Siirrä verkko­kauppasi MyCashflow’lle 🚀.
Tutustu nyt ›
Kaikki artikkelit
Markkinointi
Julkaistu
20.2.2022
Tämä artikkeli on yli 4 vuotta vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Näin hyödynnät Instagramia verkkokaupan markkinoinnissa

Instagramin suosion räjähdysmäinen kasvu on tehnyt palvelusta myös varteenotettavan markkinointikanavan. Tässä artikkelissa kerromme, miksi verkkokaupan kannattaa hyödyntää palvelua markkinoinnissaan, ja kuinka tämä käytännössä tapahtuu.

Instagram-kuvapalvelu on kasvattanut reippaasti suosiotaan viime vuosina. Meltwaterin mukaan, vuonna 2019 palvelua käytti lähes 2 miljoona suomalaisista ja määrän voi edelleen odottaa vain kasvavan.

Alun perin henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettua palvelua hyödynnetään yhä enemmän myös markkinointikanavana. Varsinkin Facebookin tavoittavuuden laskettua yhä useammat yritykset ovat suunnanneet katseensa Instagram-markkinointiin laajemman yleisön tavoittamisen toivossa. Instagramilla on markkinointikanavana paljon tarjottavaa verkkokaupoille, jotka haluavat panostaa yleisönsä sitouttamiseen ja näkyvyytensä kasvattamiseen.

Jos mietit, onko Instagram oikea sosiaalisen median palvelu verkkokaupallesi, katso myös postauksemme, jossa vertailemme eri somesivustoja verkkokaupan näkökulmasta.

Miksi verkkokaupan kannattaa hyödyntää Instagram-markkinointia?

Instagramilla on jatkuvasti kasvava ja aktiivinen käyttäjäpohja. Vaikka palvelu on tällä hetkellä suosituin nuorten käyttäjien ja erityisesti naisten keskuudessa, käyttäjäpohja muuttuu jatkuvasti monipuolisemmaksi. Palvelu tarjoaakin verkkokaupalle erinomaisen tilaisuuden kasvattaa yleisöään.

Instagram sopii kanavana ennen kaikkea verkkokaupan läsnäolosta muistuttamiseen.

Instagramissa on mahdollista esitellä tuotteita ja niiden käyttötarkoitusta persoonallisella tavalla, ei tuotekatalogimaisesti. Verkkokauppa voi rakentaa itselleen massasta erottuvaa ja asiakasläheistä imagoa jakamalla kuvia aidoista tilanteista, kuten asiakkaista käyttämässä tuotteita.

Instagram-kuvia voi jakaa myös muille verkkokaupan hyödyntämille sosiaalisen median kanaville, ja näin kasvattaa julkaisujen tavoittavuutta. Instagram-julkaisuilla on myös 100 % orgaaninen tavoittavuus – toisin kuin esimerkiksi Facebookissa – jolloin kuvat näkyvät käyttäjille julkaisujärjestyksessä. Tämän ansiosta verkkokaupan on (toistaiseksi) mahdollista tavoittaa oma kohderyhmä Instagramissa ilman maksettua mainontaa. Facebookin mainostyökaluilla voit kuitenkin tarvittaessa ostaa myös maksettua näkyvyyttä Instagramissa.

Instagram on myös tarkoitettu ensisijaisesti älypuhelimella käytettäväksi, joten se on erinomainen keino kasvattaa näkyvyyttä mobiilikäyttäjien parissa.

Kuinka Instagram-markkinointi käytännössä tapahtuu?

Instagram-markkinoinnin voima syntyy aidoista, persoonallisista ja tunteisiin vetoavista kuvista, jotka kasvattavat asiakkaan ostohaluja. Instagram-markkinoinnissa kannattaa muistaa seuraavat vinkit:

1. Panosta persoonallisiin ja mielenkiintoisiin kuviin

Instagram on oiva paikka jakaa tuotteiden käyttökuvia ja -videoita. Kuntoilutarvikkeiden valmistaja Dinox hyödyntää tätä hyvin

Instagram on väärä paikka julkaista verkkokauppojen tuotesivuilla tyypillisiä valkotaustaisia tuotekuvia. Instagramin käyttäjät haluavat nähdä persoonallisia, raikkaita ja inspiroivia kuvia, joissa esitellään tuotteita yllättävillä tavoilla. Hyvä idea on julkaista esimerkiksi lifestyle-kuvia, joissa tuotteita käytetään arkielämässä. Tällaiset kuvat ruokkivat positiivisia mielikuvia ja motivoivat ostamaan. Voit myös hyödyntää Stories-mahdollisuutta, ja kertoa yrityksesi arvoista, arjesta tai esitellä tiettyjä tuotteita.

