Yhdistä myymälä ja verkkokauppa saumattomasti MyCashflow Kassan avulla 🚀  Tutustu ›
Kaikki artikkelit
Kehittäminen
Julkaistu
20.10.2021
Tämä artikkeli on yli 4 vuotta vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Logistiikkapalveluiden käyttö ja osoitekorttien tulostaminen verkkokaupan hallinnasta – näin se onnistuu

MyCashflow’n integroidut logistiikkapalvelut tarjoavat lukuisia hyötyjä, sillä niiden avulla voit yhdistää verkkokauppasi logistiikkayhtiöiden järjestelmiin, siirtää kuljetustilaukset sähköisesti kuljetusyhtiölle ja tulostaa osoitekortit suoraan verkkokauppasi hallinnasta.

Monipuoliset ja suositut toimitustavat logistiikkapalveluiden avulla

Toimitustapojen järjestäminen aiheuttaa monille, erityisesti aloitteleville verkkokauppiaille paljon mietittävää. Pelkästään Suomessa toimii lukuisia eri kuljetusyhtiöitä ja jos verkkokaupan myyntiä halutaan laajentaa ulkomaille, käytettävien kuljetusyhtiöiden määrä kasvaa suuresti. Erot kuljetusyhtiöiden välillä voivat olla suuria ja hinnoittelumalleja ei aina pysty vertailemaan helposti, mikä osaltaan vaikeuttaa verkkokauppiaan arkea.

Verkkokauppiaan onneksi monipuolisen toimitustapavalikoiman luominen ei enää tänä päivänä ole työlästä tai vaikeaa. Nykyään markkinoilla toimii lukuisia logistiikkapalveluja, kuten Shipit, OmaPosti Pro, Matkahuolto, PostNord, DBSchenker ja DHL, joiden ansiosta verkkokaupassa voidaan tarjota monipuoliset toimitustavat sekä kotimaahan että ulkomaille.

Verkkokauppojen asiakkaat kaipaavat vaihtoehtoja kuljetusyhtiöiden valinnassa, sillä asiakkaat arvostavat mahdollisuutta valita heille sopivin noutopiste ja jakelutapa. Tämä korostuu etenkin harvaan asutuilla alueilla, jossa yhden jakelijan noutopiste voi sijaita kaukana ja toisen lähellä. Monipuoliset toimitusvaihtoehdot parantavat verkkokaupan konversiota ja vähentävät samalla ostoskorien hylkäämisiä. 

Juuri tästä syystä verkkokauppiaan ei kannata rajoittaa omia toimituksia ainoastaan yhden kuljetusyhtiön palveluihin – siitä huolimatta, että yhden toimijan käyttäminen olisikin helppoa.

MyCashflow’hun integroidut logistiikkapalvelut tarjoavat verkkokauppiaalle lukuisia etuja ja tekevät verkkokauppiaan arjesta helpompaa.

1. Monipuoliset toimitustavat yhden laajennuksen avulla. Integroitujen logistiikkapalvelujen ansiosta voit saada käyttöösi kattavan toimitustapavalikoiman, jonka joukosta jokainen asiakas löytää varmasti mieluisan toimitustavan ostoksillensa. Esimerkiksi ottamalla käyttöön Shipit-logistiikkapalvelun voit hyödyntää verkkokaupassasi yhdellä sopimuksella Postin, Matkahuollon, DB Schenkerin, GLS:n, UPS:n ja PostNordin kuljetuspalveluja.

2. Lähetysten tiedot siirtyvät suoraan kuljetusyhtiöille. Kun lähetysten tiedot siirtyvät sähköisesti kuljetusyhtiölle, saat tilauksen nopeammin liikkeelle oikeilla tiedoilla. Käyttämällä mitä tahansa MyCashflow-verkkokaupan valmista logistiikkaintegraatiota kaikki lähetysten yksityiskohtaiset tiedot siirtyvät automaattisesti kuljetusyhtiölle omasta verkkokaupastasi.

3. Ei enää manuaalista osoitekorttien naputtelua. Logistiikkapalveluiden ansiosta sinun ei tarvitse kirjoittaa osoitekortteja manuaalisesti, sillä osoitekortit luodaan automaattisesti tilaajan/asiakkaan tiedoilla. Tämä säästää huomattavasti aikaa tilausten käsittelyssä ja samalla virheiden mahdollisuus poistuu tietojen uudelleensyöttämisessä.

