Kauppa- ja kieliversiot

Versiolla tarkoitetaan johonkin erityistarkoituksiin luotua varianttia verkkokaupasta. Monikielisessä verkkokaupassa jokaista  kielivarianttia varten luodaan oma versio. Jos taas verkkokaupassa on esimerkiksi  jälleenmyyjille oma, kirjautumisen taakse rajattu alue, tämäkin toteutetaan kaupassa omana versionaan. Versioita hallitaan sivulla  Ulkoasu » Versiot.

Alla on listattu joitakin yleisiä versioiden käyttötarkoituksia:

  • Jos käyt kauppaa kansainvälisesti, voit luoda eri kohdemaille omankielisensä versiot. Kun käytössä on erikielisiä versioita, kaikkien sisältöjen (esim. tuotteet ja sisältösivut) tekstit voidaan kääntää käytössä oleville kielille.
  • Kansainvälisessä kaupassa myös toimitustavat voidaan versioiden perusteella rajata haluttujen alueiden käytettäviin. Jos versio on suunnattu vain ulkomaan myyntiin, voit asettaa kansainväliset toimitustavat käyttöön kyseisessä versiossa.
  • Voit myös luoda eri asiakaskunnille omia versioita, joilla on oma hinnasto tai tuotevalikoima. Esimerkkitapaus voisi olla B2B-verkkokaupan luominen.
  • Jokaiselle versiolle voidaan ottaa käyttöön oma ulkoasuteema ja URL-osoite. Versiot voivat myös ylikirjoittaa verkkokaupan yleisiä asetuksia. Tietyin rajoituksin voit siis ylläpitää yhdellä MyCashflow-tilillä useaa toisistaan eroavaa verkkokauppaa, joilla on käytössä sama varasto ja tilaushallinta.

Luokat