Yhdistä myymälä ja verkkokauppa saumattomasti MyCashflow Kassan avulla 🚀  Tutustu ›

Verkkokaupan perustaminen – näin menestyt

Perusta verkkokauppa helposti ja aloita oma menestystarinasi verkossa. Tällä sivulla kerromme, mitä kaikkea oman verkkokaupan perustamisessa kannattaa ottaa huomioon – aina verkkokauppa-alustan vertailusta kaupankäynnin kehittämiseen saakka.

Iloinen verkkokauppias on lähettämässä pakettia

8 vinkkiä verkkokaupan perustamiseen

1. Tee suunnitelma: mitä myyt ja kenelle?

Menestyvän verkkokaupan perustaminen alkaa hyvästä suunnitelmasta. Mieti ennen kaupan avaamista, mitä tuotteita aiot myydä ja ketkä ovat potentiaalisia asiakkaitasi. Suunnittele ennakkoon myös verkkokauppasi tärkeimmät kilpailuvaltit: mitkä tekijät erottavat kauppasi positiivisella tavalla kilpailijoistaan? 

MyCashflow'n avulla luot verkkokaupan yrityksesi tarpeisiin:
Verkkokauppa kuluttajille (B2C)
B2B-verkkokauppa yritysasiakkaille
Kansainvälinen verkkokauppa
MyCashflow Kassa myymälämyyntiin
Kolme verkkokauppiasta suunnittelemassa  verkkokauppaa
Pöydällä suunnitelmia brändiväreistä ja logosta

2. Valitse verkkokauppasi nimi ja aloita rakentamaan brändiä

Hyvin suunniteltu brändi vahvistaa asiakkaiden luottamusta ja lisää verkkokaupan myyntiä. Valitse kuvaava ja mieleenpainuva nimi verkkokaupallesi, luo logo ja suunnittele yhtenäinen ilme verkkokaupallesi.

Voit perustaa verkkokaupan ilman y-tunnusta, mutta y-tunnuksen hankkiminen helpottaa laskutusta, verotusta ja lisää asiakkaiden luottamusta.

Tutustu verkkokaupan lupiin ›

3. Valitse verkkokauppa-alusta

Valitse verkkokauppa-alusta, joka tukee liiketoimintasi kasvua ja tarjoaa palvelut kasvun tueksi. MyCashflow-verkkokauppapalvelu on erinomainen valinta verkkokauppaan, sillä sen avulla vältyt teknisiltä murheilta ja voit keskittyä liiketoimintasi kehittämiseen – me huolehdimme verkkokaupan ylläpidosta ja tietoturvasta puolestasi. Kattavien laajennusten ja palvelujen ansiosta voit skaalata kauppaasi helposti myynnin kasvaessa.

Lue lisää verkkokauppa-alustan valinnasta ›

Kannettavatietokone verkkokauppiaan sylissä, jossa auki MyCashflow'n hallinta
Kannettavatietokone pöydällä jossa auki MyCashflow'n verkkokauppa

4. Suunnittele ja rakenna verkkokauppasi

Hanki sivustollesi domain ja rakenna visuaalisesti houkutteleva verkkokauppa, joka takaa miellyttävän ja sujuvan ostokokemuksen asiakkaillesi. Valitse MyCashflow’n 13 upean valmisteeman joukosta haluamasi ulkoasu ja muokkaa teemaa yrityksesi ilmeeseen ja tarpeisiin sopivaksi – helposti ilman koodiosaamista. Verkkokaupan tulevaisuus on vahvasti mobiilissa ja MyCashflow'n mobiilioptimoidut teemat on räätälöity tätä tarkoitusta varten.

MyCashflow-verkkokauppa räätälöitynä yrityksesi tarpeisiin? Kyllä onnistuu!

Lue lisää verkkokaupan räätälöinnistä ›

5.  Lisää ensimmäiset myytävät tuotteesi

Myy MyCashflow-verkkokaupassasi mitä haluat: fyysisiä tavaroita, digitaalisia tuotteita, tuotepaketteja ja lahjakortteja – pääsääntöisesti lähes kaikki tuotteet soveltuvat myytäväksi verkkokauppaan.

Lisää myyntiin tuotteita ja luo kauppaasi tuoteryhmiä, jotka luokittelevat samankaltaiset tuotteet yhteen – näin helpotat navigointia ja tuotteiden löytämistä. Panosta laadukkaisiin tuotekuviin ja tuotekuvauksiin myynnin edistämiseksi. Nimeä tuotekuvat hakukoneystävällisesti ja pienennä tuotekuvat sopivaan kokoon parantaaksesi hakukonelöydettävyyttä.

