Uusi ominaisuus: Tuotepaketit

Tuotepaketit verkkokaupassa MyCashflow

Paljon odotettu Tuotepaketit-ominaisuus on nyt saatavilla kaikissa MyCashflow-verkkokaupoissa. Tässä artikkelissa kerrotaan, mikä se on, mitä hyötyä siitä on ja kuinka se toimii.

Päivitys: Tähän ominaisuuteen on tehty päivityksiä syyskuussa 2017. Esittelemme päivitysten mukanaan tuomat ominaisuudet artikkelissamme Tuotepakettien uudet ominaisuudet.

MyCashflow’n uuden Tuotepaketit-ominaisuuden avulla voit helpottaa ostamista ja kasvattaa keskiostoksen arvoa paketoimalla tuotteet yhteen ja halutessasi tarjoamalla tuotteet edullisemmalla kokonaishinnalla.

Tuotepaketit ovat yksittäisiä tuotteita tai variaatioita sisältäviä paketteja. Tuotepaketit voidaan hinnoitella sen sisältämistä tuotteista poiketen, jolloin voit käyttää ominaisuutta tehokkaasti myös myynninedistämisessä ja keskiostoksen kasvattamisessa.

Tuotepaketit-ominaisuus sisältyy kaikkiin MyCashflow-paketteihin. Ominaisuuden sisältämä ohjelmistopäivitys ajettiin MyCashflow-verkkokauppoihin vaiheittain viikolla 46.

Tuotepaketin sivu verkkokaupassa

Tuotepaketit soveltuvat parhaiten saman tuotemerkin useille tuotteille, usein yhdessä myytäville tuotteille ja monimutkaisille tuotekokonaisuuksille, joita asiakas ei välttämättä (helposti) osaisi itse kasata laajasta valikoimasta. Valmiiden pakettien avulla asiakas voi helposti valita itselleen parhaiten sopivan kokonaisuuden.

Paketin hinnanalennus jyvitetään kassalla paketin sisältämille tuotteille ja tuotepaketin tuotteet listataan tilausdokumenteilla omina riveinään. Tuotepaketin alennus annetaan siis tuotekohtaisesti, mikä kannattaa huomioida myös toimitus- ja palautusehdoissa ja muissa tilausdokumenteissa, jos halutaan erikseen määritellä esimerkiksi tuotepaketin osapalautuksen ehtoja.

Raporteissa tuotepaketin sisältämät tuotteet käsitellään normaalisti omina tuotteinaan.

Automaattinen saatavuus ja varastosaldot

Monet MyCashflow-verkkokauppiaat ovat hyödyntäneet tuotepaketteja omissa kaupoissaan jo aiemmin. Nämä on kuitenkin jouduttu toteuttamaan omina tuotteinaan, jolloin ongelmaksi on muodostunut varaston hallinta; koska pakettituotteilla on ollut oma varastosaldonsa ja yksittäisillä tuotteilla omansa, on tuotteen varastosaldoa käsitelty kahdessa paikassa.

Nyt julkaistun ominaisuuden kautta luoduilla tuotepaketeilla ei ole omaa varastosaldoaan, vaan jokainen paketin sisältämä tuote vähennetään ostettaessa omasta varastosaldostaan. Paketin sisältämien tuotteiden varastosaldot päivitetään myös palautustilanteissa. Varasto pysyy siis aina ajan tasalla, myytiinpä tuote yksittäisenä omana tuotteenaan tai osana tuotepakettia.

Tuotteiden ominaisuuksia käytetään myös tuotepaketin saatavuuden yhteydessä. Jos jokin tuotepaketin sisältämä tuote ei ole saatavilla (esim. loppunut varastosta ja myynti lopetettu), ei tuotteen sisältämä pakettikaan ole ostettavissa. Tuotepaketin saatavuus määräytyy heikoimman saatavuuden omaavan tuotteen mukaan.

Helppo luoda ja julkaista suoraan tuotekortilta

Tuotepaketit luodaan suoraan yksittäisen tuotteen tuotekortilla, uudella Tuotepaketit-välilehdellä. Pakettiin lisättävien tuotteiden löytämiseksi käytetään hakua, jonka tuloksista tuotepakettiin lisättävät tuotteet voidaan valita myös useampi kerralla.

Paketin hinta lasketaan automaattisesti sen sisältämien tuotteiden hintojen perusteella, ja voit määritellä alennushinnan sekä prosentuaalisesti että absoluuttisesti. Tuotepaketti on ostettavissa heti, kun klikkaat Julkaise-painiketta.

Tuotepaketti verkkokaupan hallinnassa

Yksittäinen tuote voi kuulua useisiin eri tuotepaketteihin, eikä tuotepakettien määrää ole rajoitettu. Tuotevariaatioiden tavoin myöskään tuotepaketit eivät kuluta MyCashflow-palvelupaketin tuotemäärärajoitusta.

Toimii myös ilman teemamuutoksia

Kaupan puolella tuotteen sisältävät tuotepaketit listataan oletuksena linkkeinä tuotepaketin sivulle. Listaus esitetään kaikkien tuotepakettiin kuuluvien tuotteiden lyhyessä kuvauksessa, eikä tuotepakettien käyttöönotto siten välttämättä vaadi minkäänlaisia teemamuutoksia.

Tuotepaketin oletustulostus verkkokaupan tuotesivulla

Tuotepakettien esittämistä voidaan kuitenkin muokata kytkemällä oletustulostus pois päältä teeman asetuksista ja lisäämällä tuotepakettilistaukset sivupohjiin uudella {ProductBundles}-tagilla, jolloin tuotepakettien esitystapaa voidaan hallita paremmin.

Lisätietoa ja ohjeita tuotepaketeista: