suunnitella visuaalisesti erilainen kuin muista tuoteryhmäsivuista.

Tuoteryhmävalikon hallinta

Voit järjestää verkkokauppasi tuoteryhmät hierarkiseksi valikoksi, eli luoda tuoteryhmille aliryhmiä. MyCashflow'n oletusteemassa tuoteryhmävalikko esitetään verkkokaupan julkisella puolella samassa järjestyksessä, kuin hallintatyökalun tuoteryhmälistalla.

Järjestely tehdään Tuotteet-sivun vasemman palstan Tuoteryhmät-kohdassa:

  1. Tartu hiirellä rivin vasemmassa reunassa näkyvään -kuvakkeeseen.
  2. Jos haluat sijoittaa tuoteryhmän samalle tasolle muiden tuoteryhmien kanssa, pudota se kahden tuoteryhmän väliin:
  3. Jos haluat tehdä tuoteryhmästä alisteisen toiselle tuoteryhmälle, pudota se toisen tuoteryhmän päälle:

Voit myös asettaa tuoteryhmän haluamaasi kohtaan tuoteryhmävalikossa jo luodessasi uutta tuoteryhmää. Aseta tuoteryhmä haluamaasi kohtaan tuoteryhmälomakkeen kohdassa Sijainti valikossa.

Lisätietoja aiheesta

Luokat