Siirrä verkko­kauppasi MyCashflow’lle 🚀.
Tutustu nyt ›
Kaikki artikkelit
Markkinointi
Julkaistu
15.12.2021
Tämä artikkeli on yli 4 vuotta vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Verkkokaupan Facebook-markkinoinnin perusteet

Facebook-markkinointi on edelleen yksi tärkeimmmistä asiakashankinnan ja sitouttamisen muodoista kuluttajaverkkokaupassa. Tässä artikkelissa käsittelemme Facebook-markkinoinnin tärkeimmät osa-alueet pääpiirteissään.

Facebook on useimmille verkkokaupoille yhä tärkein sosiaalisen median palvelu, vaikka muut sosiaalisen median kanavat, kuten Instagram, Twitter, Youtube ja LinkedIn ovatkin kasvattaneet tasaisesti suosiotaan verkkokauppojen markkinointikanavina.

Suomessa Facebook on noin kolmella miljoonalla käyttäjällään (2020) Whatsappin ja Youtuben jälkeen maan kolmanneksi suosituin sosiaalisen median kanava. Palvelussa viettää siis aikaansa suuri määrä potentiaalisia asiakkaita, joten myös kuluttajakauppaa tekevän verkkokaupan kannattaa hyödyntää sitä markkinoinnissa.

Facebookin laajasta käyttäjäpohjasta on hyvin monenlaisten verkkokauppojen mahdollista löytää oikea kohdeyleisö, jolle mainontaa voi kohdentaa. Tarkka kohdennettavuus onkin Facebook-mainonnan ehdoton valtti, mutta sen hyödyntäminen edellyttää myös oman kohdeyleisön tarkkaa tuntemusta. Facebook-markkinoinnin puolesta puhuvat myös palvelun tarjoamat erinomaiset raportointimahdollisuudet, joiden avulla mainontaa on mahdollista testata ja seurata sen toimivuutta.

Tässä artikkelissa käsittelemme erilaisia tapoja, joilla Facebook-markkinointia voi hyödyntää verkkokaupan yleisön kasvattamiseen ja sitouttamiseen sekä kävijöiden ohjaamiseen verkkokauppaan.

Panosta relevantin yleisön rakentamiseen

Verkkokaupan oman Facebook-sivun tykkääjät ovat koko Facebook-markkinoinnin perusta. Jotta Facebookista saataisiin ohjattua liikennettä verkkokauppaan, tulee ensin panostaa yleisön rakentamiseen ja sen sitouttamiseen. Facebook-sivulla ei nimittäin ole paljonkaan merkitystä, jos sivun seuraajamäärät laahaavat alhaisissa lukemissa ja päivitykset eivät tavoita potentiaalisten asiakkaiden silmäpareja. Yleisön rakentamiseen Facebookissa kannattaa siis panostaa. Suuret seuraajamäärät eivät kuitenkaan ole itseisarvo, vaan tärkeintä on hankkia seuraajia, jotka todella ovat kiinnostuneita verkkokaupan tuotteista.

Mitä relevantimman yleisön päivitykset tavoittavat, sitä enemmän hyötyä niistä on sekä yleisölle itselleen että verkkokaupalle. Yleisöä voi kasvattaa ohjaamalla verkkokaupan kävijöitä aktiivisesti Facebook-markkinoinnin piiriin sekä kohdeyleisölle suunnatulla maksetulla mainonnalla, jonka tavoitteeksi asetetaan uusien tykkääjien hankinta.

Facebook-sivulla sitoutat yleisöä ja ohjaat heidät verkkokauppaasi

Facebook-sivun tarkoituksena on sitouttaa seuraajia sekä ohjata heitä verkkokaupan tuotteiden äärelle. Tämä onnistuu jakamalla sivulla mahdollisimman hyödyllistä, mielenkiintoista ja toimintaan kannustavaa sisältöä. Tykkäyksiä, kommentteja ja jakoja saavat aikaan esimerkiksi inspiroivat kuvat ja videot verkkokaupan kiinnostavimmista tuotteista tai seuraajien kanssa vuorovaikutukseen tähtäävät päivitykset, kuten heille suunnatut kysymykset. Facebook-sivulla voi myös mainostaa esimerkiksi uutuustuotteita, alennuksia tai ilmaista toimitusta ja näin houkutella seuraajia ostoksille verkkokauppaan. Myös erilaiset kilpailut ja tehokas tapa sitouttaa kanavan seuraajakuntaa ja hankkia uusia seuraajia.

