Siirrä verkko­kauppasi MyCashflow’lle 🚀.
Tutustu nyt ›

Verkkokaupan perustaminen – näin menestyt

Menestyvän verkkokaupan perustaminen alkaa hyvästä suunnitelmasta. Tällä sivulla kerromme, mitä kaikkea oman verkkokaupan avaamisessa kannattaa ottaa huomioon – aina verkkokauppa-alustan vertailusta kaupankäynnin kehittämiseen saakka.
Iloinen verkkokauppias istuu varastossa pakkaamassa tuotteita

Verkkokaupan perustaminen onnistuu helposti

1. Verkkokaupan avaaminen on nopeaa ja vaivatonta

Verkkokaupan avaaminen on nykyaikaisilla verkkokauppa-alustoilla helppoa ja nopeaa, sillä halutessaan verkkokaupan saa auki vaikka tunnissa. Esimerkiksi MyCashflow’n verkkokauppapalvelu on suunniteltu niin, että myös aloittelevan yrittäjän on helppo perustaa verkkokauppa ilman että perusasioiden opetteluun menee liikaa aikaa.

2. Tee suunnitelma verkkokauppaasi varten

Menestyvän verkkokaupan perustaminen alkaa hyvästä suunnitelmasta. Ennen tositoimiin ryhtymistä on mietittävä, mitä tuotteita aiot myydä ja kenelle. Verkkokauppaa suunniteltaessa kannattaa myös terävöittää mieleen oman kaupan tärkeimmät kilpailuvaltit: mitkä tekijät erottavat kaupan positiivisella tavalla kilpailijoistaan?

Tietokone pöydällä, jossa auki verkkokauppa MyCashflow Frips -teemalla
Tietokone pöydällä, jossa auki MyCashflow'n helppokäyttöinen opastus verkkokauppan perustamiseen

3. Alkuun pääseminen on tärkeintä

Koska verkkokaupan avaaminen etenkin ylläpidettyjen palvelujen avulla onnistuu nykyään niin helposti, aloituspäätöstä ei kannata lykätä turhan mittavien suunnitelmien taakse. Verkkokauppa ei ole koskaan täysin valmis, joten sitä kannattaa kehittää jatkuvan testauksen avulla koko ajan lisää. Analytiikan, asiakasdatan ja asiakaspalautteiden kautta muutoksista saadaan saman tien arvokasta tietoa, jota voidaan hyödyntää verkkokaupan kehitystyössä.

4. Verkkokaupan voi perustaa myös ilman teknistä osaamista

Voit aloittaa verkkokaupankäynnin tyhjästä, ilman aikaisempaa teknistä osaamista vastaavien ohjelmistojen ylläpidosta. Jo aloittaessa on silti hyvä tiedostaa, että menestyvän verkkokaupan ylläpito on pitkäjänteistä työtä – erilaista kuin kivijalkamyymälän pyörittäminen, mutta pitäen sisällään myös samoja asioita. Verkkokaupan aktiivinen myynti- ja markkinointityö onkin edellytys sen tulevalle menestykselle.

Verkkokaupan perustaminen alustan vai palvelun avulla?

Sopivan verkkokauppa-alustan valinta riippuu yrityksen omista tarpeista ja resursseista. Verkkokauppaa suunniteltaessa tärkeintä on miettiä, halutaanko ohjelmistoa ylläpitää itse vai luotetaanko mieluummin valmiiksi ylläpidettyyn verkkokauppapalveluun.

Omalle palvelimelle asennettava verkkokauppaohjelma vaatii ylläpitäjältä teknistä osaamista esimerkiksi asennuksen ja tietoturvapäivitysten osalta. Toisaalta omalle palvelimelle asennettavaan ohjelmistoon voi tarvittaessa tehdä suuriakin räätälöintejä.

Ylläpidetty verkkokauppapalvelu, kuten MyCashflow, on selkeästi helpompi ratkaisu varsinkin verkkokauppaa avaavalle yritykselle, sillä tällöin yritys voi keskittyä oman verkkokauppansa ja yrityksensä kehittämiseen teknisten murheiden sijaan. Myös ylläpidetyissä palveluissa voi olla mahdollista siirtää kauppa omalle dedikoidulle palvelimelle kaupankäynnin kasvaessa.

