Kaikki blogit
Perustaminen
Julkaistu
19.3.2020

Näin perustat verkkokaupan myymälän tueksi – 5 helppoa askelta

Verkkokauppa tukee myymälän myyntiä, mutta monikanavaisuuteen panostaminen on hyvä idea myös riskienhallinnan kannalta. Tarjoamalla asiakkaillesi monta tapaa ostaa tuotteitasi varmistat, että myynti jatkuu myös silloin, kun yhden myyntikanavan suosio laskee syystä tai toisesta. Tässä artikkelissa kerromme, miten perustat verkkokaupan oman kivijalkamyymälän rinnalle helposti ja nopeasti.

1. Ota käyttöön verkkokauppapalvelu

Sinun ei tarvitse hankkia palvelimia, rakennuttaa verkkosivustoa ja kehittää tekniikkaa verkkokaupan pyörittämistä varten omin voimin. Ottamalla käyttöön verkkokauppapalvelun, kuten MyCashflow’n, saat hetkessä käyttöösi verkkokauppasivuston, jossa asiakkaasi voivat selata tuotteitasi ja tehdä tilauksia vaivattomasti.

Lisäksi saat selkeän, suomenkielisen hallintapaneelin, jonka kautta lisäät kauppaasi tuotteita ja käsittelet tilauksia. Palvelun etuna ovat myös automaattiset ohjelmisto- ja tietoturvapäivitykset sekä osaava ja aina ystävällinen asiakaspalvelu, joka auttaa sinua julkaisemaan kauppasi nopeasti ja ratkoo mahdollisia ongelmatilanteita.

2. Lisää tuotteet ja tarvittavat sisällöt

Perustettuasi kaupan sinun on lisättävä kauppaan tuotteesi. Jos myymäläsi valikoima on kovin laaja, voit aloittaa lisäämällä suosituimmat sekä sesonkituotteet, ja laajentaa verkkokaupan valikoimaa myöhemmin.

Verkkokaupassa voi myös myydä lahjakortteja, joita asiakkaat voivat ostaa myöhempää käyttöä varten. Lahjakorttien avulla parannat kassavirtaasi sesonkiaikojen ulkopuolella.

Myymälässä käydessään asiakkaat voivat asioida kanssasi kasvotusten, mikä edesauttaa luottamussuhteen syntyä, sillä asiakas saa haluamansa tuotteet heti käsiinsä rahansa vastineeksi.

Myös verkkokaupassa luottamuksen rooli on tärkeä. Muista siis lisätä verkkokauppaasi selkeät tiedot yrityksestäsi sekä yhteystietosi, jotta asiakkaat tietävät asioivansa oikean yrityksen kanssa ja uskaltavat viedä tilauksensa loppuun.

MyCashflow-verkkokaupasi sisältää valmiit oletustoimitusehdot, jotka voit helposti muokata verkkokauppaasi sopiviksi.

3. Lisää toimitus- ja maksutavat

Verkkokauppaasi asiakkaat tarvitsevat ostoksilleen sopivat maksutavat ja mieleiset toimitustavat. Maksu- ja toimitustavat saat käyttöösi helposti MyCashflow’sta löytyvien valmiiden integraatioiden avulla. Saat jo parilla sopimuksella verkkokauppaasi monipuoliset maksu ja toimitustavat, joista löytyy jokaiselle asiakkaalle sopivat vaihtoehdot.

Esimerkiksi tilaamalla Paytrail-maksunvälityspalvelun voit tarjota asiakkaillesi pankki-, kortti- ja mobiilimaksut sekä lasku- ja osamaksutavat. Useiden eri kuljetusyhtiöiden toimituspalvelut saat verkkokauppasi käyttöön esimerkiksi Shipitin avulla. Voit tilata kummatkin molemmat palvelut käyttöösi suoraan verkkokauppasi hallinnan kautta.

4. Testaa verkkokauppasi

Kun tuotteesi odottavat asiakkaitasi virtuaalisilla hyllyillään ja kauppaasi on asetettu toimitus- ja maksutavat, on aika testata verkkokauppasi perustoiminnot, kuten tuotteiden ostoskoriin lisääminen ja tilauksen tekeminen.

Jos kaikki näyttää toimivan haluamallasi tavalla, olet valmis. Ja sitten vain…

5. Kutsu asiakkaat ostoksille!

Kun verkkokauppasi on valmis ja julkaistu, on aika kutsua asiakkaat ostoksille! Käytä asiakasrekisterisi tietoa hyväksi, ja tiedota olemassa olevalle asiakaskunnallesi uudesta myyntikanavasta.

Hyödynnä myös sosiaalisen median tilejäsi, ja levitä sanaa uudesta verkkokaupastasi. Sometiliesi seuraajat varmasti ilahtuvat saadessaan tietää, että voivat jatkossa hankkia tarjoamiasi tuotteita myös verkosta.

Helppoa kuin heinänteko? Ei aivan, mutta toisaalta ei myöskään niin vaivalloista kuin moni kuvittelee. Ja vaikka oikein menestyvän verkkokaupan rakentaminen vaatii jatkuvaa kehittämistä, ei Roomaakaan rakennettu päivässä.

Lyhykäisyydessään, verkkokauppa on oiva vaihtoehto toiseksi myyntikanavaksi myymälän rinnalle ja MyCashflow’lla verkkokaupan perustaminen onnistuu helposti!

Hyödynnä myymälässä MyCashflow'n älykästä kassajärjestelmää

Tiesitkö, että MyCashflow'sta saat käyttöösi älykkään kassaratkaisun, MyCashflow Kassan, joka tarjoaa täydellisen yhteensopivuuden myymälän ja verkkokaupan välille – ilman tarvetta integraatioille.

Koska kyseessä on MyCashflow-palveluun sisäänrakennettu kassaratkaisu, kaupan varastosaldot, tuotetiedot, hinnat, kampanjat, asiakkaat, tilaukset ja raportit pysyvät järjestelmässä aina ajan tasalla. Sisäänrakennetun kassaratkaisun ansiosta voit hyödyntää esimerkiksi verkkokauppasi kampanjoita ja tarjouksia myymälöissä tai myöntää alennuksia suoraan kassalla.

Tutustu lisää MyCashflow Kassan ominaisuuksiin sivuillamme.

Kun tarvitset apua ja lisäohjeita verkkokaupan perustamiseen tai MyCashflow Kassaan liittyen, saat sitä helposti ja nopeasti asiakaspalvelustamme – autamme mielellämme!

Uusimmat blogit

Kokeile nyt jopa 30 päivää maksutta – aloita jo tänään!

Aloita kokeilujakso ›Kysy lisää ›
"Toivon että tulevaisuudessa Tokoi eCommerce kasvaa pohjoismaiden suurimmaksi alan erikoiskaupaksi, ja uskon että MyCashflow’n kanssa tämä tuleekin varmasti onnistumaan."
  • Vladimir Tokoi | Suojakalvotukku