4. Maksutapojen määritteleminen

Tässä pikaoppaan luvussa luodaan verkkokauppaan ensimmäinen oma maksutapa, jota verkkokaupan asiakkaat voivat käyttää tilausten maksamiseen. Esittelemme myös yleisiä MyCashflow'n kanssa käytettäviä maksupalveluja.

MyCashflow'ssa voit tarjota asiakkaille hyvin monenlaisia maksutapoja. Kauppaan on mahdollista asentaa ulkoisten palvelujen avulla esimerkiksi verkkopankkipainikkeet tai luottokorttimaksuvaihtoehto. Lisäksi sisäänrakennettujen maksupalvelujen avulla voit mahdollistaa maksun ennakkoon tai laskulla.

Useimmiten verkkokaupoissa on käytössä useita vaihtoehtoisia maksutapoja, joista asiakkaat voivat valita kassalla itselleen parhaiten sopivan. Pääasiallisena maksutapana voivat olla esimerkiksi verkkopankkipainikkeet ja niiden lisäksi luottokorttimaksu sekä ennakkotilisiirto.

Kaikissa MyCashflow-kaupoissa on oletuksena kaksi maksutapaa: Lasku ja Rahojen palautus, joista jälkimmäistä käytetään vain tilausten palautusten käsittelyyn.

Maksutavan luominen

Luo verkkokauppaan ensimmäinen oma maksutapasi:

 1. Kirjaudu sisään verkkokaupan hallintaan osoitteessa https://KAUPAN-NIMI.mycashflow.fi/flow, jos et vielä ole kirjautunut sisään.
  • Käytä sisäänkirjautumiseen sähköpostiosoitetta ja salasanaa, jotka annoit luodessasi kauppaa.
 2. Mene hallintatyökalun Asetukset » Maksutavat -sivulle ylävalikon kautta.
 3. Paina vasemman reunan valikossa Lisää maksutapa -painiketta, jolloin saat esiin maksutapalomakkeen.
 4. Anna maksutavalle nimi. Nimi näytetään asiakkaalle kassalla, joten nimeä maksutapa selkeästi (esim. Ennakkomaksu tilisiirrolla).
 5. Rastita nimikentän alla ainoa valinta Näytä versiossa -kohdassa.
  • Samoin kuin aiemmin tuotteilla ja tuoteryhmillä, maksutavatkin voivat olla kokonaan piilossa asiakkailta tai näkyvissä vain valituissa versioissa.
  • Versioita ei tässä kohdassa esitellä tarkemmin, mutta voit tutustua niihin käyttöoppaassa.
 6. Kirjoita Maksuohjeet asiakkaalle -kenttään ohjeet, joiden avulla asiakas voi maksaa tilauksen.
 7. Toimitustavat-kohdassa varmista että kaikki toimitustavat ovat valittuina.
  • Maksutavat voidaan rajata käyttöön eri toimitustapojen kanssa. Näin voit esimerkiksi sallia käteismaksun vain tilauksen liikkeeltä noudon yhteydessä.
 8. Valitse maksupalveluksi Ennakkomaksu.
 9. Tallenna maksutapa lopuksi.

Nyt verkkokaupassasi on ensimmäinen itse luomasi maksutapa, jota asiakkaat voivat käyttää. Kun asiakas tekee tilauksen kauppaan ja valitsee maksutavan, hänelle lähetetään sähköpostilla automaattisen tilausvahvistusviestin mukana maksuohjeet, jotka kirjoitit maksutavalle.

Maksutavan toimintaa tarkastellaan vielä myöhemmin luvussa 7. Verkkokaupan testaaminen.

Maksupalvelut

Jos haluat verkkokauppaasi käyttöön verkkopankkipainikkeet, luottokorttimaksut tai jonkin muun modernin maksuvaihtoehdon, sinun on otettava käyttöön jokin ulkoinen maksupalvelu.

MyCashflow'hun on sisäänrakennettu Klarnan helppokäyttöinen Checkout-kassa, jonka voit tilata vaivattomasti hallintatyökalun Asetukset » Maksutavat -sivun kautta. Klarna Checkoutin avulla saat kauppaan käyttöön verkkopankki- ja luottokorttimaksut sekä Klarnan omat osamaksu- ja laskuvaihtoehdot.

Maksullisissa MyCashflow-kaupoissa Klarna on tilattuna oletusarvoisesti verkkokaupan käyttöön. Klarnaa ei kuitenkaan ole pakko ottaa käyttöön verkkokaupassa, vaan se voidaan korvata toisella palvelulla tai sen rinnalle voidaan asentaa muita vaihtoehtoja.

Muita yleisiä maksupalveluja ovat suomalaiset Checkout ja Paytrail sekä kansainväliseen kauppaan soveltuvat PayPalAdyen (poistuva) ja Maksekeskus.

Voit tutustua saatavilla oleviin maksupalveluihin tarkemmin käyttöoppaassa.

‹ 3. Tuotteiden lisääminen 5. Toimitustapojen määritteleminen ›