Pikastartti: Avaa MyCashflow-verkkokauppa työpajassa🔥  Lue lisää ›
Kaikki artikkelit
Perustaminen
Julkaistu
17.5.2024
Tämä artikkeli on yli 4 vuotta vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Verkkokaupan perustaminen – 10 vinkkiä menestykseen

Verkkokaupan perustaminen on nykyään niin helppoa, että päätöstä ei kannata lykätä tulevaisuuteen, vaan voit avata oman verkkokaupan jo tänään! Tässä blogissa tuomme esiin 10 tärkeintä asiaa, jotka on hyvä huomioida verkkokauppaa perustettaessa.

Ilmoittaudu mukaan työpajaan!

Maksuton työpaja 29.5.2024: Avaa MyCashflow-verkkokauppa 2 tunnissa 🔥

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan! ›

1. Kehitä hyvä liikeidea

Menestyvän verkkokaupan perustaminen lähtee hyvästä liikeideasta. Ennen tositoimiin ryhtymistä sinun kannattaa suunnitella, mitä tuotteita aiot myydä, mistä lähteistä saat myytävät tuotteet, miten aiot markkinoida kauppaasi ja ketkä ovat potentiaalisia asiakkaitasi.

Ennen verkkokaupan perustamista sinun kannattaa tehdä pienimuotoista markkinatutkimusta, tutustua olemassa oleviin verkkokauppoihin ja terävöittää mieleen oman kaupan tärkeimmät kilpailuvaltit: mitkä tekijät erottavat oman kauppasi positiivisella tavalla kilpailijoistaan?

Vaikka verkkokaupan perustaminen MyCashflow'n avulla onkin nykyään hyvin helppoa, jo alussa on hyvä tiedostaa, että menestyvän verkkokaupan rakentaminen vaatii silti pitkäjänteistä työtä ja kehittämismyönteistä otetta verkkokaupan ylläpitoon. Verkkokaupan aktiivinen myynti- ja markkinointityö onkin edellytys sen tulevalle menestykselle.

Tuotteet verkkokauppaan voit ostaa kumppanilta tai tuottaa itse - mahdollisuudet ovat rajattomat.

2. Mitä myydä verkkokaupassa ja mistä saat myytävät tuotteet?

Verkkokauppaa perustettaessa moni pähkäilee saman kysymyksen parissa: mitä myydä verkkokaupassa ja mistä lähteistä myytävät tuotteet saadaan omaan verkkokauppaan? Tähän kysymykseen ei ole olemassa yksiselitteistä vastausta, sillä mahdollisuudet tuotteiden hankintaan ovat lähes rajattomat.

Verkkokauppaa perustettaessa kannattaa ensin miettiä, millaisista asioista on itse kiinnostunut ja voisiko omia vahvuuksiaan hyödyntää verkkokaupan tuotevalikoiman koostamisessa. Usein oma harrastuneisuus tiettyä aihepiiriä kohtaan auttaa tunnistamaan sellaiset tuotteet, jotka muista kotimaisista verkkokaupoista vielä puuttuvat. Myös tuotteiden laadun tarkistaminen on helpompaa, kun kauppiaalla on kunnolliset taustatiedot alalta.

Verkkokaupan tuotevalikoima voi koostua täysin itse valmistetuista tuotteista, jolloin kauppa pystyy tarjoamaan asiakkaille uniikkeja ja ainutlaatuisia tuotteita. Mikäli tämä ei kuitenkaan tule kysymykseen, verkkokauppaan pitäisi löytää tuotteita riittävän edullisesti, jotta myytäville tuotteille jää riittävästi katetta. Kotimaiset tukkurit ovat yksi mahdollinen lähde, mutta yleensä ne eivät tarjoa kilpailuetua suhteessa suuriin kotimaisiin ketjuihin.

