7. Sisältösivut ja rekisteriseloste

Eräs hyvän verkkokaupan tärkeimmistä piirteistä on luotettavuus. Asiakkaan näkökulmasta luotettavuus alkaa siitä, että verkkokaupastasi on saatavilla tarpeeksi tietoa.

Laki vaatii verkkokaupan ylläpitäjää antamaan tietyt tiedot yrityksestään, minkä lisäksi on hyödyllistä kertoa yrityksestäsi ja sen toiminnasta yleensä, jotta asiakkaat saavat verkkokaupastasi selkeän kuvan.

Sisältösivujen luominen

MyCashflow'ssa voit luoda verkkokauppaasi tavallisia verkkosivuja, joihin voit lisätä monipuolista teksti- ja multimediasisältöä. Luo oma sisältösivu 

 1. Aloita uuden sisältösivun luominen painamalla hallintatyökalun Sisällöt » Sivut -sivulla Lisää sivu -painiketta.
  • → Sivunluontilomake aukeaa.
 2. Anna sivulle kuvaava nimi, joka auttaa kävijöitä löytämään etsimänsä tiedon verkkokaupastasi.
 3. Valitse kaikki kauppaversiot, joihin haluat sivun näkyviin. Koska verkkokaupassasi on tällä erää vain yksi kauppaversio, rastita se.

 4. Kirjoita sivun sisältö Sisältö-kenttään. Kirjoita tähän esimerkiksi yritysesittely.
  •  
 5. Halutessasi voit luoda sivulle uudelleenohjauksen valitsemaasi verkko-osoitteeseen.

  • Kirjoita uudelleenohjauksen kohde Tee sivusta linkki -kenttään. Voit luoda uudelleenohjauksen kauppasi sisäiseen osoitteeseen kirjoittamalla linkin muodossa /haluamasi/osoite.

  • Huomio

   Kun luot uudelleenohjauksen, kävijät ohjataan suoraan linkin kohteeseen, eivätkä he näe sivulle mahdollisesti luotua sisältöä.

 6. Tallenna sivu lopuksi. Tämän jälkeen näet yhteenvedon sivun sisällöstä.
 7. Paina navigaatiopalkin Kauppa-välilehteä, jolloin pääset tarkastelemaan sivua verkkokaupan julkisella puolella.

Rekisteriselosteen laatiminen

MyCashflow'ssa asiakkailla on mahdollisuus luoda käyttäjätili verkkokauppaan, mikä tarkoittaa sitä, että verkkokauppasi kerää ja tallentaa käyttäjien tietoja. Henkilötietojen käsittelystä on aina laadittava rekisteriseloste. Tämä asia kannattaa mieltää myönteiseksi, sillä kaikki asiakkaidesi saataville tuotettu informaatio luo toiminnallesi uskottavuutta, lisää luotettavuutta ja vähentää asiakkaiden epäluuloja verkkokauppaasi kohtaan.

Luo myös rekisteriselosteelle oma sisältösivu. Rekisteriselosteelle ei ole olemassa standardimallia, mutta oheisista lähteistä saat apua rekisteriselosteen laadintaan:

Voit katsoa mallia rekisteriselosteeseen myös muista verkkokaupoista.