Muista ohjata Facebook-markkinoinnilla kävijöitä aktiivisesti tuotteiden pariin. Tämän voit tehdä linkittämällä suoraan yksittäisten tuotteiden sivuille, jolloin asiakkaat pääsevät ostamaan tuotteen ilman ylimääräisiä mutkia. Pohdi myös muun asiakkaita hyödyttävän sisällön julkaisua Facebook-sivulla. Nämä voivat olla esimerkiksi uutisartikkeleita, jotka liittyvät verkkokauppasi toimintaan tai mielenkiintoisia blogipostauksia. Pääpaino julkaisemisessa tulisi olla kuitenkin omassa sisällössä.

Kun jaat Facebookissa sisältöä, joka ohjaa käyttäjät pois Facebookista (esim. verkkokauppaasi), sinun kannattaa hyödyntää Facebookin maksettua näkyvyyttä, jolloin saat postaukset näkymään useammille käyttäjille. Maksettu näkyvyys ei ole yhtä tarpeellista silloin, kun julkaiset päivityksen, jossa ei ole lainkaan linkkejä Facebookin ulkopuolelle.

Päivitysten aikaansaamaan sitoutumiseen vaikuttaa myös niiden julkaisuajankohta ja julkaisutiheys. Mitään yhtä tiettyä ohjesääntöä tähän ei ole, mutta esimerkiksi optimaalisten ajankohtien määrittämisessä voi hyödyntää Facebook-sivun analytiikkatyökalua Facebook Insightsia.

Maksettu mainonta lisää verkkokaupan näkyvyyttä Facebookissa

Facebookin lukuisten algoritmipäivitysten myötä ilmainen mainosnäkyvyys alkaa olla historiaa. Myös oman sivun fanien laajaan tavoittamiseen on nykyään käytettävä mainoseuroja. Maksetuilla mainoksilla verkkokaupan on kuitenkin mahdollista saada lisänäkyvyyttä muidenkin potentiaalisten asiakkaiden kuin omien seuraajien keskuudessa.

Facebookin samankaltaisuuteen perustuvien kohderyhmien avulla mainoskampanjat voidaan kohdentaa samankaltaisille yleisöille, kuin minkä verkkokaupan nykyinen asiakaskunta jo entuudestaan muodostaa. Mukautetut kohderyhmät muodostetaan itse antamiesi tai Facebook-tuotteiden välittämien tietojen perusteella, joten niiden avulla on mahdollista tavoittaa Facebookissa verkkokaupan jo tuntemat asiakkaat. Mainostettavaa sisältöä määritettäessä voi hyödyntää Facebook Insights -työkalua, joka kertoo, mitkä sisällöt ovat saaneet eniten tykkäyksiä, kommentteja ja jakamisia.

Facebookissa on myös mahdollista tehdä uudelleenmarkkinointia esimerkiksi AdRoll-mainosalustan avulla. Kohdennetut mainokset näytetään verkkokaupassa jo vierailleiden henkilöiden uutisvirroissa, ja pyritään näin ohjaamaan heidät takaisin verkkokauppaan.

Facebook-mainonnan aloittaminen MyCashflow'ssa

MyCashflow sisältää valmiin Facebook-laajennuksen, jonka avulla yhdistät verkkokauppasi Facebookiin helpompaa somemarkkinointia varten.

Laajennus tuo verkkokaupasta tuotefiidin Facebook-mainostilillesi ja antaa käyttöön Facebookin seurantapikselin, jonka avulla voit seurata mainosten tehokkuutta, analysoida verkkokauppasi Facebookia käyttävää yleisöä ja tehdä kohdennettua mainontaa jo kaupassasi käyneille asiakkaille. Laajennus seuraa useita eri tapahtumia, kuten tilausten vahvistamisia ja tuotteiden katseluja, joita voit tarkastella Facebookin omilla analytiikkatyökaluilla.

Laajennuksen käyttäminen on maksutonta, mutta Facebook-mainosten julkaiseminen on maksullista. Ohjesivustoltamme löydät ohjeet Facebookin markkinointitoimintojen käyttöönottoon.

Mietitkö vielä, onko Facebook verkkokaupallesi sopivin sosiaalisen median palvelu? Katso myös artikkelimme, jossa vertailemme eri somesivustoja verkkokaupan näkökulmasta.

Lataa markkinointi­kalenteri maksutta!

Täytä lomakkeelle tietosi – saat markkinointikalenterin sähköpostiisi.

Tilaa opas

Uusimmat artikkelit

Perusta menestyvä verkkokauppa – kokeile 30 päivää maksutta

Aloita kokeilujakso ›Kysy lisää ›
"Toivon että tulevaisuudessa Tokoi eCommerce kasvaa pohjoismaiden suurimmaksi alan erikoiskaupaksi, ja uskon että MyCashflow’n kanssa tämä tuleekin varmasti onnistumaan."
  • Vladimir Tokoi | Suojakalvotukku