Tutustu ulkomaisten tavarantoimittajien tarjontaan

Ulkomaisia tavarantoimittajia voi etsiä joko internetin kautta tai verkostoitumalla oman alan toimijoihin esimerkiksi messuilla. Selaamalla läpi kansainvälisten verkkosivustojen, esimerkiksi Ebayn, Alibaban ja kiinalaisen Taobaon tuotevalikoimia, saa käsityksen siitä, millaisia tuotteita niissä on tarjolla ja mihin hintaan. Kun löydät verkkkokauppaasi sopivia tavarantoimittajia, voit lähestyä heitä viestillä ja kertoa verkkokauppasi tulevista tarpeista.

Haasteena kansainvälisten verkkosivustojen tarjonnassa on se, että niiden kautta saatavat tuotteet eivät ole uniikkeja, joten samoja tuotteita saattaa löytyä myös kilpailevista kaupoista. Pääsääntönä on, että tuotteiden hankinnassa kannattaa pyrkiä niin lähelle tuotannon alkulähdettä kuin mahdollista, koska se auttaa löytämään ainutlaatuisia tuotteita ja minimoimaan eri välikäsille maksettavat palkkiot.

3. Valitse verkkokauppapalvelu, josta saat tukea menestymiseen

Verkkokauppa-alustaa valittaessa on tärkeintä miettiä, halutaanko ohjelmistoa ylläpitää itse vai luotetaanko mieluummin valmiiksi ylläpidettyyn verkkokauppapalveluun. Omalle palvelimelle asennettava verkkokauppaohjelma vaatii ylläpitäjältä teknistä osaamista esimerkiksi asennuksen ja tietoturvapäivitysten osalta. 

Suositus: ylläpidetty verkkokauppapalvelu, kuten MyCashflow, on selkeästi helpompi ratkaisu etenkin verkkokauppaa perustavalle yritykselle, sillä tällöin voi keskittyä oman verkkokaupan ja yrityksen kehittämiseen teknisten kysymysten ja ylläpitoon käytetyn ajan sijaan. Verkkokauppa-alustan vertailussa kannattaa ottaa huomioon myös verkkokaupan laajennusmahdollisuudet ja palveluun saatavilla olevat lisäpalvelut, jotta valittu alusta ei käy heti pieneksi oman verkkokaupan kasvaessa.

Kun perustat verkkokaupan MyCashflow-verkkokauppapalvelun avulla, saat käyttöösi kaiken tarvittavan menestyvän verkkokaupan rakentamiseen. Palvelun etuna ovat myös automaattiset ohjelmisto- ja tietoturvapäivitykset sekä asiantunteva suomenkielinen asiakaspalvelu, joka auttaa mielellään kaikissa verkkokauppaasi liittyvissä kysymyksissä.

Verkkokauppa mahdollistaa tuotteiden myynnin jopa maailmanlaajuisesti.

4. Pidä aloittamisen kynnys matalana – perusta verkkokauppa jo tänään

Kun olet tehnyt suunnitelman oman verkkokaupan perustamiseksi, sinulla on myytäviä tuotteita ja tiedät, millaiselle kohderyhmälle tulet niitä myymään, olet valmis ottamaan tärkeimmän askeleen ja aloittamaan urasi verkkokauppiaana!

Verkkokaupan perustamisen jälkeen lisää kauppaan ensimmäiset tuotteesi, valitse kauppaasi sopivat maksu- ja toimitustavat ja testaa kauppaasi käytännössä. Kun nämä perustoiminnot ovat kunnossa, voit kutsua ensimmäiset asiakkaat ostoksille ja matkasi verkkokauppiaana voi alkaa!

Tarvitaanko y-tunnusta verkkokaupan perustamiseen?

Verkkokaupan perustamiseksi ei välttämättä tarvita edes y-tunnusta, mutta käytännössä y-tunnus helpottaa mm. verkkokaupan laskutus- ja verotuskäytäntöjä. Lisäksi y-tunnus lisää asiakkaan luottamusta verkkokauppaa kohtaan. Kuluttajat asioivat mieluummin yrityksen kuin yksityishenkilön kanssa, koska kuluttajansuoja on tällöin korkeampi kuin yksityishenkilön kanssa asioitaessa. Vaikka sinulla ei olisi vielä y-tunnusta, voit silti perustaa MyCashflow-verkkokaupan ja hankkia y-tunnuksen myöhemmin.