Verkkokauppiaiden kokemuksia lueskellessa ja ohjelmistoja vertailtaessa kannattaa ottaa huomioon myös kaupan laajennusmahdollisuudet ja saatavilla olevat lisäpalvelut, jotta valittu ratkaisu ei käy heti pieneksi. Ylläpidettyjä palveluja vertailtaessa on huomioitava lisäksi ohjelmiston kehitys ja ominaisuuksien sopivuus omiin tarpeisiin.

Mies istuu kahvilassa ja perustaa verkkokauppaa MyCashflow'n verkkokauppa-alustalla

MyCashflow

MyCashflow on täysin ylläpidetty verkkokauppapalvelu, jossa ohjelmistopäivitykset otetaan käyttöön automaattisesti ilman ylimääräisiä toimenpiteitä. Päivitykset tuovat mukanaan uusia palveluja, ominaisuuksia ja toimintoja sekä parannuksia kaupan toimintavarmuuteen, suorituskykyyn ja tietoturvaan. Ohjelmisto sisältää myös lukuisia valmiita integraatioita eri palveluihin sekä API-laajennuksen, jonka avulla verkkokaupan voi yhdistää muihin järjestelmiin.

Opi verkkokaupan salat ilmaisista oppaistamme

Tutustu oppaisiin ›
“Asiakaspalvelumme lisäksi maksuttomat oppaamme auttavat sinua eri tilanteissa. Voit tutustua oppaisiimme ja sinua kiinnostaviin aiheisiin omaan tahtiin!”
 • Riikka Säkkinen | MyCashflow

Perusta verkkokauppa: näin pääset alkuun

Kun olet tehnyt suunnitelman oman verkkokaupan avaamiseksi, sinulla on myytäviä tuotteita ja tiedät, millaiselle kohderyhmälle tulet niitä myymään, olet valmis ottamaan tärkeimmän askeleen ja aloittamaan uran verkkokauppiaana. Verkkokaupan perustamisen jälkeen lisää kauppaan ensimmäiset tuotteesi, valitse kauppaasi sopivat maksu- ja toimitustavat ja testaa kauppaa käytännössä. Kun perustoiminnot ovat kunnossa, voit kutsua ensimmäiset asiakkaat ostoksille upouuteen verkkokauppasi.

Kun avaat verkkokaupan MyCashflow-verkkokauppapalvelun avulla, saat käyttöösi helppokäyttöisen, suomenkielisen hallintapaneelin, jonka kautta lisäät verkkokauppaasi tuotteita, valitset sinulle sopivat maksu- ja toimitustavat ja käsittelet verkkokauppasi tilauksia. Palvelun etuna ovat myös automaattiset ohjelmisto- ja tietoturvapäivitykset sekä asiantunteva suomenkielinen asiakaspalvelu, joka auttaa mielellään kaikissa verkkokauppaasi liittyvissä kysymyksissä.

Verkkokaupan perustamisen tärkeimmät vaiheet:

 1. Klikkaa “Katso palvelupaketit”, valitse sinulle sopivin palvelupaketti ja aloita ilmainen 30 päivän kokeilujakso
 2. Täytä lomakkeelle verkkokaupan nimi, pääkäyttäjän tiedot sekä laskutustiedot. Aktivoi tilaus sähköpostiisi saapuvan linkin avulla
 3. Kun kirjaudut kaupan ylläpitoon, käy läpi käyttöönotto-opastajan vaiheet, jotka auttavat sinua alkuun ja kertovat verkkokaupan tärkeimmistä ominaisuuksista
Iloinen verkkokauppias käyttää tablettia toimistossa

Verkkokaupan käyttöönotto

Verkkokaupan käyttöönotto MyCashflow-verkkokauppapalvelussa on suunniteltu nopeaksi ja suoraviivaiseksi, jotta kaupankäynnin saa aloitettua vaikka samantien. Näet oman kauppasi hallintatyökalussa listan vaiheista, joita seuraamalla saat kaiken tarvittavan valmiiksi kaupan julkaisua varten.

Tarkemmat ohjeet verkkokaupan käyttöönottoon löydät MyCashflow’n rakentajan työkirjasta. Voit myös osallistua MyCashflow’n ilmaisiin verkkokauppakoulutuksiin, joissa käydään läpi verkkokaupan käyttöönottoa, rakentamista ja markkinointia.