4. Osoitekorttien tulostaminen suoraan verkkokaupan hallinnasta. MyCashflow-verkkokauppapalvelu mahdollistaa osoitekorttien sekä muiden tarvittavien dokumenttien, kuten palautuslomakkeiden ja kuittien tulostamisen suoraan verkkokaupan hallinnasta. Tulostukset voi tehdä yksittäisille tilauksille, usealle tilaukselle kerralla ja osoitekorttien tulostaminen onnistuu myös monipakettilähetyksille. 

5. Noutopisteen valinta kassalla. MyCashflow'ssa voit tarjota verkkokaupan asiakkaille mahdollisuuden valita noutopisteen kassalla tilauksen teon yhteydessä. Käyttäessäsi logistiikkaintegraatioita sinun ei tarvitse määritellä noutopisteitä itse, vaan asiakkaiden saatavilla ovat kaikki logistiikkayhtiön tarjoamat noutopisteet.

6. Lähetysten helppo seuranta. Logistiikkaintegraatio voi hakea seurantakoodin kuljetuspalvelulta ja liittää sen suoraan toimitusvahvistukseen. Näin asiakkaalle luodaan yhtenäinen kokemus verkkokaupasta ostamisesta.

MyCashflow’ssa voit hyödyntää logistiikkapalveluja helposti laajennusten avulla. Laajennukset ovat saatavilla kaikissa maksullisissa MyCashflow-palvelupaketeissa (Basic, Advanced ja Pro).

Shipit

Shipit on kotimainen logistiikkapalvelu, jonka kautta verkkokauppias voi käyttää useiden eri kuljetusyritysten palveluja sekä kotimaan että ulkomaan kuljetuksiin ilman erillisiä sopimuksia ja kiinteitä kustannuksia.

Voit toimittaa asiakkaidesi verkkokauppatilaukset lähetyksen koosta ja asiakkaan valinnasta riippuen kätevästi postiluukkuun, kotiinkuljetuksena tai lähimpään noutopisteeseen noudettavaksi. Shipit sisältää monipuolisen valikoiman toimitustapoja myös ulkomaille. 

Shipitin avulla voit myös vertailla kustannuksia eri palveluilla lähetettäessä ja valita itsellesi edullisimman ja sopivimman palveluntarjoajan. Osoitekortit saat tulostettua tilauksen viimeisteltyäsi ja kaikkiin Shipitin kautta tehtäviin lähetyksiin kuuluu toimitusten seuranta. Lue lisää.

OmaPosti Pro

OmaPosti Pro -laajennuksen avulla voit integroida MyCashflow-verkkokauppasi OmaPosti Pro -järjestelmään ja tulostaa Postin osoitekortteja suoraan oman verkkokauppasi hallinnasta. Palvelun avulla voit tarjota asiakkaallesi mahdollisuuden valita sopivin Postin noutopiste Suomen laajimmasta verkostosta. 

Laajennuksen myötä voit tarjota asiakkaillesi myös mahdollisuuden lähetyksen seurantaan. MyCashflow hakee lähetyksen JJFI-seurantakoodin automaattisesti ja liittää sen linkkinä mukaan toimitusvahvistukseen. Lue lisää OmaPosti Pro -laajennuksesta.

Matkahuolto

Matkahuolto-laajennuksen avulla yhdistät Matkahuollon suositut toimitustavat omaan verkkokauppaasi ja tulostan osoitekortit suoraan verkkokaupan hallinnasta.

Matkahuollon kautta käytössäsi ovat kaikki yrityksesi tarvitsemat kuljetuspalvelut sekä koko Suomen kattava palvelupisteverkosto, sillä Matkahuollon Lähellä-pakettien noutopisteiden verkostoon kuuluu Suomessa yli 2 000 noutopistettä.

Integraation ansiosta asiakkaat voivat valita haluamansa noutopisteen verkkokaupan kassalla. Matkahuollon palveluun sisältyvät myös monipuoliset toimitukset ulkomaille. Lue lisää.