5. Valitse ulkoasu, joka tekee vaikutuksen asiakkaisiisi

Verkkokaupan ulkoasu ei ole pelkkää estetiikkaa, vaan tärkeä tekijä verkkokaupan brändin vahvistajana ja asiakkaiden luottamuksen herättäjänä. MyCashflow’ssa verkkokaupan ulkoasu perustuu kulloinkin käytössä olevaan teemaan, jota voit helposti muokata halutunlaiseksi ilman koodaustaitoja – ja näin päivittää kauppasi ulkoasua vaikka sesonkien tai kampanjoiden mukaan.

Verkkokaupan ulkoasu auttaa vahvistamaan yrityksesi brändiä ja luotettavuutta.

MyCashflow’ssa valittavanasi on 13 upeaa, täysin ylläpidettyä valmisteemaa, jotka on suunniteltu eri toimialojen tarpeita ajatellen. Halutessasi voit myös hankkia täysin yksilöllisen, yrityksesi brändin mukaisen teeman projektituotannostamme. Mitkä ikinä ovat tarpeesi, autamme toteuttamaan haluamasi muutokset teemaan nopealla aikataululla.

6. Priorisoi asiakaskokemus alusta alkaen

Asiakkaan luottamus verkkokauppaa kohtaan on yksi tärkeimmistä tekijöistä menestyvän kaupan taustalla. Asiakkaan on pystyttävä aina luottamaan siihen, että sivustolla esitetyt tiedot verkkokaupasta, sen tuotteista ja niiden toimituksesta pitävät täysin paikkansa ja että tilaukset toteutuvat annettujen lupausten mukaisesti.

Verkkokaupan nimi, sen taustalla olevat arvot, yritystarina, tekstien äänensävy ja visuaalinen ilme eivät siis ole toisarvoisia asioita, vaan ne vaikuttavat suuresti asiakkaiden mielikuviin ja sitä myötä ostopäätöksiin. Olennaista on myös hioa asiakkaan ostopolku mahdollisimman suoraviivaiseksi, jotta tuotteiden ostaminen olisi helppoa ja vaivatonta.

Tuotteen ominaisuuksien, hinnan ja tuotekuvauksen lisäksi lopulliseen ostopäätökseen vaikuttaa siis suurelta osin asiakaskokemuksen laatu – eli se, miten sujuvaa, turvallista ja mukavaa verkkokaupassasi on asioida. Jo verkkokauppaa perustettaessa kannattaa myös miettiä, miksi asiakas haluaisi ostaa tuotteet juuri sinun verkkokaupastasi.

Parhaimmillaan verkkokauppa toimii kuin hyvä myyjä myymälässä: kertoo tuotteista kaiken olennaisen, suosittelee muita vastaavia tuotteita, esittelee tuotteeseen sopivat lisävarusteet, kokoaa tuoteita kiinnostaviksi tuotepaketeiksi ja ohjaa sujuvasti eteenpäin asiakkaan ostopolulla.

7. Panosta markkinointiin heti verkkokaupan perustamisen jälkeen

Vaikka verkkokaupan perustaminen onkin nykyään hyvin helppoa, jo aloittaessa on hyvä tiedostaa, että menestyvän verkkokaupan ylläpito on pitkäjänteistä työtä – erilaista kuin kivijalkamyymälän pyörittäminen, mutta pitäen sisällään myös samoja asioita.

Asiakkaat eivät löydä verkkokauppaan itsestään, joten kävijäliikenteen kasvattamiseen on syytä panostaa heti alusta alkaen. Siksi myös aloittavan verkkokauppiaan on muistettava budjetoida rahaa markkinointiin.

Verkkokaupan markkinointiin soveltuvat yleisesti ottaen kaikki tutut digimarkkinoinnin keinot, kuten hakusanamainonta, hakukoneoptimointi, sähköpostimarkkinointi ja sosiaalisen median mainonta – eikä perinteisempiäkään markkinointikanavia kannata täysin unohtaa.