 1. Lisää ensimmäiset myytävät tuotteet verkkokauppaasi
 2. Luo verkkokaupan tuotteille sopivat tuoteryhmät
 3. Valitse verkkokaupalle haluamasi ulkoasu
 4. Määritä kaupan yleiset asetukset
 5. Valitse kauppaasi sopivat maksutavat
 6. Aseta haluamasi toimitustavat
 7. Testaa kauppasi toimivuus
 8. Aloita verkkokaupan markkinointi kutsumalla ensimmäiset asiakkaat ostoksille

Verkkokaupan hinta: MyCashflow-palvelupaketit

MyCashflow'n palvelupaketit soveltuvat moneen tarpeeseen – aina pienen valikoiman verkkokaupoista suurempiin, kansainvälisiin verkkokauppohin saakka. Palvelu on kuukausiveloitteinen, verkkokaupan hinta alkaen 59 €/kk + alv. Kaikissa palvelupaketeissa on ilmainen 30 päivän ilmainen kokeilujakso ja paketin vaihtaminen onnistuu koska tahansa verkkokaupan hallinnassa. Helpon skaalautuvuuden ansiosta voit siis päivittää suurempaan palvelupakettiin verkkokauppasi kasvaessa.

Vaativamman verkkokaupan tarpeisiin on tarjolla MyCashflow Enterprise. Palvelupaketti sisältää asiakkaan verkkokaupalle omistetut virtuaaliset tietokantapalvelimet, joiden avulla suuremmankin liikenteen verkkokauppa pyörii jouhevasti – myös kävijäpiikkien aikana.

Valitse sopivin palvelupaketti ja aloita ilmainen kokeilujakso.

Usein kysytyt kysymykset

Miten perustan verkkokaupan?

Verkkokaupan perustaminen onnistuu helpoiten suomenkielisen MyCashflow-verkkokauppapalvelun avulla, jossa voit avata verkkokaupan ilman ohjelmointitaitoja ja aikaisempaa teknistä osaamista. Valitse sinulle sopivin palvelupaketti ja seuraa ohjeita verkkokaupan perustamiseksi. Kun olet valinnut verkkokauppaasi sopivan ulkoasun, lisää ensimmäiset tuotteet myyntiin, valitse sopivat maksu- ja toimitustavat ja julkaise verkkokauppa. Näin helppoa se on!

Voinko siirtää verkkokauppani MyCashflow’n verkkokauppa-alustalle?

Kyllä, verkkokaupan siirto MyCashflow’hun onnistuu kaikilta tunnetuimmilta verkkokauppa-alustoilta (esim. Shopify, Vilkas, Magento, WooCommerce). Siirrämme palveluna tarvittavat tiedot vanhalta verkkokauppa-alustalta MyCashflow’hun – ilman, että sinun tarvitsee huolehtia teknisistä seikoista. Lue lisää: verkkokaupan siirto MyCashflow’hun.

Verkkokaupan hinta: kuinka paljon perustaminen maksaa?

Verkkokaupan hinta riippuu käyttämästäsi alustasta. MyCashflow-verkkokauppapalvelussa käytössä oleva kuukausi- tai vuosilaskutus tarjoaa verkkokaupan ylläpitäjälle kaikki tarvittavat ominaisuudet verkkokaupan perustamiseen ja ylläpitoon. Aloitteleville verkkokauppiaille sopiva Basic-palvelupaketti maksaa 59 euroa/kk ja verkkokauppasi kasvaessa voit vaihtaa isompaan palvelupakettiin helposti oman kaupan hallintapaneelista.

Voinko perustaa verkkokaupan ilmaiseksi?

Kyllä, verkkokaupan voi avata myös ilmaiseksi (0 euroa). MyCashflow-verkkokauppapalvelun kaikissa palvelupaketeissa on tarjolla 30 päivän ilmainen kokeilujakso, jonka aikana voit tutustua ohjelmistoon, sen ominaisuuksiin ja verkkokaupan ylläpitoon täysin ilman riskiä. Mikäli et halua jatkaa tämän jälkeen, voit perua tilauksesi kokeilujakson aikana oman verkkokauppasi hallinnasta.

Kuinka nopeasti verkkokaupan perustaminen onnistuu?

Nykyaikaisilla verkkokauppa-alustoilla verkkokaupan avaaminen onnistuu hyvin nopeasti, sillä halutessasi saat uuden verkkokaupan auki vaikka tunnissa. Helppokäyttöinen ja intuitiivinen MyCashflow-verkkokauppapalvelu on suunniteltu siten, että verkkokaupan rakentaminen onnistuu myös ilman aikaisempaa teknistä osaamista, joten palvelu sopii erinomaisesti myös aloittaville verkkokauppiaille.

