Tuotepakettien uudet ominaisuudet

Julkaisimme suosittuun tuotepakettiominaisuuteen läjän parannuksia asiakaspalautteiden ja kehitysehdotusten perusteella. Tässä artikkelissa kerromme, mitä uutta tuotepaketit tarjoavat.

Viime vuoden lopulla julkaistu tuotepaketit-ominaisuus on noussut suosituksi ominaisuudeksi verkkokauppiaidemme keskuudessa. Eikä syyttä, sillä tuotepakettien avulla voidaan helpottaa erityisesti monimutkaisten tuoteratkaisujen ostamista ja kasvattaa keskiostoksen arvoa paketoimalla tuotteita yhteen ja tarjoamalla tuotteet edullisemmalla kokonaishinnalla.

Ensimmäinen julkaisu sisälsi tuotepakettien perustoiminnallisuudet, ja kattoi kauppiaidemme keskeisimmät tarpeet pakettituotteiden luontiin ja myyntiin. Tavoitteenamme olikin julkaista nopeasti perustoiminnallisuudet sisältävä ominaisuus, ja kerätä palautetta jatkokehitystä varten.

Nyt julkaistu päivitys vastaa kauppiailta saamaamme palautteeseen, ja laajentaa ominaisuuden käyttömahdollisuuksia huomattavasti.

Nyt julkaistuja uusia ominaisuuksia ovat:

 • Tuotepaketin sisältämät vapaavalintaiset variaatiot
 • Tuki usealle kappaleelle samaa tuotetta yhdessä tuotepaketissa
 • Tuotepaketin oma kuva
 • Tuotepaketin näyttäminen tuoteryhmissä ja mainostettavilla listoilla
 • Tuotepakettien ominaisuuksien ja ulkoasun räätälöinti teemassa

Lue alta lisää tekemistämme muutoksista.

Muutokset tuotepakettien asetuksiin

Käydään aluksi läpi muutokset, joita teimme tuotepakettien käyttöliittymään hallintatyökalussa. Jotkin näistä ominaisuuksista ovat sidoksissa teeman ominaisuuksiin, jotka on käyty läpi artikkelin lopussa.

Tutustu myös tuotepakettien ohjeisiin, joissa uusien ja vanhojen ominaisuuksien käyttäminen on esitelty tarkemmin.

Tuki vapaavalintaisille variaatioille

Tuotepakettien ensimmäisessä versiossa kauppiaan oli pakko valita tuotepakettiin yksittäisiä variaatioita tuotteilta. Nyt julkaistun päivityksen myötä tuotepakettiin voidaan valita tuote ja määrittää, että asiakas saa valita haluamansa variaation ostaessaan tuotepakettia.

Jos useammilla tuotepaketin tuotteilla on sallittu variaation valinta, asiakas valitsee variaation näiden kaikkien kohdalla, ennen kuin voi lisätä tuotepakettia ostoskoriin.

Yksittäisten variaatioiden lisääminen tuotepakettiin on edelleen mahdollista, ja tuotepaketti voi myös sisältää sekä yksittäisiä että vapaasti valittavissa olevia variaatioita.

Uusimpien päivitysten jälkeen tuotepaketit voivat sisältää myös useamman kappaleen samaa tuotetta.

Tuotepakettien oma kuva

Aiemmin tuotepaketin tuotekuvaksi valikoitiin automaattisesti tuotepaketin ensimmäisen tuotteen pääkuva. Uusimpien päivitysten myötä voit kuitenkin asettaa tuotepaketille oman kuvan.

Tuotepakettien julkaisuasetukset

Kun julkaiset tuotepakettia, saat esiin julkaisuasetukset, joissa voit asettaa tuoteryhmän näkymään valitun tuoteryhmän sivulla tai mainostettavien tuotepakettien listoilla.

Julkaisuasetusten käyttö kuitenkin edellyttää, että ulkoasuteemassa on käytetty {Bundles}-tagia, josta kerromme lisää seuraavassa kappaleessa.

