Pikastartti: Avaa MyCashflow-verkkokauppa työpajassa🔥  Lue lisää ›
Kaikki artikkelit
Julkaistu
24.3.2017
Tämä artikkeli on yli 4 vuotta vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Mobiilimaksupalvelujen nykytilanne

Kuluttajien Internetin käyttö on siirtynyt nopeasti tietokoneilta mobiililaitteisiin. Tässä postauksessa tarkastelemme moderneja mobiilimaksupalveluja sekä mobiilimaksamisen tilaa yleisesti.

Mobiililaite on monille meistä tärkeä osa jokapäiväistä elämää ja siksi myös luonnollinen osa ostokäyttäytymistä. Mobiililaitteita käytetään aktiivisesti tiedonhakuun, mutta myös mainosten ja sähköpostien vastaanottoon. Myös verkkokaupoissa asiointi halutaan usein tehdä mobiililaitteilla, mikä asettaa omat vaatimuksensa maksupalvelujen käytettävyydelle. Kirjoitimme mobiilimaksamisen vaikeuksista ja käynnissä olevasta muutoksesta ensimmäisen kerran jo vuonna 2012.

PostNordin suorittaman Verkkokauppa pohjoismaissa 2017 -tutkimuksen mukaan Pohjoismaissa joka neljäs verkkokauppojen asiakas ostaa tuotteita älypuhelimella kuukausittain. Suomessa (19%) älypuhelimia käytetään pohjoismaista vähiten ja Ruotsissa eniten (35%).

Vuosien varrella verkkokaupassa on tapahtunut paljon kehitystä useilla eri rintamilla ja esimerkiksi responsiivinen ulkoasu eli näytön kokoon mukautuva käyttöliittymä onkin jo verkkokaupan perusvaatimus myös pienissä projekteissa. Eräs suurimmista haasteista on silti edelleen mobiilimaksaminen. Markkinoilla on kuitenkin onneksi jo useita hyvin toimivia mobiilimaksupalveluja.

Klarna Checkout on mobile-first lähtökohdasta kehitetty maksuratkaisu. Se ei pelkästään mahdollista maksamista mobiililaitteilla vaan tekee siitä erittäin nopeaa korvaamalla myös perinteisen kassan, jonne tietojen syöttäminen mobiililaitteen virtuaalinäppäimistöllä on hidasta.

Pivo Lompakko on kaikkien suomalaisten pankkien asiakkaille sopiva mobiililompakko-sovellus, joka korvaa perinteiset tunnuslukulistat. Valitse verkkokaupassa maksutavaksi Pivo Lompakko ja hyväksy maksu sovelluksessa.

MobilePay on Danske Bankin mobiililompakko-sovellus, jota voi käyttää myös verkkomaksuissa. Verkkomaksaminen onnistuu valitsemalla maksutavaksi MobilePay, antamalla puhelinnumero ja hyväksy maksu MobilePayssä puhelimella.

Nordea Pay toimii toistaiseksi vain Android puhelimilla ja on lähestymiseltään erilainen keskittyen fyysisen kortin korvaamiseen älypuhelimen NFC-ominaisuudella. Nordealla on lisäksi Tunnusluvut sovellus, joka korvaa perinteisen avainlukulistan sovelluksella ja helpottaa siten maksamista. Verkkokaupan maksunapin käyttöliittymää Nordea ei ole päivittänyt tällä vuosituhannella.

Siirto tulossa! Siirto ei ole suoraan kuluttajien palvelu vaan Suomessa Otto-rahaautomaattien järjestelmää hallinnoivan Automatian järjestelmä, jota pankit voivat käyttää reaaliaikaisiin siirtoihin tilien välillä puhelinnumeroa käyttämällä. Siirto-tuki tulee pankkien omiin älypuhelinsovelluksiin pikkuhiljaa, ensimmäisenä toteutuksena S-Pankin sovellukseen tuli mahdollisuus siirtää rahaa reaaliajassa Nordean tileille.

MyCashflow'ssa on tuki seuraaville jutussa mainituille mobiilimaksuille:

Klarnaa lukuunottamatta näiden palvelujen mobiilimaksut otetaan käyttöön palvelujen omissa hallintapaneeleissa. Klarna on lähtökohtaisesti suunnattu toimimaan hyvin mobiililaitteilla, joten sen kohdalla ylimääräisiä toimenpiteitä ei tarvita.

Lataa markkinointi­kalenteri maksutta!

Täytä lomakkeelle tietosi – saat markkinointikalenterin sähköpostiisi.

Tilaa opas

Uusimmat artikkelit

Perusta menestyvä verkkokauppa – kokeile 30 päivää maksutta

Aloita kokeilujakso ›Kysy lisää ›
"Toivon että tulevaisuudessa Tokoi eCommerce kasvaa pohjoismaiden suurimmaksi alan erikoiskaupaksi, ja uskon että MyCashflow’n kanssa tämä tuleekin varmasti onnistumaan."
  • Vladimir Tokoi | Suojakalvotukku