Siirrä verkko­kauppasi MyCashflow’lle 🚀.
Tutustu nyt ›
Kaikki artikkelit
Markkinointi
Julkaistu
3.9.2021
Tämä artikkeli on yli 4 vuotta vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Kansainvälinen verkkokauppa – kasvata myyntiä ulkomaille MyCashflow’n avulla

Harkitsetko myynnin laajentamista ulkomaille, mutta verkkokaupan kansainvälistymiseen liittyvät kysymykset mietityttävät? Tässä artikkelissa ja juuri julkaistussa Kansainvälisen verkkokaupan oppaassa kerromme, mitä verkkokaupan kansainvälistymisessä tulee huomioida ja miten MyCashflow taipuu kansainväliseen kaupankäyntiin.

Kansainvälisen verkkokaupan rajaton potentiaali

Verkkokaupan laajentaminen kansainvälisille markkinoille on jo lähtökohtaisesti luontevaa, sillä myynti verkossa luo erinomaisen pohjan kansainvälistymistä varten. Verkossa myyntiä voi tehdä kätevästi valtioiden välisten rajojen yli – välittämättä siitä, missä maassa ostajat fyysisesti sijaitsevat tai mihin aikaan he haluavat asioida verkkokaupassa. 

Digitaalisen toimintaympäristön ansiosta suuretkin kansainväliset asiakasryhmät ovat verrattain helposti tavoitettavissa ja potentiaali verkkokaupan kasvulle on periaatteessa rajaton. Ja mikä parasta, globaalisti ajateltuna verkkokaupan kasvu on vasta pääsemässä kunnolla vauhtiin. 

Suomessa toimivalle verkkokaupalle tämä on valtava etu, sillä kotimaamme markkina on globaalilla mittakaavalla suhteellisen pieni ja rajallinen. Verkkokaupan laajentaminen ulkomaille kasvattaa siis valtavasti potentiaalisten asiakkaiden määrää.

Mitä asioita verkkokaupan kansainvälistymisessä tulee erityisesti huomioida?

Verkkokaupan laajentaminen kansainvälisille markkinoille ei vaadi kohtuuttomia ponnistuksia, mutta onnistuakseen kansainvälisessä myynnissä uudet aluevaltaukset kannattaa suunnitella huolella ja samalla selvittää uuden markkinan erityispiirteet.

Verkkokaupan kansainvälistymiseen liittyy monia suunnittelua vaativia asioita, jotka – valitettavan usein – tuntuvat myös kehittyvän kaupan esteiksi. Uusien alueiden valloituksessa tulee huomioida esimerkiksi seuraavat tekijät:

  • Kansainvälisten maksutapojen tarjoaminen asiakkaille
  • Tilausten kansainväliset toimitukset ja toimitusten korkeammat hinnat ulkomaille
  • Tuotteiden palautuksiin ja vaihtoihin liittyvät kysymykset
  • Maakohtaiset valuutat, tullit, lait ja verot
  • Kilpailukykyinen hinnoittelu ja hintojen näyttäminen paikallisessa valuutassa
  • Kaupan (ja asiakaspalvelun) tarjoaminen kohdemaan kielellä
  • Markkinointi, jonka avulla uudet kohderyhmät tavoitetaan

Sujuvan ulkomaankaupan varmistamiseksi verkkokauppa-alustan valinta asettuu ratkaisevaan rooliin. Kansainvälistä verkkokauppaa perustettaessa kannattaa valita sellainen verkkokauppa-alusta, joka tarjoaa ratkaisut kaikkiin edellä mainittuihin kohtiin ja mahdollistaa verkkokaupan kustomoinnin kohdemarkkinan erityispiirteiden mukaisesti.

Verkkokaupan lokalisointi on onnistumisen ydin

Onnistuakseen kansainvälisessä myynnissä oma verkkokauppa tulee rakentaa siten, että se on mahdollisimman luotettava, toimiva ja houkutteleva myös ulkomaalaisten asiakkaiden näkökulmasta. Olennaista on optimoida oma kauppa niin, että se vastaa valitun asiakaskohderyhmän tarpeisiin ja toiveisiin tarjoamalla heille mahdollisimman toimivan ja houkuttelevan digitaalisen kauppapaikan. 