Suositus: MyCashflow’n asiakkaana kannattaa tutustua myös Tuotemainokset-palveluun, joka tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää markkinoinnissa Google Shopping- tuotemainoksia, jotka näyttävät mainostettavan tuotteen kuvan, nimen ja hinnan Googlen hakusivulla ja mainosverkostoissa. Shopping-kampanjoiden hallinta onnistuu suoraan MyCashflow-verkkokaupan hallintapaneelista.

Verkkokaupan kävijämäärien kasvattamiseen on monia keinoja, mutta pitkässä juoksussa vasta asiakassuhteisiin panostaminen ja markkinoinnin ylläpitäminen luovat toiminnalle tarvittavaa jatkuvuutta. Jotta markkinoinnin aloittaminen ja sen kehittäminen olisi mahdollisimman sujuvaa, olemme koonneet tärkeimmät vinkit markkinoinnin oppaaseen, jonka voit ladata ilmaiseksi sivuiltamme.

Verkkokauppa ei ole koskaan valmis - omaksumalla jatkuvan kehittämisen periaatteen voit menestyä

8. Jatkuvan kehittämisen periaate on verkkokaupan menestyksen salaisuus

Kun olet perustanut oman verkkokaupan, olet ottanut tärkeimmän askeleen matkallasi verkkokauppiaana. Verkkokaupan ylläpidossa kannattaa hyväksyä epätäydellisyys ja omaksua jatkuvan kehittämisen periaate – verkkokauppa ei ole koskaan täysin valmis, joten kauppaa kannattaa kehittää jatkuvan testauksen avulla koko ajan lisää. Olennainen osa menestyvää verkkokaupankäyntiä on oman osaamisen jatkuva kehittäminen ja dataan perustuvan tiedon hyödyntäminen verkkokaupan kehityksessä.

Verkkokaupan tuotevalikoimaa, asiakaspalvelua ja toiminnallisuuksia voi kehittää keräämällä palautetta asiakkailta ja testaamalla uusia toimintoja käytännössä. Analytiikan, asiakasdatan ja asiakaspalautteiden kautta verkkokaupan toiminnasta saadaan jatkuvasti arvokasta tietoa, josta on suuri apu verkkokaupan kehitystyössä. 

9. Hyödynnä maksuttomat koulutukset verkkokaupan perustamiseen

Verkkokaupan perustamiseen ja kehittämiseen on olemassa lukuisia maksuttomia kursseja ja koulutuksia, joista on paljon apua eteen nousevissa kysymyksissä. Koulutusten avulla voit joustavasti ja paikasta riippumatta kehittää osaamistasi verkkokaupankäynnistä ja MyCashflow-verkkokauppapalvelun monipuolisista ominaisuuksista. 

Suositus: Osallistu MyCashflow'n järjestämiin maksuttomiin verkkokaupan startti- ja jatkokoulutuksiin, joissa käydään läpi kaikki tärkeimmät asiat verkkokaupan kehittämiseen liittyen. Koulutuksissa saat arvokkaita vinkkejä muun muassa tuotteiden ja tuoteryhmien lisäämisestä, parhaista maksu- ja toimitustavoista, ulkoasun muokkaamisesta sekä myynnin edistämisestä alan parhaiden käytäntöjen mukaisesti.

⭐ Työpaja 29.5.2024: Avaa MyCashflow-verkkokauppa 2 tunnissa

Työpajassa asiantuntijamme johdattaa sinut askel askeleelta verkkokaupan perustamisen saloihin. Käymme läpi kaiken oleellisen, jotta voit aloittaa kaupankäynnin omassa verkkokaupassasi heti koulutuksen päätteeksi.

 • Ohjattu startti verkkokaupan perustamiseen
 • Avaa oma MyCashflow-verkkokauppa työpajan päätteeksi
 • Hyödynnä vinkit myynnin kasvattamiseen
 • Saat kattavat materiaalit verkkokaupan kehittämiseen
 • 2 kk ilmainen kokeilujakso osallistujille

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan työpajaan!

Tutustu kaikkiin verkkokauppakoulutuksiin sivuillamme ja ilmoittaudu mukaan!

