Kokemuksia Nettivarasto palvelusta

Olen vuosien ajan etsinyt eri projektien yhteydessä helppoa ja toimivaa varastointipalvelua verkkokaupoille. Vaatimukset eivät sinänsä ole olleet mitenkään erityiset: helppokäyttöinen ja helposti käyttöön otettava ratkaisu, järkevä ja kohtuullinen hinnoittelu, toimiva asiakaspalvelu sekä fiksut tekniset rajapinnat ja halua kehittää palvelua edelleen. Valitettavasti näytti ettei sellaista ole, kunnes vuosien jälkeen törmäsimme lupaavaan palveluun, josta kerron tässä artikkelissa….

Olen vuosien ajan etsinyt eri projektien yhteydessä helppoa ja toimivaa varastointipalvelua verkkokaupoille. Vaatimukset eivät sinänsä ole olleet mitenkään erityiset: helppokäyttöinen ja helposti käyttöön otettava ratkaisu, järkevä ja kohtuullinen hinnoittelu, toimiva asiakaspalvelu sekä fiksut tekniset rajapinnat ja halua kehittää palvelua edelleen. Valitettavasti näytti ettei sellaista ole, kunnes vuosien jälkeen törmäsimme lupaavaan palveluun, josta kerron tässä artikkelissa.

Nettivarasto on uusi suomalaisille verkkokaupoille suunnattu varastointipalvelu

Nettivarasto sopii kaikille verkkokauppiaille ja verkon kautta tilauksia vastaanottaville yrityksille. Nettivaraston hinnoittelun perustana on periaate, että maksat vain toteutuneista tapahtumista ja tehdystä työstä. Palvelussa ei ole aloitusmaksua eikä kuukausittaista vakiomaksua. Täten Nettivarasto sopii vaikkapa verkkokaupoille, joilla on vain hyvin vähän, jopa ainoastaan yksi tuote. Veloitus syntyy vain käytetystä varastotilasta ja tapahtumista, esimerkiksi tuotetilauksista. Lisäksi veloitetaan toteutuneet toimitusmaksut.

Nettivarasto on helppokäyttöinen verkkokaupan varastointipalvelu, joka on verkkokauppiaiden suunnittelema ja luotu verkkokauppiaiden tarpeisiin. Palvelussa verkkokauppias ulkoistaa joko koko tuotevarastonsa tai osan tuotevarastoaan Nettivaraston huolehdittavaksi. Verkkokaupan tuotetilaukset välittyvät Nettivarastoon, josta tuotteet lähetetään asiakkaille. Verkkokauppiaan ei tarvitse investoida omaan varastoon ja henkilökuntaan, jolloin kauppias voi keskittyä myyntiä tuottavaan työhön.

Olemme käyttäneet palvelua n. puolisen vuotta omassa Pakkaustarvikkeita.fi verkkokaupassa. Pääsimme helposti alkuun varaston osittaisella varaston ulkoistuksella. Vain ulkomailta ostamamme tuotteet toimitetaan Nettivaraston kautta ja Suomessa valmistettujen tuotteiden osalta tilaukset välitetään Suomen varastollemme toimitettavaksi, kuten aikaisemminkin (käytämme tähän Webhooks-laajennusta).

Helppoa tuote- ja tilaustiedon hallintaa

Helpoin tapa sopimuksen teon jälkeeen on tilata verkkokaupassasi myytävät tuotteet suoraan toimittajalta Nettivarastolle. Nettivarastolla lähetyksesi vastaanotetaan, tarkistetaan ja hyllytetään. Sen jälkeen uudet saldot päivittyvät verkkokauppaan.

Nettivarastoa voi käyttää suoraan web-käyttöliittymän välityksellä. Web-käyttöliittymän avulla pystyt hallinnoimaan tuotteita ja tehdä manuaalisesti tilauspyyntöjä ja sisäänostoja. Käytännössä web-käyttöliittymään tarvitaan harvakseltaan, koska voimme hyödyntää MyCashflown valmista Nettivarasto-laajennusta. Sen avulla verkkokaupan tilaukset välittyvät Nettivarastolle automaattisesti. MyCashflow myös merkitsee tilaukset Nettivaraston toimitustiedon perusteella toimitetuiksi sekä päivittää verkkokaupan saldot vastaamaan Nettivaraston todellista tilannetta.

Nettivarastolla voit teettää myös varastointiin ja tilausten käsittelyyn liittyvät erikoistyöt. Tuntityönä voi esimerkiksi tarroittaa tuotteitasi, leikata metritavarasta oikean mittaisia myyntieriä ja pakata tavaroita uudelleen. Kaikki on neuvoteltavissa ja toteutetaan edullisella tuntihinnalla. Teetämme Nettivarastolla usein yksinkertaisia varastotöitä, kuten isojen tuote-erien niputtamista pienempiin pakkauksiin, joita asiakkaamme mieluummin ostavat (pienet erät on myös katteeltaan parempia).

Maksat ainoastaan toteutuneista tapahtumista ja tehdystä työstä

Nettivarasto palvelun on kehittänyt suomalainen Koivua Oy. Kustannustehokas konsepti perustuu siihen, että Nettivaraston uusi, moderni varastotila sijaitsee Tallinnan lähistöllä. Loppuasiakkaalle tilaukset voidaan toimittaa suoraan maailmalle virolaisten logistiikkayhtiöiden kautta (usein suomen hintoja edullisemmin) tai ”bulkkitoimituksina”, jolloin kaikki Nettivarastolta lähtevä tavara rahdataan kerralla Helsinkiin Itellan ja Matkahuollon logistiikkakeskuksiin loppuasiakkaille toimitettavaksi.

Tässä esimerkkejä palvelun hinnoista (isolla volyymilla saat vielä edullisemmat hinnat):

  • Aloitus- ja kuukausimaksut, 0€
  • Pientavarahyllyn vuokra (lev. 50cm), 0,04€/vrk
  • Toimitettava tilaus, 2,99€/lähetys
  • Lisätuotteet tilauksessa, 0,79€/tuote
  • Vastaanotettu ja hyllytetty tuotenimi, 1,99€/hylly
  • Ylimääräiset työt tarvittaessa, 17€/tunti

Kiinnostuitko? Tutustu tarkemmin Nettivarastoon

P.S. Mikäli verkkokauppasi päämarkkinat ovat Keski-Euroopassa, niin haluat varmaan kysyä myynnistämme myös vaihtoehtoisia automaattivarastoinnin ratkaisuja, jotka sijaitsevat lähempänä markkinoita ja mahdollistavat siten nopeammat toimitukset edullisemmilla postimaksuilla.