Yleisesti ottaen verkkokauppojen asiakkaat suosivat kauppapaikkoja, joissa he voivat asioida omalla kielellään, nähdä hinnat tutuissa valuutoissa ja käyttää heille jo valmiiksi tuttuja maksu- ja toimitustapoja. Kansainvälistä kaupankäyntiä varten verkkokaupasta on hyvä löytyä ratkaisut näihin asiakkaiden kaikkiin toiveisiin.

Tämä puolestaan korostaa sitä, kuinka tärkeää on tuntea kohdemarkkina ja sen erityispiirteet. Jokaisessa maassa valitsee omia lakeja, säännöksiä ja mieltymyksiä, joiden tunteminen on erittäin tärkeää kaupankäyntiä ajatellen. Kohdemarkkinan ja siellä vallitsevan kulttuurin tuntemisesta on valtavasti hyötyä myös mainonnan, hakukoneoptimoinnin ja digitaalisten markkinointikampanjoiden kannalta.

Ennen uusien alueiden valloitusta kannattaa siis varmistaa, että tiedät tarpeeksi markkina-alueesta, kulttuurin erityispiirteistä ja muista markkinalle ominaisista tekijöistä. Maakohtaisen strategian luominen ja verkkokaupan lokalisointi on elintärkeää, mikäli kauppa haluaa menestyä uusien alueiden valloituksessa.

Valitse verkkokauppa-alusta, joka taipuu kansainvälistymisen vaatimuksiin

Sujuvan kansainvälistymisen varmistamiseksi verkkokauppa-alustan valinta asettuu ratkaisevaan rooliin. Uusien markkina-alueiden valloitus helpottuu selvästi, kun verkkokauppa-alusta tarjoaa esimerkiksi valmiiden integraatioiden ansiosta kattavan valikoiman maksu- ja toimitustapoja kansainväliseen kaupankäyntiin sekä valmiit ominaisuudet lokalisoitujen kauppaversioiden toteuttamiseen.

MyCashflow sisältää kaiken tarvittavan, jotta oman verkkokaupan myyntiä voi laajentaa kansainvälisille markkinoille:

1. Kauppaversiot mahdollistavat verkkokaupan lokalisoinnin. MyCashflow’ssa voit avata erillisiä kauppaversioita, jotka voidaan optimoida ominaisuuksiltaan halutun kohdemarkkinan tarpeisiin. Kauppaversioiden ansiosta verkkokaupan toimitus- ja maksutavat voidaan määrittää kohdemaan mukaan – samoin kuin kaupan nimi, verkkotunnus, oletuskieli, oletusvaluutta sekä tuotteiden näkyvyys. Verkkokaupan ylläpidon helpottamiseksi eri kauppaversiot voivat käyttää samaa tuotevalikoimaa sekä varastoa.

2. Laaja kielituki. MyCashflow tarjoaa kansainväliseen kaupankäyntiin erinomaisen kielituen, sillä kaikki asiakkaille näkyvät verkkokaupan tekstit ovat saatavilla 18 eri kielellä ja tekstit ovat vapaasti muokattavissa oman verkkokaupan hallinnassa. Tarvittaessa voit kääntää luomasi tekstisisällöt itse, tilata niiden käännökset MyCashflow’sta tai viedä tekstit käännettäväksi ulkopuoliselle kääntäjälle.

3. Monipuoliset toimitustavat ulkomaille. MyCashflow’ssa voit tarjota kansainvälisille asiakkaillesi valmiiksi tuttuja toimitustapoja, jotka ovat luotettavia, miellyttäviä ja edullisia – riippumatta myymiesi tuotteiden koosta ja erityiskuljetusvaatimuksista. MyCashflow’n integroitujen logistiikkapalveluiden avulla saat kauppaasi suositut kansainväliset toimitustavat useilta eri palveluntarjoajilta edullisesti ja helposti yhdellä sopimuksella. Mukana globaalien toimitustapojen valikoimassa on muun muassa kansainvälisesti tunnettuja kuljetusyrityksiä, kuten DBSchenker, DHL, GLS ja UPS.

4. Suositut ja turvalliset maksutavat kansainvälisille asiakkaille. Globaalisti toimivien maksutapojen lisäksi MyCashflow’sta löytyy useita paikallisia maksupalveluja, kuten Pohjoismaissa suosittu Klarna, Keski-Euroopassa laajalti tunnettu MultiSafepay sekä Baltian maissa paljon käytetty Maksekeskus. Näiden palvelujen avulla tarjoat eri maissa asuville asiakkaillesi lukuisia tuttuja ja turvallisiksi todettuja maksutapoja, jotka madaltavat ostamisen kynnystä ja lisäävät siten kauppasi myyntiä.