10. MyCashflow auttaa sinua menestymään verkkokauppiaana

Kun perustat verkkokaupan MyCashflow-verkkokauppapalvelun avulla, et joudu ratkomaan eteen tulevia ongelmia yksin, vaan osaavat verkkokaupan ammattilaiset ovat aina tukenasi verkkokaupan kehitystyössä.

Me MyCashflow’ssa haluamme nähdä asiakkaidemme verkkokauppojen menestystarinoita ja teemme päivittäin töitä sen eteen, että ne tulevat mahdollisiksi – olipa kyse sitten omaa unelmaan tavoittelevasta itsensä työllistäjästä tai kansainvälistä kasvua hakevasta verkkokaupasta. Kun eteesi tulee kysymyksiä, asiantunteva suomenkielinen asiakaspalvelumme auttaa mielellään kaikissa verkkokauppaasi liittyvissä asioissa.

⭐ Perusta verkkokauppa MyCashflow’n avulla:

 • Valitse sopivin MyCashflow-palvelupaketti ja aloita ilmainen 30 päivän kokeilujakso.
 • Täytä lomakkeelle verkkokauppasi nimi, pääkäyttäjän tiedot sekä laskutustiedot. Aktivoi tilaus sähköpostiisi saapuvan linkin avulla.
 • Kirjaudu kaupan ylläpitoon ja käy läpi käyttöönotto-opastajan vaiheet, jotka auttavat sinua alkuun ja kertovat verkkokaupan tärkeimmistä ominaisuuksista.
 • Valitse verkkokauppasi ulkoasu – maksuttomat ja ylläpidetyt ulkoasuteemat ovat valittavissa suoraan verkkokaupan hallinnassa.
 • Lisää ensimmäiset tuotteet verkkokauppaasi.
 • Valitse kauppaasi sopivat maksu- ja toimitustavat.
 • Testaa kauppasi toimivuus.
 • Aloita verkkokaupan markkinointi kutsumalla ensimmäiset asiakkaat ostoksille.

📗 Opi lisää verkkokaupan perustamisesta – lataa ilmainen opas

Verkkokaupan perustajan opas tarjoaa hyödyllistä perustietoa kaikille verkkokauppaa suunnitteleville ja verkkokauppaansa kehittäville yrityksille. Oppaasta löydät tietoa verkkokaupankäynnin kehityksestä Suomessa, käytännön ohjeita verkkokaupan käynnistämiseen ja työkaluja menestyvän verkkoliiketoiminnan rakentamiseen. Kattavan oppaan avulla opit kehittämään verkkokaupastasi houkuttelevan ja laadukkaan ostopaikan. Lataa verkkokaupan perustajan opas maksutta.

🏪 Haluatko myydä verkkokaupan lisäksi myös myymälässä? Meillä on siihen ratkaisu.

Tiesitkö, että MyCashflow'n avulla voit laajentaa toimintaa verkkokaupasta kivijalkamyymälään tai yhdistää jo olemassa olevan myymälän verkkokauppaan? Jotta tuotteiden myynti onnistuu asiakkaille myös kasvotusten, olemme kehittäneet siihen erinomaisen ratkaisun: MyCashflow Kassan. Pilvipohjainen ja edistyksellinen kassaratkaisu tarjoaa täydellisen yhteensopivuuden myymälän ja verkkokaupan välille. Tutustu MyCashflow Kassan ominaisuuksiin sivuillamme.

Lataa markkinointi­kalenteri maksutta!

Täytä lomakkeelle tietosi – saat markkinointikalenterin sähköpostiisi.

Tilaa opas

Uusimmat artikkelit

Perusta menestyvä verkkokauppa – kokeile 30 päivää maksutta

Aloita kokeilujakso ›Kysy lisää ›
"Toivon että tulevaisuudessa Tokoi eCommerce kasvaa pohjoismaiden suurimmaksi alan erikoiskaupaksi, ja uskon että MyCashflow’n kanssa tämä tuleekin varmasti onnistumaan."
 • Vladimir Tokoi | Suojakalvotukku