Lue vinkkimme tuoteteksteihin ja tuotekuviin ›

Kannettavatietokone, jossa auki MyCashflow'n hallinta missä lisätään uutta tuotetta

6. Valitse kauppaasi sopivat laajennukset

Valitse verkkokauppaasi sopivat laajennukset, jotta voit tarjota asiakkaille saumattoman ostokokemuksen ja tehostaa liiketoimintaasi. MyCashflow’sta löydät markkinoiden suosituimmat maksutavat, logistiikkapalvelut, markkinointityökalut sekä taloushallinnon palvelut valmiina laajennuksina. Yhdistä verkkokauppasi helposti käyttämiisi ulkoisiin ohjelmistoihin MyCashflow-integraatioiden avulla.

Tutustu MyCashflow-laajennuksiin ja integraatioihin.

7. Valmistele verkkokauppasi julkaisua varten

Testaa verkkokauppasi ennen julkaisua. Varmista, että kaupassa asiointi on helppoa ja tuotteiden tilaaminen sujuu vaivattomasti. Panosta tuotteiden ja sisältösivujen hakukoneoptimointiin, jotta verkkokauppasi nousee hyvin esiin hakukoneiden listauksissa.

Tarkista myös, että sivustosi on mobiiliystävällinen ja saavutettava kaikilla laitteilla. Kaikki maksuttomat ja hakukoneoptimoidut MyCashflow-teemat on suunniteltu saavutettaviksi ja mobiilikäytettäviksi, jotta ne tukevat kaupan myyntiä kaikilla laitteilla.

Kännykkä, jossa auki MyCashflow'n verkkokauppa
Kännykkä. jossa auki Google Ads

8. Aloita verkkokaupan markkinointi

Kun verkkokauppasi on julkaistu, on aika kutsua asiakkaat ostoksille! Luo tunnukset tärkeimpiin sosiaalisen median kanaviin ja yhdistä analytiikka- j mainostyökalut, kuten Google Analytics ja Google Ads verkkokauppaasi –MyCashflow’sta löydät kaikki tarvittavat verkkokauppasi markkinointiin helppokäyttöisinä laajennuksina.

Hyödynnä myös MyCashflow'n kasvumarkkinointipalvelua maksimoidaksesi verkkokauppasi näkyvyyden ja myynnin.

Verkkokaupan rakentajan työkirjan avulla tiedät mitä ottaa huomioon kauppaa rakentaessa

Lataa opas ›

Verkkokaupan perustaminen alustan vai palvelun avulla?

Sopivan verkkokauppa-alustan valinta riippuu yrityksen omista tarpeista ja resursseista. Verkkokauppaa suunniteltaessa tärkeintä on miettiä, halutaanko ohjelmistoa ylläpitää itse vai luotetaanko mieluummin valmiiksi ylläpidettyyn verkkokauppapalveluun. Omalle palvelimelle asennettava verkkokauppaohjelma vaatii ylläpitäjältä teknistä osaamista esimerkiksi asennuksen ja tietoturvapäivitysten osalta.

Verkkokauppa-alusta palveluna

Ylläpidetty verkkokauppapalvelu on järkevä valinta niin verkkokauppaa avaavalle kuin toimintaa jo aktiivisesti toimivalle yritykselle. Kun verkkokaupan tekninen ylläpito ja kehitys on alan asiantuntijoiden vastuulla, se vapauttaa resursseja ja mahdollistaa keskittymisen liiketoiminnan ydintekemiseen teknisen ylläpitotyön sijaan.

Kun valitset verkkokauppa-alustaksi MyCashflow’n, me huolehdimme verkkokauppaasi aina tuoreimmat ohjelmisto- ja tietoturvapäivitykset ja vastaamme kauppasi ylläpidosta verkossa. Lisäksi saat osaavan suomenkielisen asiakaspalvumme tuen, joka auttaa kaikissa verkkokauppaasi liittyvissä asioissa – nopeasti ja asiantuntevasti.

Kannettava tietokone pöydällä jossa auki MyCashflow'n verkkokauppa
Kannettava tietokone pöydällä jossa auki MyCashflow'n verkkokauppa

Mitä verkkokaupan perustaminen maksaa?

MyCashflow'n palvelupaketit soveltuvat moneen tarpeeseen – aina pienen valikoiman verkkokaupoista suurempiin, kansainvälisiin verkkokauppohin saakka. Palvelu on kuukausiveloitteinen, alkaen vain 49,17 €/kk + alv.

MyCashflow’n kuukausimaksu sisältää hakukoneystävällisen verkkokaupan, monipuoliset ominaisuudet ja laajennukset, säännölliset ohjelmisto- ja tietoturvapäivitykset, kaupan ylläpidon ja kiitellyn asiakaspalvelutiimin tuen verkkokaupan kehittämiseen.