Mitä tuotteita verkkokaupassa voi myydä?

Kivijalkamyymälöihin verrattuna verkkokaupan etuna on sen monipuolisuus, sillä verkkokaupassa on mahdollista myydä sekä fyysisiä että digitaalisia tuotteita ja palveluita lähes laidasta laitaan. Pääsääntöisesti lähes kaikki tuotteet soveltuvat myytäväksi verkkokauppaan ja kaupan asiakkaina voivat olla sekä kuluttajat että b2b-asiakkaat. Ks. myös kohta verkkokaupan perustamisen luvat.

Voinko perustaa verkkokaupan ilman y-tunnusta?

Verkkokaupan avaamiseksi ei välttämättä tarvita y-tunnusta, mutta käytännössä y-tunnus helpottaa huomattavasti muun muassa verkkokaupan laskutus- ja verotuskäytäntöjä. Lisäksi on hyvä muistaa, että y-tunnus lisää asiakkaan luottamusta verkkokauppaa kohtaan. Kuluttajat asioivat mieluummin yrityksen kuin yksityishenkilön kanssa, koska kuluttajansuoja on tällöin korkeampi kuin yksityishenkilön kanssa asioitaessa.

Voinko yhdistää verkkokaupan ja kivijalkamyymälän?

Kyllä, verkkokaupan ja myymälän yhdistäminen onnistuu nykyään varsin helposti. Jos yritykselläsi on verkkokaupan lisäksi kivijalkamyymälä, sinun voi olla hyödyllistä panostaa kassajärjestelmään, joka toimii mahdollisimman hyvin yhteen verkkokaupan kanssa. Tätä tarkoitusta varten olemme kehittäneet verkkokauppapalveluun sisäänrakennetun kassaratkaisun, MyCashflow Kassan, jonka avulla voit myydä tuotteita missä tahansa – myymälöissä, myyntipisteissä ja messuilla. Lue lisää.

Verkkokaupan perustamisen luvat?

Suomessa voi useimmissa tapauksissa harjoittaa verkkoliiketoimintaa ilman erityistä toimilupaa. Tyypillisiä luvanvaraisia toimijoita ovat elintarvikeliikkeet, terveyspalvelut sekä finanssialan toimiijat. Jos et ole varma yritystoiminnan luvanvaraisuudesta, voit tarkistaa asian esimerkiksi paikallisesta aluehallintovirastosta. Toimiluvan hakemiseen tarvitset useimmissa tapauksissa perustetun yrityksen ja y-tunnukset.

Suosituin suomalainen verkkokauppa-alusta?

MyCashflow on yksi suosituimmista kotimaisista verkkokauppa-alustoista, jolla on jo yli 2 000 tyytyväistä asiakasta ympäri Suomen. MyCashflow’n vahvuuksia ovat palvelun helppokäyttöisyys, asiantunteva ja välittävä suomenkielinen asiakaspalvelu sekä laajat muokkausmahdollisuudet. MyCashflow’n palvelupaketit on suunniteltu niin, että verkkokauppasi kasvaessa voit päivittää verkkokauppasi ominaisuuksia vaihtamalla isompaan palvelupakettiin.

Kurssit ja koulutukset verkkokaupan perustamiseen?

Verkkokaupankäynnin aloittamiseen ja kehittämiseen on olemassa lukuisia erilaisia kursseja ja koulutuksia, jotka auttavat verkkokaupan ylläpitoon liittyvissä kysymyksissä. Esimerkiksi MyCashflow tarjoaa jatkuvasti ilmaisia verkkokaupan startti- ja jatkokoulutuksia, joissa käydään läpi tärkeimpiä asioita kaupan kehittämiseen liittyen. Tutustu suosittuihin verkkokauppakoulutuksiimme osoitteessa https://koulutukset.mycashflow.fi/.

Perusta menestyvä verkkokauppa – kokeile 30 päivää maksutta

Aloita kokeilujakso ›Kysy lisää ›
"Toivon että tulevaisuudessa Tokoi eCommerce kasvaa pohjoismaiden suurimmaksi alan erikoiskaupaksi, ja uskon että MyCashflow’n kanssa tämä tuleekin varmasti onnistumaan."
 • Vladimir Tokoi | Suojakalvotukku