2. Ohjaa myyntiin oikeilla keinoilla

Ohjaaminen tuotteen ostoon on Instagramissa ongelmallista, koska julkaisuihin ei voi (vielä) sisällyttää aktiivisia linkkejä. Profiilitietoihin voi kuitenkin lisätä klikattavan linkin verkkokauppaan. Liikennettä voi myös ohjata verkkokauppaan lisäämällä julkaisun kommenttikenttään linkkejä tai tuotekoodeja, joilla tuotteet voi löytää verkkokaupasta. Verkkokaupan URL-osoitteen voi myös lisätä kuviin, jolloin käyttäjät voivat poimia osoitteen puhelimensa selaimeen. Esimerkiksi InstaQuote-sovelluksen avulla voi kirjoittaa tekstiä kuvien päälle.

3. Hyödynnä kuvakilpailuja

Kuvakisat ovat oiva keino kasvattaa suosiota. Esimerkkinä Naamiaismaailman järjestämä kisa, jonka kohderyhmänä ovat abiturientit

Instagramissa tulee pyrkiä vuorovaikutukseen seuraajien kanssa. Kuvakilpailut ovat hyvä keino osallistaa ja sitouttaa olemassa olevaa yleisöä ja kasvattaa seuraajamääriä. Kilpailun luominen on yksinkertaista: valitse sopiva teema ja palkinto kilpailulle, luo sille oma hashtag ja levitä sanaa kilpailusta. Kuvakilpailun ansiosta saat lisää näkyvyyttä verkkokaupallesi ja tuotteillesi.

4. Opettele käyttämään hashtageja oikein

Postauksissa kannattaa käyttää sekä laveita että tarkkoja termejä, joiden avulla julkaisusi näytetään oikealle yleisölle. Esimerkkikuva: Mereen

Hashtageilla merkityt julkaisut löytyvät Instagramin hauissa, joten tarkkaan valituilla hashtageilla saat julkaisusi juuri oikean yleisön silmien eteen. Voit myös itse tutkia, mitkä hashtagit ovat suosittuja ja mitä niistä verkkokauppasi voisi julkaisuissaan hyödyntää. Hyvä määrä on 5-10 hashtagia per julkaisu, ja julkaisuissa kannattaa hyödyntää sekä laveita että tarkkoja termejä.

5. Ylläpidä tasaista julkaisutahtia

Sopiva julkaisutahti Instagramissa riippuu yleisöstäsi. Testaile eri julkaisumääriä ja -ajankohtia löytääksesi parhaiten toimivat vaihtoehdot. Jos ajatus tasaisen julkaisutahdin ylläpitämisestä ahdistaa, voit turvautua apukeinoihin. Voit ajastaa julkaisut esimerkiksi Later-palvelun avulla. Later ei julkaise kuvia automaattisesti, vaan muistuttaa ajastamiesi kuvien julkaisusta.

Voit lukea lisää vinkkejä Instagram-markkinointiin myös Instagramin omalta yrityksille suunnatulta sivulta. Kannattaa myös seurata Instagramin mainosmuotojen kehittymistä samaiselta sivustolta. Toistaiseksi Instagram-mainonta on vielä suljetussa beta-vaiheessa.

6. Näytä Instagram-kuviasi verkkokaupan sivuilla

Nudge esittää verkkokaupan etusivulla kuvia Instagram-tililtä, jonne voi helposti siirtyä myös Footer-osion Instagram-painikkeen avulla

Verkkokaupan ulkoasuteemaan on mahdollista lisätä elementti, jossa esitellään verkkokaupan Instagram-tilin kuvia. Tämä onnistuu esimerkiksi käytämällä Websta-työkalua, joka kaupan ulkoasun suunnittelijan on helppoa lisätä teemaan.

Lataa markkinointi­kalenteri maksutta!

Täytä lomakkeelle tietosi – saat markkinointikalenterin sähköpostiisi.

Tilaa opas

Uusimmat artikkelit

Perusta menestyvä verkkokauppa – kokeile 30 päivää maksutta

Aloita kokeilujakso ›Kysy lisää ›
"Toivon että tulevaisuudessa Tokoi eCommerce kasvaa pohjoismaiden suurimmaksi alan erikoiskaupaksi, ja uskon että MyCashflow’n kanssa tämä tuleekin varmasti onnistumaan."
  • Vladimir Tokoi | Suojakalvotukku