Kaikissa MyCashflow-palvelupaketeissa on ilmainen 30 päivän kokeilujakso ja paketin vaihtaminen onnistuu koska tahansa verkkokaupan hallinnassa. Helpon skaalautuvuuden ansiosta voit siis päivittää suurempaan palvelupakettiin verkkokauppasi kasvaessa.

Valitse sopivin palvelupaketti ja aloita ilmainen kokeilujakso.

Perusta verkkokauppa helposti – aloita jo tänään

Kun avaat verkkokaupan MyCashflow-verkkokauppapalvelun avulla, saat käyttöösi helppokäyttöisen, suomenkielisen hallintapaneelin, jonka kautta lisäät verkkokauppaasi tuotteita, valitset sinulle sopivat maksu- ja toimitustavat ja käsittelet verkkokauppasi tilauksia. Palvelun etuna ovat myös automaattiset ohjelmisto- ja tietoturvapäivitykset sekä asiantunteva suomenkielinen asiakaspalvelu, joka auttaa mielellään kaikissa verkkokauppaasi liittyvissä kysymyksissä.

Verkkokaupan käyttöönotto MyCashflow-verkkokauppapalvelussa on suunniteltu nopeaksi ja suoraviivaiseksi, jotta kaupankäynnin saa aloitettua vaikka samantien. Näet oman kauppasi hallintatyökalussa listan vaiheista, joita seuraamalla saat kaiken tarvittavan valmiiksi kaupan julkaisua varten.

Aloita nyt ›

Usein kysytyt kysymykset
verkkokaupan perustamisesta

Miten perustan verkkokaupan?

Verkkokaupan perustaminen onnistuu helpoiten suomenkielisen MyCashflow-verkkokauppapalvelun avulla, jossa voit avata verkkokaupan ilman ohjelmointitaitoja ja aikaisempaa teknistä osaamista. Valitse sinulle sopivin palvelupaketti ja seuraa ohjeita verkkokaupan perustamiseksi. Kun olet valinnut verkkokauppaasi sopivan ulkoasun, lisää ensimmäiset tuotteet myyntiin, valitse sopivat maksu- ja toimitustavat ja julkaise verkkokauppa. Näin helppoa se on!

Voinko siirtää verkkokauppani MyCashflow’n verkkokauppa-alustalle?

Kyllä, verkkokaupan siirto MyCashflow’hun onnistuu kaikilta tunnetuimmilta verkkokauppa-alustoilta (esim. Shopify, Vilkas, Magento, WooCommerce). Siirrämme palveluna tarvittavat tiedot vanhalta verkkokauppa-alustalta MyCashflow’hun – ilman, että sinun tarvitsee huolehtia teknisistä seikoista. Lue lisää: verkkokaupan siirto MyCashflow’hun.

Verkkokaupan hinta: kuinka paljon perustaminen maksaa?

Verkkokaupan hinta riippuu käyttämästäsi alustasta. MyCashflow-verkkokauppapalvelussa käytössä oleva kuukausi- tai vuosilaskutus tarjoaa verkkokaupan ylläpitäjälle kaikki tarvittavat ominaisuudet verkkokaupan perustamiseen ja ylläpitoon. Aloitteleville verkkokauppiaille sopiva Basic-palvelupaketti maksaa 59 euroa/kk ja verkkokauppasi kasvaessa voit vaihtaa isompaan palvelupakettiin helposti oman kaupan hallintapaneelista. Katso tarkemmat hinnat eri palvelupaketeilla.

Voinko perustaa verkkokaupan ilmaiseksi?

Kyllä, verkkokaupan voi avata myös ilmaiseksi (0 euroa). MyCashflow-verkkokauppapalvelun kaikissa palvelupaketeissa on tarjolla 30 päivän ilmainen kokeilujakso, jonka aikana voit tutustua ohjelmistoon, sen ominaisuuksiin ja verkkokaupan ylläpitoon täysin ilman riskiä. Mikäli et halua jatkaa tämän jälkeen, voit perua tilauksesi kokeilujakson aikana oman verkkokauppasi hallinnasta.

Kuinka nopeasti verkkokaupan perustaminen onnistuu?

Nykyaikaisilla verkkokauppa-alustoilla verkkokaupan avaaminen onnistuu hyvin nopeasti, sillä halutessasi saat uuden verkkokaupan auki vaikka tunnissa. Helppokäyttöinen ja intuitiivinen MyCashflow-verkkokauppapalvelu on suunniteltu siten, että verkkokaupan rakentaminen onnistuu myös ilman aikaisempaa teknistä osaamista, joten palvelu sopii erinomaisesti myös aloittaville verkkokauppiaille.