PostNord

PostNord toimittaa paketit sekä yrityksille että kuluttajille Suomessa, Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa. MyCashflow'n PostNord-laajennuksen avulla verkkokaupan tuotteet voidaan toimittaa nopeasti ja turvallisesti lähimpään noutopisteeseen, pakettiautomaattiin tai aina asiakkaasi kotiovelle saakka. PostNordin noutopisteitä on Suomessa lähes 2 000, muissa Pohjoismaissa yli 8 000 ja muualla maailmassa noin 58 000, yhteensä 28 eri maassa. 

PostNord Return Drop Off -palvelun ansiosta pakettien palauttaminen on verkkokauppasi asiakkaille helppoa ja nopeaa. Lisäksi sinä ja asiakkaasi voitte seurata palautusten etenemistä koko niiden matkan ajan. Lue lisää.

DB Schenker

DB Schenker on maailmanlaajuinen kuljetus- ja logistiikkapalveluiden tarjoaja, joka tarjoaa verkkokaupalle monenlaisia ratkaisuja toimituksiin ja varastointiin.

MyCashflow’n DB Schenker -laajennuksen avulla siirrät lähetystesi tiedot sähköisesti kuljetusyhtiölle ja tulostat toimituksille viivakoodilliset osoitekortit suoraan verkkokaupan hallinnasta. Laajennuksen avulla voit tarjota asiakkaillesi verkkokaupassa DB Schenkerin monipuoliset noutopiste- ja kuljetuspalvelut. Lue lisää.

DHL

DHL kuljettaa paketit luotettavasti ja nopeasti ovelta ovelle kotimaassa ja kaikkialla maailmassa. Päivittäiset lennot yhdistävät Suomen maailmanlaajuiseen DHL Express -verkostoon, joka ulottuu jo yli 220 maahan.

MyCashflow'n DHL-laajennuksen avulla saat verkkokauppaan käyttöön DHL:n kuljetuspalvelut ja voit tulostaa palveluiden osoitekortteja suoraan kaupan hallinnasta. Laajennuksen käyttö on maksutonta, mutta vaatii aktiivisen kuljetussopimuksen DHL:n kanssa. Lue lisää.

Voit ottaa logistiikkapalvelut käyttöösi muutaman yksinkertaisen vaiheen kautta. Käyttöönoton vaiheet vaihtelevat kuljetusyhtiökohtaisesti, mutta tiivistettynä käyttöönotto onnistuu seuraavasti:

  • Jos olet uusi kauppias, perusta ensin MyCashflow-verkkokauppa
  • Liity haluamasi logistiikkapalvelun (esim. Shipit, PostNord, OmaPosti Pro tai Matkahuolto) yritysasiakkaaksi tilaamalla heiltä asiakastunnukset
  • Aktivoi kyseinen laajennus MyCashflow-verkkokauppasi hallinnassa ja syötä logistiikkapalvelulta saamasi tunnukset laajennuksen asetuksiin
  • Lisää verkkokauppaasi haluamasi toimitustavat ja hinnoittele toimituskulut 
  • Tarkemmat palvelukohtaiset asennusohjeet löydät MyCashflow’n ohjekeskuksesta: Shipit, PostNord, OmaPosti Pro, Matkahuolto, DB Schenker, DHL

Kun logistiikkapalvelu on otettu käyttöön MyCashflow-verkkokaupassa, voit luoda lähetyksille osoitekortit tilaussivun Lähetystiedot-osiossa painamalla Luo osoitekortti -linkkiä. Tämän jälkeen voit tulostaa osoitekortin painamalla Tulosta osoitekortti -linkkiä. Näin helposti se käy!

MyCashflow'ssa voit myös yhdistää useita tilauksia käsittelylistoiksi ja tulostaa listan kaikkien tilausten tilausdokumentit (osoitekortit, kuitit, lähetyslistat ja palautuslomakkeet) samalla kertaa.

Lataa markkinointi­kalenteri maksutta!

Täytä lomakkeelle tietosi – saat markkinointikalenterin sähköpostiisi.

Tilaa opas

Uusimmat artikkelit

Perusta menestyvä verkkokauppa – kokeile 30 päivää maksutta

Aloita kokeilujakso ›Kysy lisää ›
"Toivon että tulevaisuudessa Tokoi eCommerce kasvaa pohjoismaiden suurimmaksi alan erikoiskaupaksi, ja uskon että MyCashflow’n kanssa tämä tuleekin varmasti onnistumaan."
  • Vladimir Tokoi | Suojakalvotukku