Joulukalenteri: 12. Pidä blogia

Blogi soveltuu hyvin osaksi verkkokaupan internet-strategiaa. Blogi on vapaamuotoinen ”päiväkirja”, jonne voi kirjoittaa verkkokaupan aihepiiriä enemmän tai vähemmän sivuavia kirjoituksia. Kirjoituksia pitää kuitenkin lisätä säännöllisesti, joten blogi ei sovellu niille, joilla ei ole mitään sanottavaa tai jotka haluavat helposti rahaa ilman työtä. Joka päivä blogin ei tarvitse päivityttyä, mutta tietty säännöllisyys olisi hyvä olla. Kuollut…

Blogi soveltuu hyvin osaksi verkkokaupan internet-strategiaa. Blogi on vapaamuotoinen ”päiväkirja”, jonne voi kirjoittaa verkkokaupan aihepiiriä enemmän tai vähemmän sivuavia kirjoituksia. Kirjoituksia pitää kuitenkin lisätä säännöllisesti, joten blogi ei sovellu niille, joilla ei ole mitään sanottavaa tai jotka haluavat helposti rahaa ilman työtä. Joka päivä blogin ei tarvitse päivityttyä, mutta tietty säännöllisyys olisi hyvä olla. Kuollut blogi ei ole hyvä mainos.

10. päivän joulukalenterin luukussa ehdotettiin asiakaskyselyn järjestämistä, koska verkkokauppiaan mahdollisuudet keskustella ja kysellä ostoksilla olevien asiakkaiden toiveista ja tarpeista ovat rajalliset. Saman kolikon toinen puoli on se, että verkkokauppiaan mahdollisuudet kertoa meneillään olevista asioista asiakkaille ovat rajalliset. Voit toki nostaa uutuuksia ja kauden kuumia tuotteita etusivulle ja lisätä bannereita sivupalstaan, mutta se ei ole keskustelua.

Blogissa voit esitellä uutuuksia eri tavalla. Voit jakaa vinkkejä tuotteiden käyttämiseen. Voit lähettää kuvia uudesta varastosta. Voit linkittää muiden blogien mielenkiintoisiin juttuihin tai ajankohtaisiin uutisiin ja niin edelleen. Ylipäänsä voit puhua asioista avoimesti ja rennosti – tai tiukan asiallisesti, jos se on enemmän tyyliäsi. Blogin avulla avaat arvomaailmasi yleisölle ja näytät mitä lippua kannat. Ja sitten tapahtuu se ihmeellinen asia. Ihmiset alkavat seuraamaan blogiasi. Osa myös kommentoi kirjoituksia ja liittyy keskusteluun. Blogin avulla voit erottua kilpailijoistasi ja olla se nettikauppa, jolla on sanottavaa ja asennetta!

Erityisesti mikäli verkkokauppasi tuotevalikoima päivittyy harvoin, niin blogi on hyvä ratkaisu vaihtuvan sisällön luomiseen ja se antaa asiakkaallesi syyn tulla uudelleen sivustollesi.

Bloggaaminen auttaa sinua myös menestymään paremmin hakukoneissa. Blogit ovat pääasiassa kirjoitettua sisältöä, jota hakukoneet rakastavat. Kun olet kirjoittanut blogia aikasi, niin uudet potentiaaliset asiakkaat löytävät sinut (ja verkkokauppaasi) hakukoneiden ja muissa blogeissa olevien linkkien kautta.