Mitä tuotteita verkkokaupassa voi myydä?

Kivijalkamyymälöihin verrattuna verkkokaupan etuna on sen monipuolisuus, sillä verkkokaupassa on mahdollista myydä sekä fyysisiä että digitaalisia tuotteita ja palveluita lähes laidasta laitaan. Pääsääntöisesti lähes kaikki tuotteet soveltuvat myytäväksi verkkokauppaan ja kaupan asiakkaina voivat olla sekä kuluttajat että B2B-asiakkaat. Ks. myös kohta verkkokaupan perustamisen luvat.

Voinko perustaa verkkokaupan ilman y-tunnusta?

Verkkokaupan avaamiseksi ei välttämättä tarvita y-tunnusta, mutta käytännössä y-tunnus helpottaa huomattavasti muun muassa verkkokaupan laskutus- ja verotuskäytäntöjä. Lisäksi on hyvä muistaa, että y-tunnus lisää asiakkaan luottamusta verkkokauppaa kohtaan. Kuluttajat asioivat mieluummin yrityksen kuin yksityishenkilön kanssa, koska kuluttajansuoja on tällöin korkeampi kuin yksityishenkilön kanssa asioitaessa.

Voinko yhdistää verkkokaupan ja kivijalkamyymälän?

Kyllä, verkkokaupan ja myymälän yhdistäminen onnistuu nykyään varsin helposti. Jos yritykselläsi on verkkokaupan lisäksi kivijalkamyymälä, sinun voi olla hyödyllistä panostaa kassajärjestelmään, joka toimii mahdollisimman hyvin yhteen verkkokaupan kanssa. Tätä tarkoitusta varten olemme kehittäneet verkkokauppapalveluun sisäänrakennetun kassaratkaisun, MyCashflow Kassan, jonka avulla voit myydä tuotteita missä tahansa – myymälöissä, myyntipisteissä ja messuilla. Lue lisää.

Verkkokaupan perustamisen luvat?

Suomessa voi useimmissa tapauksissa harjoittaa verkkoliiketoimintaa ilman erityistä toimilupaa. Tyypillisiä luvanvaraisia toimijoita ovat elintarvikeliikkeet, terveyspalvelut sekä finanssialan toimiijat. Jos et ole varma yritystoiminnan luvanvaraisuudesta, voit tarkistaa asian esimerkiksi paikallisesta aluehallintovirastosta. Toimiluvan hakemiseen tarvitset useimmissa tapauksissa perustetun yrityksen ja y-tunnukset.

Suosituin suomalainen verkkokauppa-alusta?

MyCashflow on yksi suosituimmista kotimaisista verkkokauppa-alustoista, jolla on jo yli 2 000 tyytyväistä asiakasta ympäri Suomen. MyCashflow’n vahvuuksia ovat palvelun helppokäyttöisyys, asiantunteva ja välittävä suomenkielinen asiakaspalvelu sekä laajat muokkausmahdollisuudet. MyCashflow’n palvelupaketit on suunniteltu niin, että verkkokauppasi kasvaessa voit päivittää verkkokauppasi ominaisuuksia vaihtamalla isompaan palvelupakettiin.

Kurssit ja koulutukset verkkokaupan perustamiseen?

Verkkokaupankäynnin aloittamiseen ja kehittämiseen on olemassa lukuisia erilaisia kursseja ja koulutuksia, jotka auttavat verkkokaupan ylläpitoon liittyvissä kysymyksissä. Esimerkiksi MyCashflow tarjoaa jatkuvasti ilmaisia verkkokaupan startti- ja jatkokoulutuksia, joissa käydään läpi tärkeimpiä asioita kaupan kehittämiseen liittyen. Tutustu suosittuihin verkkokauppakoulutuksiimme osoitteessa koulutukset.mycashflow.fi/.

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntö myyntiimme

Tavoitat meidät arkisin klo 9:00–15:00 myös puhelimitse numerosta
020 741 7671.

Kiitos yhteydenotosta! Otamme sinuun yhteyttä madollisimman pian.
Hups! Jotain meni vikaan.

Perusta menestyvä verkkokauppa – kokeile 30 päivää maksutta

Aloita kokeilujakso ›Kysy lisää ›
"Toivon että tulevaisuudessa Tokoi eCommerce kasvaa pohjoismaiden suurimmaksi alan erikoiskaupaksi, ja uskon että MyCashflow’n kanssa tämä tuleekin varmasti onnistumaan."
  • Vladimir Tokoi | Suojakalvotukku