Tuotepakettien ulkoasun ja ominaisuuksien räätälöinti teemassa

MyCashflow’n teemajärjestelmään julkaistiin liuta uusia tageja, joiden avulla verkkokaupassa voidaan toteuttaa muun muassa alla esiteltyjä muutoksia.

Huomaathan, että esimerkkinä mainittujen ominaisuuksien käyttöönotto edellyttää teeman HTML/CSS-tiedostojen muokkaamista. Jos sinulla itselläsi ei ole kokemusta verkkosivujen suunnittelusta, ota asia puheeksi jonkin MyCashflow’n kumppanin, teeman suunnittelijan tai asiakaspalvelumme kanssa.

Tutustu myös teemaoppaassa tuotepakettien toteuttamisen ohjeeseen ja tuotepakettien tageihin, jos aiot tehdä teemamuutoksia tuotepaketteihin.

Tuotepakettisivun räätälöinti

Teemajärjestelmään lisättiin uusi sivupohja – /product-bundle.html – jossa esitetään tuotepaketin sisältö. Aiemmin (ja edelleen oletusarvoisesti) tuotepaketin sisältö esitettiin yksittäisen tuotteen sivupohjan kautta, joten ulkoasun varioiminen tuotteiden ja tuotepakettien välillä oli vain rajallisesti mahdollista.

Nyt tuotepaketeille voidaan suunnitella täysin omanlaisensa ulkoasu ja ominaisuudet tuotepaketin sivulle. Voit esimerkiksi näyttää tuotepaketin sisältämistä tuotteista enemmän tietoja kuin oletustoteutuksessa.

Tuotepakettien sisällyttäminen tuotelistauksiin

Päivitysten myötä mahdollistettiin myös tuotepakettien sisällyttäminen mukaan tuotelistoille. Tämä tarkoittaa että jokaisen tuotelistoilla näkyvän tuotteen kohdalle voidaan lisätä merkintä tuotepaketeista, joihin tuote kuuluu. Tämä on yksi keino lisätä tuotepakettien näkyvyyttä verkkokaupassa.

Sisällyttämällä tuotepaketit tuotelistoille voit luoda esimerkiksi oheisen kuvan esittämiä listauksia:

Tuotepakettilistauksien laatiminen

Eräs merkittävä muutos oli {Bundles}-tagin julkaisu. Tämän tagin avulla voit lisätä mille tahansa verkkokaupan sivulle vapaasti muotoiltavan tuotepakettilistauksen.

Tagilla on myös monia attribuutteja, joiden avulla voit varioida listauksien sisältöä. Esimerkiksi seuraavat listaukset ovat mahdollisia {Bundles}-tagin avulla:

 • Tuotepaketit, jotka sisältävän määrätyn tuotteen
 • Tuotepaketit, jotka näytetään määrätyssä tuoteryhmässä
 • Mainostettavien tuotepakettien listaus

Näin voit esimerkiksi lisätä tuoteryhmien sivuille listauksen kaikista tuotepaketeista, jotka näytetään valitussa tuoteryhmässä:

{Bundles(
  before: '<h2>Pakettitarjoukset</h2><ul>',
  category: {CategoryID},
  helper: {{
    <li>
      <a href="{BundleURL}">
        <h3>{BundleName}</h3>
        {BundleImage}
        {BundlePrice}
      </a>
    </li>
  }},
  after: '</ul>'
)}

Voit myös lisätä tuotesivulle monipuolisemman ja myyvemmän tuotepakettilistauksen:

Lisäksi tuotepakettilistoja on mahdollista lajitella eri perusteiden mukaan.

Lopuksi

Julkaisemamme muutokset tuotepaketteihin antavat kauppiaille ja suunnittelijoille paljon enemmän joustoa tuotepakettien käytössä verkkokaupassa. Uusien ominaisuuksien myötä tuotepakettien sisällöt voidaan laatia vapaammin ja tuotepaketit voidaan tuoda kaupan ulkoasussa esiin monipuolisemmilla tavoilla.