5. Näytä tuotteiden hinnat paikallisessa valuutassa. Kansainvälistä kauppaa varten on myös tärkeää näyttää tuotteiden hinnat paikallisessa valuutassa – mikä omalta osaltaan parantaa kansainvälisten asiakkaiden ostokokemusta. MyCashflow tarjoaa tuen yhteensä 11 eri valuutalle, minkä ansiosta tuotteiden hinnat voidaan näyttää eurojen lisäksi muun muassa Yhdysvaltojen ja Kanadan dollareina, Ruotsin ja Norjan kruunuina sekä Englannin puntina.

6. Vastaanota maksuja eri valuutoissa. MyCashflow’ssa voit vastaanottaa maksuja euron lisäksi eri valuutoissa hyödyntämällä kauppaan valmiiksi integroituja Klarna Checkout ja Klarna Payments -maksupalveluita tai PayPal-laajennusta. Näiden palveluiden avulla asiakas voi maksaa ostoksensa eri valuutoissa – esimerkiksi Ruotsin ja Tanskan kruunuina, Yhdysvaltain dollareina tai Englannin puntina. Eri valuutoissa tehtyjä maksuja voi seurata kätevästi MyCashflow-hallintatyökalussa. 

7. Tavoita uusien markkina-alueiden asiakkaat digitaalisesti. Digimarkkinoinnin työkalujen, kuten Google Ads ja Google Shopping-palvelut, rooli korostuu erityisesti ulkomaille myytäessä, sillä esimerkiksi Google tavoittaa kuluttajat globaalisti. MyCashflow’n Google Ads -laajennuksen avulla yhdistät verkkokauppasi helposti Googleen digimainontaa varten ja Tuotemainokset-palvelun avulla voit markkinoida tuotteitasi tehokkailla Google Shopping -tuotemainoksilla Googlen verkostoissa. 

8. Arvonlisäverotuksen tuki. Mikäli verkkokaupalla on myyntiä kuluttaja-asiakkaille muihin EU-maihin ja yritys haluaa osallistua EU:n arvonlisäveron erityisjärjestelmään (One Stop Shop), MyCashflow-verkkokauppapalvelu tukee uuden järjestelmän käyttöä. MyCashflow’ssa verkkokauppias voi asettaa kaupan veloittamaan arvonlisäveron aina kohdemaan arvonlisäverokannalla.

Harkitsetko verkkokaupan kansainvälistymistä? MyCashflow’n avulla se onnistuu

MyCashflow-verkkokauppapalvelun avulla voit luoda kansainvälisiä asiakkaitasi varten luotettavan, turvallisen ja houkuttelevan kauppapaikan, joka tarjoaa vähintään yhtä laadukkaan asiakaskokemuksen kuin monet heidän kotimaiset verkkokauppansa. Tutustu palvelupaketteihimme ja laajenna verkkokauppasi myyntiä ulkomaille – helposti MyCashflow’n avulla.

Kansainvälisen verkkokaupan opas – opi lisää hyödyllisiä vinkkejä myynnistä ulkomaille

Lataa juuri julkaistu kansainvälisen verkkokaupan opas ilmaiseksi sivuiltamme. Oppaan tarkoituksena on tarjota hyötyä kaikille kansainvälistymistä suunnitteleville verkkokaupoille ja antaa runsaasti hyödyllisiä vinkkejä esimerkiksi kansainvälisten maksutapojen ja toimitustapojen valintaan, kielikysymyksiin ja muihin käytännön asioihin liittyen.

Lataa markkinointi­kalenteri maksutta!

Täytä lomakkeelle tietosi – saat markkinointikalenterin sähköpostiisi.

Tilaa opas

Uusimmat artikkelit

Perusta menestyvä verkkokauppa – kokeile 30 päivää maksutta

Aloita kokeilujakso ›Kysy lisää ›
"Toivon että tulevaisuudessa Tokoi eCommerce kasvaa pohjoismaiden suurimmaksi alan erikoiskaupaksi, ja uskon että MyCashflow’n kanssa tämä tuleekin varmasti onnistumaan."
  • Vladimir Tokoi | Suojakalvotukku