Verkkokauppa kasvattaa markkinoita

Petri Vilén kirjoittaa blogissaan verkkokaupasta ja ohjelmistoista. MyCashflow’sta hän sanoo seuraavaa: ”…juuri julkaistu loistava MyCashflow. Kilpailua käydään helppoudessa, valmiiksi mietityissä ratkaisuissa ja helpossa kustomoitavuudessa. MyCashflow tarjoaa ainakin näitä kaikkia, ja yrityksemme tuleekin tarjoamaan sen päälle toteutettuja verkkokaupparatkaisuja.” Olen Petrin kanssa samaa mieltä verkkokaupan tarjoamasta kasvumahdollisuudesta. Olen asunut koko pienen ikäni Kainuun korvessa ja täällä paikalliset…

Petri Vilén kirjoittaa blogissaan verkkokaupasta ja ohjelmistoista. MyCashflow’sta hän sanoo seuraavaa:

”…juuri julkaistu loistava MyCashflow. Kilpailua käydään helppoudessa, valmiiksi mietityissä ratkaisuissa ja helpossa kustomoitavuudessa. MyCashflow tarjoaa ainakin näitä kaikkia, ja yrityksemme tuleekin tarjoamaan sen päälle toteutettuja verkkokaupparatkaisuja.”

Olen Petrin kanssa samaa mieltä verkkokaupan tarjoamasta kasvumahdollisuudesta. Olen asunut koko pienen ikäni Kainuun korvessa ja täällä paikalliset markkinat ovat hyvin pienet. Jo suomenkielisessä netissä myyminen kasvattaa markkinoita huimasti.

Yksi askel eteenpäin on Nettiluotto. Se on Nordean uusi maksutapa, jossa asiakas maksaa ostoksensa kuukausierissä. Kauppias saa rahat tilauksesta heti eikä luottoriskiä ole. Nettiluottolla voi maksaa kaikkien pankkien asiakkaat.

Nettiluotto mahdollistaa perinteisen ostoskorillisen nettikaupan monille aloille, joiden tuotteita on pidetty liian kalliina nettikauppaan. Uusia mahdollisuuksia avautuu, kun asiakkaat voivat maksaa verkko-ostoksen osamaksulla. Kauppias saa rahat heti tilille ja voi huoletta lähettää paketin. Asiakkaalle rahoitusyhtiö tuo luotettavuutta, joustavat maksuehdot ja netti takaa loputtoman valikoiman.

Uskomme Nettiluottoon ja lisäämme sen pian maksutavaksi. Ja kyllä, se tulee automaattisesti kaikkiin versioihimme.

  • Verkkokaupan suosion kasvaminen luo uusia mahdollisuuksia monille uusille ratkaisuille, ja uskon, että lähitulevaisuudessa tullaan näkemään paljon muutoksia liiketoiminnan infrastruktuurin saralla. Itella tulee varmasti lanseeraamaan pienemmille verkkokaupoille entistäkin helpompia ratkaisuja ja liiketoiminnan aloittaminen tulee helpottumaan.

    Postimaksujen alennukset ja logistiikan tehostaminen tullee vielä lisäämään myös pientuotteiden myyntiä.

    MyCashflow on oikealla uralla ja uskon, että tulette menestymään loistavasti. Perinteisenä suomalaisena puhkuisin kateudesta, mutta yritän ajaa suomeen hieman avoimempaa yrittäjähenkisyyttä, joten onnittelen suuresti ja haen innovaatioistanne inspiraatiota yrityksemme tarinalle! 🙂

  • Nyt täytyy sanoa, että en jaksa uskoa verkkokauppabisneksen kasvuun. Nythän verkkokauppoja perustetaan enemmän kuin koskaan ja tämä suunta tulee varmaankin jatkumaan vuoden, ehkä muutaman, mutta jossain vaiheessa heikot – ja niitä on paljon – tulevat putoamaan pois. Luonnollisesti sykli lähtee kiertämään jossain vaiheessa uudelleen, mutta tämä on varmaankin lähitulevaisuuden näkymä.

    Uskoisin tähän suurimpana syynä olevan verkkokauppasoftien valmistajien sekä www-suunnittelijoiden halvat myyntivaltit ja joissain tapauksissa halvat hinnatkin. Monella aloittelevalla verkkokauppabisnekseen lähtevällä yrittäjällä on erikoinen käsitys siitä, kuinka paljon verkkokauppaan kannattaa panostaa rahallisesti. osCommercen ja vastaavien maksuttomien / OS -vaihtoehtojen yleistyminen johtaa siihen, että verkkokauppaan sijoitetaan sata euroa vuodessa, kylkeen mahdollisesti muutaman huntin Adwords-kampanja. Tätäkin kauppaa mainostetaan ilmaisuudella, helppoudella ja nopeudella.

    Näissä adjektiiveissa ei sinänsä ole mitään väärää, mutta moni kauppa tulee lähivuosina, jopa vuoden sisällä kaatumaan siihen, että asenne on minimipanostus = maksimipanostus. Miksi maksaa enemmän jos voi maksaa vähemmän? Kuitenkin fakta on se, että ainakaan b2b -puolella halvalla saatika puoli-ilmaiseksi ei saa hyvää. Jopa niinkin vastuullinen ostajaryhmä kuin yrittäjät ovat sokaistuneet tuijottamaan hintalapun summaa luvun tarjoaman hinta/laatusuhteen sijasta.